Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El proyecto europeo Nanomaster reducirá el peso de las piezas de plástico

El projecte europeu Nanomaster reduirà el pes de les peces de plàstic

03/05/2012

3 de maig de 2012

Il Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas és una de les 13 empreses de set nacionalitats diferents que participa en el projecte europeu de cooperació Nanomaster, dins del tema NMP (i). El projecte, que va començar el passat mes de desembre, compta amb un finançament de 4,2 milions d'euros sota el 7º Programa Marco, i té una durada prevista de quatre anys.
L'objectiu de Nanomaster és la reducció de la quantitat de plàstic en un 50%, amb la consegüent reducció de pes de la peça final, a més de conferir-li funcionalitats tèrmiques i elèctriques. Aquest objectiu està previst que s'aconsegueixi mitjançant el desenvolupament de la nova generació de nanocomposites reforçats amb grafeno que podran utilitzar-se en els processos de producció massiva de peces plàstiques.
S'ha demostrat que a escala laboratori una càrrega baixa de grafeno és capaç de millorar de manera significativa les propietats mecàniques i físiques dels polímers. No obstant això, la producció a nivell industrial només s'ha desenvolupat a Estats Units, on hi ha disponible una sèrie de masterbatches i compounds termoplàstics basats en grafeno.
Imagen
El concepte de Nanomaster passa pel desenvolupament del coneixement basi dels processos que es necessiten per a l'escalat de la producció masterbatches i compounds termoplàstics de grafeno i grafit expandit que permeti la seva comercialització industrial a Europa. La idea és incorporar aquests productes intermediaris en els processos d'aditivación convencionals actuals.
El bon desenvolupament d'aquests materials i processos tindrà un efecte en la quantitat de polímer necessària per fabricar les peces plàstiques complint amb els mateixos requisits que inicialment se'ls exigia. Aquest avanç obrirà la porta a un gran rang d'aplicacions permetent un posicionament de les empreses europees en la resta del món.
Aimplas té un paper important en el desenvolupament del procés de compounding del grafeno i grafit amb matrius termoplàstiques; asseient la base per a l'escalat a nivell industrial d'aquest compound.

Entre els socis també cal destacar la participació d'Avancés, Timcal, Promolding i l'Institut Tecnològic Danès en el processament dels materials, i Röchling, Philips i Rolls-Royce com a usuaris finals.

Informació addicional: http://www.nanomasterproject.eu/ - proyectos@aimplas.es

La investigació que ha donat lloc a aquests resultats ha rebut finançament del Setè Programa Marco de la Comunitat Europea (PM7/2007-2013) en virtut de l'acord de subvenció nº 285718 (Nanomaster).

La informació reflecteix la visió del consorci de Nanomaster i no vincula a la UE.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis