Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los aceites de oliva españoles acaparan el 60% del mercado chino
La campanya de promoció 2012 es tanca amb un rotund èxit en el gegant asiàtic

Els olis d'oliva espanyols acaparen el 60% del mercat xinès

Redacció Interempresas27/12/2012
Es confirmen tots els pronòstics: Xina va camí de convertir-se en un dels grans consumidors d'Olis d'Oliva d'Espanya. Les dades corresponents a l'exercici 2012 així amb confirmen. En els 9 primers mesos de l'exercici les vendes en aquest país han crescut un 41,27% en volum, fins a les 18.666 tones. Aquestes xifres permeten al nostre país augmentar la seva quota de mercat al país asiàtic, fins a aconseguir el 61,85% dels olis d'oliva importats en el període gener-setembre.

Nostre més directe competidor està a més de 40 punts de distància. I el més important, segons destaca Rafael Pico, vocal de la Junta Directiva de la Interprofessional de l'Oli d'Oliva Español, “són les nostres marques les que dominen els lineals i les vendes en tots els supermercats del país i a preus més alts que els nostres competidors”.

Cal tenir en compte que en 2009, quan la Interprofessional de l'Oli d'Oliva d'Espanya va engegar les campanyes de promoció en aquest mercat, les vendes amb prou feines superaven les 3.000 tones a l'any.

Imatge dels Oli d'Oliva d'Espanya al programa de televisió Delicious Life
Imatge dels Oli d'Oliva d'Espanya al programa de televisió Delicious Life.

Campaña molt ambiciosa

Aquí radica una de les claus de la favorable evolució d'aquest mercat. Xina ha estat un dels eixos sobre el qual ha pivotado l'estratègia de promoció de la Interprofessional de l'Oli d'Oliva Español des del seu naixement. I així ha estat també en 2012.

Al llarg de l'exercici que ara acaba s'ha treballat en dues línies complementàries de promoció. D'una banda la bolcada en el consumidor final del producte. Com ve ocorrent en els últims anys, la base d'aquesta estratègia és el patrocini del programa de cuina 'Delicious Life' en la cadena d'àmbit nacional 'Travel Channel'. Al llarg de 22 programes emesos entre el mes d'agost i desembre, populars figures de la televisió, el cinema i la música de Xina aprenen a cuinar receptes tradicionals, totes elles elaborades a partir dels Olis d'Oliva d'Espanya.

Amb la vista posada en el consumidor final, també s'ha realitzat una campanya en 120 punts de venda de 6 de les principals ciutats del país (Pequín, Tianjin, Xangai Hangzhou, Guangzhou i Shenzhen). Les ampolles de 67 marques espanyoles d'olis d'oliva han portat un librillo-collet amb el distintiu dels Olis d'Oliva d'Espanya, amb informació del producte, així com un codi QR que ofereix accés directe a la web del programa de promoció a Xina.

De fet, internet i les xarxes socials han estat una altra de les eines de promoció utilitzades al llarg d'aquest any 2012. A més de la web del programa, s'han engegat concursos de receptes, s'han realitzat múltiples accions a la xarxa social Weibo, així com col·laboracions amb dues dels blogs gastronòmics més coneguts del país, 'El món del menjar de Yoyo' i 'La moda & receptes de Xiao La meva'.

Taller de cuina amb blogueros a la ciutat de Xiamen
Taller de cuina amb blogueros a la ciutat de Xiamen.

Trobades amb professionals

Als actius blogueros gastronòmics del país s'ha dirigit una sèrie de quatre accions al llarg dels mesos d'octubre i desembre. Cada grup d'entre 10 i 15 blogueros ha participat en una trobada en el qual se'ls ha convidat a conèixer el producte i els seus usos en la cuina, seguit d'un taller pràctic en el qual han après a utilitzar els Olis d'Oliva d'Espanya en les receptes típiques del país. Les trobades s'han celebrat a les ciutats de Qingdao, Xiamen, Dalian i Hangzhou.

El nostre programa de promoció també s'ha dirigit a un altre dels col·lectius més benvolguts, per convertir-se en destinataris i futurs prescriptores dels Olis d'Oliva d'Espanya. Ens referim als cuiners. Al llarg del mes de novembre es van organitzar dos seminaris, a les ciutats Chengdu i Guangzhou, als quals van assistir un total de 300 professionals. Tallers que es van estructurar en dues parts ben diferenciades, una a càrrec de l'expert catador Wenceslado Moreda, que va versar sobre els olis d'oliva i primeres nocions de tast. La segona part, eminentment pràctica, dedicada als usos dels Olis d'Oliva d'Espanya en la cuina xinesa, que va ser impartida pel prestigiós xef local Qu Hao, Medalla d'Or de Gastronomia de Xina. Va ser l'encarregat de demostrar, amb l'ajuda d'altres cuiners locals, com els plats nacionals guanyen profunditat i sabor amb l'ús dels olis d'oliva, sense per això perdre les seves arrels en la tradició gastronòmica del país.

El xef Qu Hao durant el taller impartit en el seminari de Chengdu
El xef Qu Hao durant el taller impartit en el seminari de Chengdu.

“Estem parlat d'una campanya de promoció ambiciosa que, sens dubte, està tenint uns resultats molt favorables. Per descomptat, Xina seguirà sent una de les prioritats de la Interprofessional de l'Oli d'Oliva Español en el futur”, assegura Rafael Pico, vocal de la Junta Directiva de l'Organització.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Aceite

    03/10/2024

  • Newsletter Aceite

    26/09/2024

Enllaços destacats

AEMODA - Asociación española de maestros y operarios de almazara

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis