Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A. - Altres equips de refrigeració per a plàstics

Nova Frigo

Sistema de gestió i control de la temperatura: per a instal·lacions de vinificación

Fotografia de Sistema de gestió i control de la temperatura

De l'experiència de més de 30 anys de la signatura Nova Frigo en la projecció i construcció d'instal·lacions i sistemes de refrigeració industrial i control de la temperatura de procés, neix la instal·lació de gestió i control completament automàtica de la temperatura per als processos de vinificación (blanc, negre, espumoso, etc), desenvolupada conjuntament amb reconeguts productors vitivinícolas del nord d'Itàlia.

La instal·lació, completament dissenyada i produïda per Nova Frigo i comercialitzada a Espanya per C.T.Servei (Centrotécnica), està ideada per optimitzar i controlar la temperatura durant totes les fases que caracteritzen la vinificación, des de la fermentació fins als diversos processos de tractament i la clarificació.

Gràcies a solucions noves i especialment estudiades per a aquest sector específic, la instal·lació és capaç de satisfer les diverses exigències que hi ha en els diferents processos de vinificación, ja es tracti de producció de vins blancs, i espumosos; com també de vins negres.

El concepte constructiu aplicat per a tots els components individuals de la instal·lació, permet obtenir un sistema d'elevada eficiència energètica, elevada flexibilitat i una òptima precisió dels paràmetres controlats; garantint l'estabilitat de la temperatura i reduint en conseqüència el consum energètic.

El sistema és totalment modular, fàcilment ampliable a mesura que creixin les necessitats productives. Desenvolupat per una modularidad total; sigui interna; en la màquina individual o externa sobre els varis components de la instal·lació com el quadre de gestió i els grups de distribució que permeten combinar mòduls i components per ampliar i augmentar la potència de la instal·lació en períodes successius a la primera instal·lació.

El sistema de distribució està ideat de forma anàloga tant per a l'aigua refrigerada com per a l'aigua calenta. Està format per un dipòsit d'emmagatzematge aïllat tèrmicament, que permet l'acumulació d'aigua, d'un grup de bombament degudament dimensionament sobre la base de les exigències de la instal·lació i d'una sèrie de vàlvules motoritzades que, des d'un panell de control, permeten o interrompen el pas d'aigua freda o calenta depenent de la lectura de temperatura que realitzen les sondes situada en diferents punts de control crític del procés.

La instal·lació d'aigua temperada, treballa sempre en circuit tancat. Existeixen diferents versions; totes elles ampliables modularment en el cas de futures ampliacions de la producció i modificables per a diferents tipus de tractament.

Existeix l'opció de solament aigua refrigerada; composta d'un grup refrigerador per a la producció d'aigua freda, dipòsit d'emmagatzematge i grup de distribució, vàlvula i sondes que, gràcia a un quadre elèctric centralitzat, permeten el pas d'aigua refrigerada a diverses càmeres de vinificación. També hi ha l'opció d'aigua temperada (frio/calor); que a més dels components ja esmentats, incorpora un grup atemperador específic per a la producció d'aigua calenta, dipòsit de magatzematge, vàlvula i sondes; tot això controlat des d'un quadre de comandament centralitzat.

El quadre de gestió i control de la instal·lació és una centraleta modular (expansible) que pot controlar (per cada mòdul) sis càmeres de vinificación per a la instal·lació de només fred o quatre càmeres per a la instal·lació fred/calor. Gràcies a aquesta modularidad; poden interconnectar-se diversos mòduls i així gestionar quantitats superiors de càmeres per a ambdues tipologies d'instal·lació.