Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A. - Equips de descàrrega de sacs i ‘Big Bags’

Ayalit Ayalit

Màquina automàtica per a l'obertura i buidatge de sacs: controlat per un PLC de fàcil ús i programació

Fotografia de Màquina automàtica per a l'obertura i buidatge de sacs
Centrotécnica va acceptar el repte de trobar una alternativa viable a l'obertura i buidatge manual de sacs de material; i ha estat la signatura designada com a agent exclusiu a Espanya i servei post venda autoritzat pel fabricant d'aquesta màquina. La solució oposada es denomina Laborsave, una maquina totalment automàtica per a l'obertura i buidatge de sacs. La càrrega del pallet amb sacs plens i la descàrrega del pallet buit està realitzada per un operador amb un carretó levadora, transpallet o similar. La resta del procés és realitzat sense intervenció humana. En cada cicle, Ayalit subjecta mecànicament la capa superior de sacs (fins i tot si aquests no estan perfectament alineats o posicionats), els quals són transportats a través d'unes fulles rotatives que els obren completament. Els sacs són agitats i buidatges en una tremuja colectora, amb un percentatge mitjà de buidatge del 99,9 per cent, i transportats pneumàticament al lloc d'aplicació o magatzematge. Els sacs buits són descarregats en un col·lector separat i comprimits.

El temps requerit per descarregar un pallet està determinat per la capacitat del sistema pneumàtic que transporta la matèria primera a les sitges d'emmagatzematge, o a la zona de producció. La maquina pugues fàcilment descarregar una mitjana d'entre 10 i 20 sacs per minut, i fins a 600 kg/h, segons models de màquines (diverses capacitats disponibles).

L'ús de subjecció mecànica dels sacs suspesos permet que la maquina sigui adequada per a diferents varietats de sacs (Nylon, yuta, polipropilè, paper, paper/polietilè, etc.).

L'equip Ayalit està controlat per un PLC de fàcil ús i programació, que permet controlar tots els paràmetres del sistema. També és possible instal·lar en les sitges d'emmagatzematge sensors de mínim i màxim nivell, i d'aquesta manera controlar el funcionament de la màquina per mantenir les sitges plenes i automatitzar encara més el procés, amb sistemes de càrrega de pallets plens mitjançant cinta pulmó, descàrrega de pallets buits, etc.