Sequiplast XXI, S.L. - Mordasses

gripper

Mordassa per a bobines de grans diàmetres

Fotografia de Mordassa per a bobines de grans diàmetres
L'empresa americana Battenfeld Gloucester Engineering Inc. ha desenvolupat per als seus models de bobinadoras 1002, 1002DS i 1027S l'anomenat “gripper”, una espècie de mordassa. Amb aquest mecanisme senzill es poden descarregar fàcilment grans bobinadores de pel·lícules.

Aquesta mordassa consisteix en un braç pneumàtic vertical que es fixa en una biga horitzontal en la part superior del marc del bobinador. Quan es produeix un canvi de bobina, la mordassa funciona com a suport lateral de la bobina, pel costat pel qual haurà de ser deixat anar en el seu moviment basculant per al seu magatzematge. D'aquesta forma, en la producció de bobines de grans diàmetres, que el mercat demanda de forma creixent, s'eviten les possibles deformacions de la bobina produïdes per pesos elevats.

Quan el control del bobinador dóna el senyal que el procés de bobinatge ha finalitzat, el braç automàtic es trasllada fins a l'extrem del plançó i ho voreja amb un dispositiu en forma de C. La mordassa subjecta el plançó en posició horitzontal mentre bàscula cap a fora per a la seva extracció de l'estació de bobinatge. Subjecta l'extrem de la bobina fins que el carro extractor estigui posicionat sota la bobina de pel·lícula. A continuació, el dispositiu en forma de C s'obre i el braç es retira pneumàticament fins a la seva posició de partida.

La instal·lació d'aquesta mordassa té sentit en línies d'extrusió de pel·lícules en la qual es produeixen bobines de fins a 140 kg que superen el pes determinat com segur en el procés productiu. Els tipus de bobinadores 1002 amb bobines entre 15 i 25 cm, 1002DS amb bobines de 25 a 40 cm i el 1027S amb bobines de 40 a 60 cm de grossor poden ser equipats fàcilment amb aquest sistema.