Lati Industria Termoplastici SpA - Sucursal en España - Sòcols, dissipadors i accessoris

Disipadores para LED: termoplàstics vs alumini

Fotografia de Disipadores para LED
Lleuger, eficient, de baix impacte ambiental; així es pot presentar el disipador per al sistema d'il·luminació LED que Vossloh Schwabe ha dissenyat usant un material de Lati desenvolupat especialment per a l'aplicació: Laticonther 62 GR/50.

En base PA 6, aquest grau tèrmicament conductiu permet un eficaç refredament de l'electrònica del LED gràcies a un grafit particular introduït en el compost en quantitat corresponent al 50% del pes i dotat d'una estructura que permet camins preferencials de transferència de calor.

L'elecció de la resina de base s'ha fet conjuntament amb Vossloh Schwabe considerant com a objectiu principal la facilitat d'ompliment de les cavitats del motlle operant en condicions no extremes.

Una vegada posat a punt el procés d'injecció també es va ajustar la geometria de la peça per garantir la màxima estabilitat dimensional necessària per a un muntatge segur de l'element radiador sobre l'electrònica i la lent dels LED.

El resultat de la col·laboració entre Vossloh Schwabe i Lati és una família de disipadores de diverses formes, mesures i aplicacions.

De fet, els disipadores en plàstic termoconductor s'usen en projectes modulars realitzats per substituir llums convencionals d'halògens o fluorescents per a ús públic, corporatiu, comercial o domèstic.

La forma i l'eficiència del sistema radiant es calibren en funció del nombres de LEDS en ús i de la potència de cadascun (fins a 700 dt. cadascun)

Al catàleg de Vossloh Schwabe es poden trobar tant llums espot com a solucions dissenyades per operar directament en tensió de xarxa de 230 V.

L'ús de resines termoconductoras d'injecció permet a més obtenir formes complexes i precisió dimensional resultant més eficient el procés d'assemblatge del producte final.

El producte seleccionat està entre els de més prestacions de la família Laticonther, amb una conductivitat tèrmica d'uns 10 W/mK, naturalment menor que la de l'alumini, però suficient per a solucions especialment configurades

Les condicions de transformació necessiten temperatures de fusió del polímer molt inferiors a les del metall, major durada dels motlles i pràcticament cap processament després de la injecció, factors que fan que aquesta sigui una solució interessant tant des del punt de vista tècnic com des de l'econòmic i de màrqueting.

Els catàlegs i suport tècnic de Lati i Vossloh Schwabe es poden obtenir dels seus portals d'internet.