Sequiplast XXI, S.L. - Extrusores per a la fabricació de llàmines i ‘films’

Cast 2020

Línies compactes per a pel·lícules colades estirables

Fotografia de Línies compactes per a pel·lícules colades estirables
SMS Folientechnik GmbH, de Viena, ofereix al mercat ara un nou i estandarditzat concepte de línia de producció. Amb la Cast 2020, el constructor de màquines respon a la demanda del mercat europeu de línies compactes i productives per a pel·lícules colades estirables, a un preu competitiu.

Possibilita la combinació lliure de components individuals per conformar un sistema complet. Segons els desitjos del client la unitat d'extrusió, equipada amb tres o quatre extrusores Contracool, es combina amb una unitat de colat de 2 m o 2,5 m d'amplària i amb el corresponent dispositiu bobinador. Aquesta línies incorporen les reconegudes bobinadoras d'inversió de Battenfeld, a més dels blocs d'alimentació i les fileres plantes automàtiques de l'empresa Cloeren. També existeix l'opció d'integrar unitats per a la manipulació automàtica de les bobines i línies de regranulado per a les retallades de les vores i altres retallades útils. Així mateix, s'estan planejant bobinadores especials per a l'estiratge manual.

La línia completa té 2 m d'amplària, està pensada per a la producció de pel·lícula colada de tres capes, i equipada amb dues extrusores Contracool, una de 75 mm i l'altra de 150 mm. Cadascuna de les unitats de plastificació incorpora un dispositiu gravimétrico de barreja i dosatge per 3 i 4 components, així com amb un cambiafiltros. La línia garanteix un rendiment de fins a 1.200 kg/h. El bloc d'alimentació i la filera plana automàtica, ambdues de l'empresa Cloeren -amb la qual es col·labora reeixidament des de fa anys-, asseguren una distribució òptima dels espessors de les capes i les més estretes toleràncies dels grossors. El corró de colat, model 700, presenta una amplària de 2.750 mm i un diàmetre d'1.016 mm. A més, tota la unitat de colat està equipada en estàndard amb els més moderns dispositius de mesurament i regulació. També estan integrats la supervisió de la temperatura dels corrons i el control de l'espessor de la pel·lícula mitjançant radiació NIR (radiació infraroja propera). A tot això cal afegir un sistema electrostàtic d'ubicació de les vores, un sistema electrostàtic específic per a la descàrrega de les bobines de pel·lícules, així com la devolució automàtica de les retallades de les vores. La primera Cast 2020 està configurada per produir pel·lícules amb espessors d'entre 13 i 80 mm, amb velocitats de fins a 580 m/min. Opcionalment es pot instal·lar el dispositiu de tall en corrons de 4 x 500 mm o 5 x 400 mm d'amplària. Gràcies al bobinador inversor totalment automàtic de Battenfeld, del tipus 1027-S, s'obtenen bobines molt precises amb diàmetres de fins a 600 mm sobre plançons de 76 mm. Un sistema automàtic de càrrega i descàrrega dels corrons facilita la manipulació, igual que el control central Extrol per a tota la instal·lació.