Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Optimismo y proyectos de futuro marcaron la pasada edición de Bta
Visitants de 93 països van acudir a la cita durant els seus quatre dies de durada

Optimisme i projectes de futur van marcar la passada edició de Bta

Redacció Interempresas15/06/2012
La celebració del saló Bta en Fira de Barcelona va servir per constatar que el sector de la maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària ha estat capaç d'afrontar la crisi econòmica adaptant-se a les circumstàncies, promovent la R+D+i i buscant formes noves d'ajustar costos sense afectar a la qualitat dels seus productes. Bta va acollir, al costat d'Hispack, a més de 40.000 visitants professionals –un 8% internacionals– convertint-se en la cita més important de tot el sud d'Europa dedicada a la maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària i packaging.
Imagen
A més de la internacionalització, la innovació va marcar la present edició de Bta. La presència activa de centres tecnològics en tots dos salons va permetre apropar encara més la investigació i el món empresarial. Dels 1.400 expositors de Bta i d'Hispack, una de cada quatre van ser empreses internacionals, complint així un dels reptes de la present edició de la fira, una major internacionalització.

Més de 2.000 professionals van assistir a les jornades i conferències celebrades en les quals es va posar de rellevància les últimes tendències en tecnologia alimentària i packaging. A més, l'elevat poder de compra i professionalització dels visitants va ser un dels punts forts del saló, tal com van reconèixer alguns expositors. Van ser quatre dies d'activitat intensa en els quals es van incrementar els contactes internacionals i es van concretar operacions comercials tant amb empreses espanyoles com a internacionals.

Imagen
Precisament la cita va servir per a la fidelització de clients i per donar a conèixer les novetats en maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària. És el cas de Mimasa, el director del qual Carles Milla preveu repetir la seva presència la propera edició de Bta, en 2015. “Donat l'elevat preu d'aquests productes el procés de compra suposa dos o tres anys però ha de començar algun dia i, comença aquí”. A més, Bta és un fòrum on donar a conèixer els productes de cada marca i apropar al professional la informació. Ramón Sansalvador, director de màrqueting especialista en alimentació de Carburs Metàl·lics va coincidir juntament amb Oscar Negre, de Quilinox en l'excel·lent oportunitat que suposa per als expositors una fira com Bta ja que “es poden trobar proveïdors, fer nous contactes i accedir a aquells als quals és més difícil arribar”.

Units per la internacionalització

L'organització de Bta., al costat d'Amec i l'Icex, van seleccionar una sèrie de països amb els quals es van dur a terme missions inverses en l'International Business Center (IBC) del recinte firal. Angola, Índia, Perú, Rússia, Sud Àfrica, Ucraïna, Xina, Iran i Uruguai van ser els països d'origen dels compradors que van acudir a Bta, de la mà d'aquest projecte. A més, un ampli programa de 'Hosted Buyers' va atreure a la fira compradors de Croàcia, Alemanya, Argentina, Austràlia, Xile, Cuba, Grècia, Irlanda, Lituània, el Marroc, Perú, Portugal, Rússia, Turquia, Emirats Àrabs, Estats Units i Veneçuela, confirmant-se, així, un augment de l'interès per la internacionalització i la consolidació del projecte internacional.

Aquesta aposta per la internacionalització es va veure plasmada en l'oferta expositiva –el 25% van ser empreses internacionals- i també professionals que van visitar el saló, dels quals el 8%, és a dir més de 3.700, van ser estrangers.

Imagen

Innovació com a estendard

La voluntat d'apropar-se a la realitat de les empreses va fer que, després de la clausura en 2009 de l'anterior edició de Bta, l'organització es posés a la feina per impulsar la presència en el saló de centres d'investigació tecnològics i els seus esforços per la innovació del sector de l'alimentació. En aquest sentit, ha estat fonamental el paper de l'IRTA com a soci tecnològic. La innovació va centrar la majoria d'activitats paral·leles organitzades en Bta 2012 En aquesta edició es va estrenar l'Innovation Meeting Point, una zona dinàmica en la qual centres tecnològics, d'investigació i empreses van posar de manifest tots els seus esforços en matèria d'innovació. ACC1O, AZTI, AMEC, FIAB, Fundació Triptolemos, HighTech Europe, IRTA, Metalquimia i Theia van ser les empreses que van estar presents en aquest espai i que van exposar els seus casos d'èxit.

En Bta 2012 es van presentar les tècniques més innovadores en conservació, automatització de processos productius, conservació d'aliments, solucions d'envasament, ingredients i additius, i equips per a la higiene i la seguretat alimentària. “S'ha demostrat que la innovació és un element bàsic perquè les empreses mantinguin la seva competitivitat en mercats cada vegada més complexos que demanden tecnologies d'ultima generació”, va explicar Víctor Pascual, director de Bta, qui va constatar la creixent col·laboració entre empreses i centres tecnològics, aliances potencials també en les activitats paral·leles, jornades tècniques i tallers.

Imagen

Jornades i conferència que ofereixen valor afegit

En el marc de Bta. es va presentar una nova implantació tecnològica d'última generació que utilitza l'alta pressurització per aigua en l'empaquetat d'aliments desenvolupada pel Consorci de la Zona Franca, Noel i Hiperbaric. Es tracta d'un dels sistemes de major capacitat de processament d'Europa que es posarà en funcionament pròximament al Parc Tecnològic Bz Barcelona de la Zona Franca.

A més, AZTI Tecnalia va presentar 'Food Trend Trotters', un projecte que té com a objectiu donar valor a tota la innovació alimentària. Una plataforma digital que recull totes les tendències alimentàries que estan marcant el panorama internacional de consum alimentari. En la ponència, es van desvetllar quins seran les tendències que marcaran el futur de l'alimentació: els aliments amb missatge –major quantitat i qualitat de la informació en l'etiquetatge dels productes- l'experiència multisensorial, el 'slowcal', 'here & now', el menjar 'divertit', la simplicitat en el producte, els productes saludables i el conegut com 'egofood', una tendència en la qual el protagonista és el consumidor.

Imagen
Científics reconeguts van acudir a Bta de la mà d'IRIS, la marca internacional d'enginyeria avançada amb seu a Barcelona. Pasteurització no tèrmica, IVC (refredament per immersió al buit), ultrasons, òptica i revaloració de materials d'embalatge van ser alguns dels temes tractats en els Tech Talks de Bta organitzats per aquest institut tecnològic. Adriana Delgado (Responsable de tecnologies de processament d'IRIS), PJ Cullen (Institut de Tecnologia de Dublín), Maria Pilar Almajano (UPC) i Manuel Castillo (UAB i Universitat de Kentucky) van acudir a Bta per donar valor al negoci, indústries i productes que es van presentar en la fira.

Empreses o entitats relacionades

Alimentaria Foodtech Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

AUTÉNTICA 2024Forum Cárnico 2024AWA Show2beSIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis