Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una guía fácil para situarse en el complejo entramado virtual de los plásticos
Les webs més importants relacionades amb els plàstics

Una guia fàcil per situar-se en el complex entramat virtual dels plàstics

Joan Sánchez Sabé i Ibon Linazisoro01/12/2004
Sovint ens agrada situar-nos en relació a la nostra competència. Saber on som, a més de saber qui som. Sol ser un coneixement necessari per saber cap a on volem anar, i per quin camí. Partint d'aquesta inquietud, vam decidir investigar com es posiciona www.plastunivers.com, el portal associat a la revista impresa Plàstics Universals, dins de la part del ciberespai que té a veure amb els plàstics. Fer-ho d'una manera prou objectiva ens ha permès descobrir algunes formes de trobar i analitzar la informació disponible a la xarxa. Fins a cert punt, a més de conèixer la nostra posició, hem après a utilitzar la brúixola, i és possible que el mètode també li serveixi a vostè

Webs relacionades amb el plàstic

El primer pas per poder comparar-se amb altres és, òbviament, saber qui són els altres. El que a priori sembla una tasca fàcil deixa de ser-ho quan el plantejament és global. Webs relacionades amb el plàstic n'hi ha en tots els països, idiomes i finalitats. Per on començar? Anem a partir d'alguns conceptes, aprofitant les tecnologies desenvolupades pels cercadors del web.
  • Quines altres webs són "similars" a PlastUnivers.com ?
  • Quines altres webs visita l'audiència d'aquest portal?

Per respondre a la primera pregunta, partim del coneixement del propi sector, de manera que vam començar a confeccionar una llista de llocs de revistes, associacions, organitzacions, etc. que serà la base de partida a les nostres comparacions. No ens restringim a llocs web que utilitzin únicament la llengua espanyola, qualsevol llengua és igualment vàlida. Després arriba la part tecnològica, un detall que molts de vostès hauran observat si utilitzen el cercador Google en alguna ocasió: el concepte de " pàgines similars "ens permet identificar altres pàgines web amb una temàtica" similar "a la d'una coneguda. I a partir d'aquí es pot començar a desfilar una gran troca... El concepte de "similitud" de Google no és necessàriament temàtic, i està lluny de ser perfecte, de manera que a continuació s'ha d'efectuar un ampli procés de filtrat.

De moment, tenim ja una llista que conté "aquells que ja coneixíem" i "els que Google ens ha suggerit com similars (després de filtre)". Per ampliar la llista, ens basem en els llocs web visitats per l'audiència dels que ja coneixem. Per això, farem servir la informació que ens proporciona Alexa. Aquest web recopila informació sobre quines pàgines i llocs visiten els internautes que tenen instal la barra d'eines Alexa. A partir d'aquesta informació, estableix un rànquing de webs (en funció del nombre de visites que rep cadascuna ells i del nombre de pàgines visitades dins de cada web), i també relaciona unes webs amb altres mitjançant el concepte "Els que visiten aquesta pàgina també visiten...".

La informació obtinguda creix gairebé exponencialment, de manera que és important "retallar" allò que ens sembli irrellevant. En aquest punt el criteri és, lògicament, subjectiu. Hem decidit no incloure aquells llocs web que creiem que tenen poc interès per als nostres lectors, o que són poc rellevants dins del sector del plàstic. En cap cas hem eliminat a cap lloc ben posicionat en el rànquing Alexa.

Finalment, si vostè, com l'autor d'aquest article, és més capaç d'entendre la informació gràfica que una simple llista de llistes, pot utilitzar una eina gràfica que dibuixarà en la pantalla del seu ordinador les pàgines similars a una donada, preguntant a Google. Es tracta de l'anomenat " TouchGraph Google Browser ".

Després una estona d'exploració, pot obtenir un gràfic de llocs relacionats entre ells i amb el plàstic, similar al de la figura 1. L'eina li permetrà descobrir relacions realment sorprenents, encara que de vegades els resultats no siguin els que un espera.

Figura 1: Resultat de la analitzar la web amb TouchGraph GoogleBrowser, partint de www.plastunivers.com
Figura 1: Resultat de la analitzar la web amb TouchGraph GoogleBrowser, partint de www.plastunivers.com

Qui és qui

Un cop hem identificat tots aquells llocs web rellevants, el següent pas és ordenar utilitzant un criteri objectiu. Hem considerat que el criteri públic més objectiu és el rànquing Alexa, citat anteriorment. Si bé pot tenir cert biaix, creiem que aquest no és rellevant dins del sector del plàstic o, en qualsevol cas, no sobrevalora als llocs web en llengua espanyola (més aviat al contrari, són els llocs en llengua anglesa els que probablement estan sobrevalorats, perquè l'eina Alexa està disponible únicament en anglès).

Per descobrir el rànquing Alexa de qualsevol lloc web, només ha de visitar www.alexa.com i introduir a la casella de cerca el nom del lloc web. En el moment d'escriure aquest article (25/10/2004), www.plastunivers.com està situat en la posició 111.038. Aquesta posició és en relació a tots els llocs web que existeixen (i la informació és accessible públicament). Aquest nombre en si mateix té bastant poc valor, però permet comparar objectivament la mida de l'audiència de dos llocs web.

Partint d'aquesta premissa, ens falta únicament omplir la llista, i ordenar-la. D'aquesta manera s'ha aconseguit la informació present a la taula 1, que hem limitat als 200 llocs web millor posicionats.

S'han de fer algunes excepcions i comentaris: algunes pàgines web que parlen de plàstic, i en especial les dels grans fabricants de matèries primeres formen part de llocs més grans. Normalment Alexa no compta únicament els visitants "relacionats amb el plàstic", sinó "tots". Aquest pot ser el cas DuPont o de Dow, de manera que probablement estaran sobrevalorats.

PlastUnivers.com, en la posició 10

Les dades freds poden donar sempre lloc a múltiples interpretacions, però la veritat és que alguns són absolutament contundents. Com és possible que PlastUnivers.com ocupi una posició de lideratge absolut en l'àmbit internacional? Bé, sembla obvi que el concepte pel qual ha apostat aquest portal que combina la informació tecnològica amb altres informacions útils per als lectors, com ara la guia que aglutina tots els proveïdors per a la indústria dels plàstics a Espanya o altres, i fins i tot la publicació diària de notícies, ha donat en el clau. PlastUnivers.com és una de les veteranes en això d'internet en el sector dels plàstics. Segons es pot llegir en aquest mateix article, aquí, però, la veterania no serveix molt de cara a l'exterior. És a dir, no per portar més de vuit anys a la xarxa es reben més visites. No obstant això, de portes endins, l'experiència i el control dels moviments i "itineraris" que els visitants trien aporten un grau de coneixement tal als que estem darrere de PlastUnivers.com, que ens permet orientar els nostres continguts pensant en el visitant.

De ben segur, l'accessibilitat en línia dels continguts de Plàstics Universals a través de l'hemeroteca, i l'amplíssima cobertura que en aquest portal es fa de tots els productes que apareixen en el mercat dirigits a la indústria dels plàstics són motius suficients per a molts dels que van a internet buscant alguna cosa relacionada amb aquesta indústria.

Una altra bona notícia, especialment per a aquells que compten en PlastUnivers.com amb un banner o un botó / logotip enllaçat al seu propi web és l'elevat nombre de visitants que s'interessa per productes i marques concrets. Tal és així que, donat l'elevat nombre de visitants diaris, alguns dels productes o empreses així presentats rep al mes centenars de visites interessades. Són, cert és, dades freds, però molt encoratjadors per a la indústria, ja que es tracta de visites de professionals veritablement interessats. És a dir, ningú punxa sobre un enllaç en el qual s'anuncien, per posar un exemple, molins trituradors, si no s'està interessat en saber alguna cosa d'aquests molins, s'entén, en bona lògica, que amb una intenció pròxima o llunyana de compra.

Rànquing Alexa webs plàstic

Empreses o entitats relacionades

AIJU Instituto tecnológico de producto Infantil y ocio
AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Asociación de Empresarios Transformadores de Plástico de Zaragoza
Asociación Nacional del Envase de Pet
Asociación Valenciana de Empresarios de Plástico
Centro Español de Plásticos
Cicloplast, S.A.
Ecoembalajes España, S.A.
Federación Española de Transformadores de Materias Plásticas
Plastics Europe Ibérica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis