Sequiplast XXI, S.L. - Extrusores per a la fabricació de llàmines i ‘films’

Optiflow LP

La tecnologia de 9 capes millora la capacitat de producció de pel·lícula bufada

Fotografia de La tecnologia de 9 capes millora la capacitat de producció de pel·lícula bufada
Battenfeld Gloucester Engineering Co. ha venut diverses unitats de 9 capes Optiflow LP (dau de baix perfil) i en el moment està instal·lant una línia de 9 capes per a pel·lícula bufada amb un dau Optiflow LP en el seu laboratori d'investigació i desenvolupament que permetrà efectuar proves industrials per a clients actuals i potencials. Ampac Plastics de Cincinatti, (EE.UU) és un dels fabricants que ha invertit en la tecnologia de 9 capes de Battenfeld.

El component més important de la línia de 9 capes d'Ampac és el dau de baix perfil Optiflow LP. Battenfeld Gloucester ha involucrat diversos desenvolupaments en el disseny de l'atès que milloren la manipulació i l'acompliment alhora que milloren la qualitat de la pel·lícula. La característica més òbvia és el baix perfil. Els daus Optiflow utilitzen un disseny nou de mandril concèntric. S'incorpora un mandril concèntric per a cada capa extruída. Quan s'assembla el dau, els mandriles entren un en l'altre, la qual cosa redueix l'altura del dau en un 50% en comparació dels daus tradicionals de disseny de plaques (pancake).

De la mateixa manera, els mandriles d'espiral generen un efecte positiu en el flux de la resina perquè redueixen el temps de residència del material en el dau juntament amb un flux uniforme sense restriccions. Les resines es bomben des de la part inferior del dau i flueixen en forma ascendent a través dels canals de transport dissenyats per models de computador. Inserits en els ports d'alimentació de cada mandril dissenyats especialment amb radis de curvatura suavitzats milloren el flux del polímer i elimina l'atascamiento de la resina.