Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La exigencia de calidad en el mercado de la perfumería y cosmética
Un parc de màquines de primer nivell, el disseny i la qualitat dels materials garanteixen l'excel lència dels envasos de Micro Natural

L'exigència de qualitat en el mercat de la perfumeria i cosmètica

Nerea Gorriti01/12/2004
El sector farmacèutic i el de la perfumeria i cosmètica són molt dinàmics i flexibles. Els consumidors són cada vegada més exigents, els terminis de lliurament més curts i els nivells de qualitat del producte final molt alts. Un segment de mercat tan exigent i competitiu amb grans marques de cosmètica en joc obliga a empreses com Micro Natural, dedicada a l'extrusió de làmina de poliestirè i polipropilè i al termoconformat, a comptar amb un parc de màquines de primer nivell de la marca Illiger -representada per Helmut Roegele, S. A. -, a treballar amb materials d'alta qualitat ia oferir sistemes de garantia de qualitat com la ISO 9002 que garanteixin l'excel • lència.
Montse Ribas, directora de Micro Natural
Montse Ribas, directora de Micro Natural
Amb una innovadora planta de producció de 3.000 metres quadrats situada a Sant Martí Sarroca (Barcelona), l'empresa Micro Natural fabrica làmina en bobina i planxa de poliestirè i polipropilè, làmina de poliestirè i polipropilè i envasos i embalatges termoconformacions de gamma alta per a perfumeria, cosmètica i farmàcia des de fa deu anys. Especialitzada en la producció per a promocions de cosmètics –que requereixen de gran immediatesa–, compta amb una plantilla de 24 treballadors a tres torns i treballa per a signatures espanyoles de prestigi. La línia de la seva estratègia empresarial apunta cap a l'expansió a altres països europeus, principalment França.

Segons Montse Ribas, directora de la companyia “treballar per a empreses de primera línia, et fa estar molt viu perquè és un sector amb molta competència”. L'empresa catalana ofereix solucions personalitzades, sèries a mesura amb un disseny propi i és capaç de produir film i planxes de poliestirè i polipropilè en colors opacs o semitransparentes, llisos o gravats, envasos, estoigs, termoconformació i altres requisits per al sector. “Per a la producció de productes cosmètics promocionals, en la qual nosaltres estem especialitzats, les sèries són curtes i molt variades”.

Màquines Illiger distribuïdes per Helmut Roegele, S. A
Màquines Illiger distribuïdes per Helmut Roegele, S. A.

Capacitat de resposta immediata

L'exigència i el dinamisme d'aquest mercat, així com les noves estratègies de màrqueting de les grans firmes obliguen a Micro Natural a mantenir un alt grau de competitivitat: afrontar uns terminis de lliurament molt curts, oferir un alt nivell de qualitat del producte que serà la imatge de la línia cosmètica i la capacitat de fer front als constants canvis de disseny de producte. La dinàmica del mercat, cada vegada més àgil, obliga constantment a realitzar nous dissenys. Les repeticions que abans succeïen amb models d'èxit, avui són inusuals.

Tal grau d'especialització ha portat a la companyia a crear un taller de mecanitzat de motlles propi, per donar immediatesa a la producció i controlar aspectes qualitatius. Construir els seus propis motlles constitueix a més un avantatge enfront dels seus competidors. "Això ens permet portar al client les mostres d'un projecte en només 24 hores. Era una necessitat que ens estava demandant el mercat ". El taller ha fabricat més de 300 motlles en un any. "És dur-afegeix la directora-perquè fabricar 5.000 peces suposa el mateix esforç que fer 100.000 peces".

"Gràcies al nostre taller de mecanitzat de motlles, en només 24 hores portem al client mostres d'un projecte."

Parc de màquines de termoconformat Illiger

En bona mesura, la gran capacitat de producció i la qualitat de producte que surt d'aquesta fàbrica es deu al seu parc de màquines de primer nivell. Compta amb sis màquines automàtiques d'emmotllament per buit RV53 i una màquina RV53B amb precalefacción per polipropilè. Totes elles estan automatitzades i es caracteritzen per un sistema d'alimentació automàtica, emmotllament i encunyat. També disposen de dos extrusores.

Segons la directora de la companyia "pensem que Illiger era una bona marca molt reconeguda a tot Europa. També considerem fonamental que totes les nostres màquines fossin d'una mateixa marca per comoditat pel que utillatge es refereix. Ens decantem per Illiger i Helmut Roegele, SA per ser la millor opció i perquè ens donaria un reconeixement de cara al mercat ". Altres aspectes determinants per a l'elecció de la marca van ser la precisió del encunyat i la facilitat en el canvi de motlles: "Moltes peces van dissenyades amb tall sense pestanya i amb aquestes màquines aconseguim una precisió perfecta".

Compta amb set màquines de termoconfomado
Compta amb set màquines de termoconfomado
Disposa de 2 extrusores
Disposa de 2 extrusores

Material de primera qualitat

Micro Natural consumeix 2.000 tones de plàstic a l'any entre PS, PP, PET i PVC. "M'agradaria introduir PS però amb la moda del material transparent, estem utilitzant grans volums de PET i de PVC".

Compra bobines de PVC i PET i fabrica làmines de poliestirè de tot tipus així com el polipropilè que després utilitzen en les seves línies de producció. "No podem arriscar, només ben plantat la millor. No oblidem que en aquest mercat de cosmètica es ven imatge i qualitat. És el nostre deure adquirir materials de molt alta qualitat ".

Un sector amb gran competitivitat

En uns temps en què la competència asiàtica està fent mal a molts sectors, el dels envasos de qualitat, de moment, no sembla córrer excessius riscos, per diverses raons: qualitat, disseny, funcionalitat i "timing" ... La competència de països asiàtics no és el que més preocupa de moment a un sector que requereix alts nivells de qualitat.

"Així mateix hi ha dos factors més: l'agilitat de resposta i el tracte directe, faciliten que una promoció en deu dies pugui estar al mercat, cosa impensable per a Xina. Això només s'aconsegueix tenint el proveïdor aquí i fent un acció immediata. Un segon punt, són els ports. En un enviament immediat els preus són prohibitius ", afegeix Ribas.

Taller de mecanitzat de motlles propi
Taller de mecanitzat de motlles propi
Imagen
Imagen

Percentatge de qualitat de producte

"El treball en equip, el compromís de qualitat, l'estudi i l'agilitat per a desenvolupar la millor opció en cada projecte, són la garantia per obtenir dia a dia la confiança dels nostres clients", afegeix Ribas.

Garantia de qualitat

A més d'un parc de màquines de primer nivell, un mercat tan exigent com el de la cosmètica i farmàcia requereix un exhaustiu control de qualitat, que en el cas de Micro natural es tradueix en el sistema de qualitat ISO 9002-9, certificat que va obtenir el dia 19 de febrer de 2001, a través de la certificació ECA, per a totes les activitats de l'empresa: extrusió i termoconformat plàstic.

"El 90% del polipropilè que termoconformar a Europa s'ha fabricat amb màquines Illiger"

Segons Jordi Anguela, Product Manager de Helmut Roegele, SA, "la principal característica dels equips Illiger és que són màquines amb un sistema de canvi ràpid, equipades amb motlles econòmics i amb una capacitat de resposta ràpida i de qualitat elevada.

La incorporació d'un servomotor en els accionaments de transport per cadenes, augmenta notablement la qualitat del tall final situant la tolerància del producte en ± 0,3 mm. No hi ha dubte, a més, de poder canviar tres o quatre motlles en un mateix dia, és un avantatge addicional. I efectivament en vint minuts es fa un canvi de motlle complet. Segons expliquen des Illiger, al mercat no hi ha competència que respongui a aquestes mateixes exigències. També hi ha la possibilitat de memoritzar totes les dades, introduir i un cop instal lat el motlle posar automàticament en marxa tota la línia. Hi ha nous models de més capacitat de producció, comandaments més sofisticats. A més de la garantia de qualitat d'una màquina Illiger, la capacitat de resposta del servei tècnic de Helmut Roegele, SA també és un valor a tenir en compte. Un servei actiu les 24 hores del dia, fa que el client estigui confiat i pugui mantenir una producció estable sense haver de parar les màquines. Helmut Roegele, SA disposa de deu persones per al servei tècnic.

L'últim trimestre del 2004 ha significat un increment en l'activitat de Helmut Roegele, SA, amb molts projectes en marxa i bones expectatives. Malgrat el preu de la matèria primera, que ha frenat la recuperació que s'esperava, per al'any 2005 les perspectives són bastant bones ".

Imagen
foto

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis