Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A. - Injectors per a micropeces

Boy Boy ‘E’

Inyectoras: amb servo motor per a l'accionament de la bomba hidràulica

Fotografia de Inyectoras
En la presentació de la seva nova Sèrie d'inyectoras Boy ‘I’, el fabricant alemany en màquines de petit tonatge segueix aportant al mercat avançades tècniques per produir més i millor amb el menor cost possible.

La base del funcionament d'aquesta nova sèrie d'inyectoras és l'ocupació d'un servo motor per a l'accionament de la bomba hidràulica de la màquina. A diferència dels tradicionals sistemes de bomba de desplaçament variable controlada electrònicament que es manegen per mitjà d'un motor asíncron (rendiment regulable i pressió via un angle giratori intern), el funcionament de la bomba amb servo motor de Boy, deixa el control de pressió a un convertidor. És precisament aquest convertidor el que controla la pressió necessària amb velocitat variable i d'una manera extremadament dinàmica i precís. Quan la capacitat de la bomba és requerida, el servo motor funciona únicament amb la velocitat exacta requerida per establir el rendiment necessari. D'altra banda, el motor està parat i no usa energia. La reactivació del motor es compleix sense retards i amb plena capacitat de càrrega de la bomba quan es requereix.

L'estalvi d'energia és d'aproximadament un 50 per cent assemblant-se a l'energia usada per màquines de funcionament electromecànic, però amb els avantatges de l'experimentada tecnologia hidràulica i les seves aplicacions.

El funcionament de la bomba servo motor transfereix únicament una petita quantitat de calor a l'oli, així, la quantitat requerida de refrigeració d'energia es redueix al mínim. La nova tecnologia redueix el soroll de la màquina a un 20 per cent i és un 10 per cent més ràpida i més dinàmica.