Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Agrupación Técnica Española de Flexografía, ATEF publica un nuevo diccionario de flexografía

L'Agrupació Tècnica Espanyola de Flexografia, ATEF publica un nou diccionari de flexografia

04/11/2003

4 novembre 2003

Després d'un any de procés creatiu, ATEF / Associació Graphispack, acaba de publicar el primer "Diccionari de Flexografia 'una eina essencial de consulta'", que es presenta al sector per primera vegada en la història.

L'obra, que inclou 1.300 veus i les seves descripcions en espanyol, més la traducció veu-veu de l'espanyol a l'anglès i viceversa, constitueix un excel lent fons documental i descriptiu de cadascuna de les variables de la professió i el negoci, de manera que qui necessiti accedir a una definició d'un terme ho faci confiant en que el que llegeix és 'la' versió més 'neta, fixa i esplendorosa' possible.

Josep Algueró, president de ATEF, va declarar recentment sobre la gènesi i evolució del diccionari:

"Una bona part dels termes flexogràfics procedeixen de les arts gràfiques pures i dures, la resta és fruit de préstecs lingüístics d'altres idiomes i d'acrònims o adaptacions d'origen popular.

A partir d'aquesta premissa, en ATEF, igual que existeix en anglès, alemany, italià, francès i japonès, es va proposar crear el diccionari en castellà… des de zero. Al no haver-hi precedent algun en vigor, es va partir d'una presa de consciència i d'un programa d'actuació que ens ha ocupat dos anys, un d'ells, l'últim, d'una intensitat sense parangó.  Encara que ens basem en un corpus procedent d'expressions de catàlegs, glossaris en altres llengües i aportacions diverses, les 1.800 veus analitzades, descrites i traduïdes (en aquesta cas, veu–veu) a l'anglès, han configurat, després de depurar-les, unes 1.300 entrades que gairebé garanteixen el 90% de l'univers potencial del vocabulari flexográfico.”.

El diccionari, del que s'han imprès 3.000 unitats ho difondran entre els seus clients i partners empresarials un selecte nombre d'empreses associades a ATEF proveïdores del sector, entre els seus clients impressors d'Espanya i la resta del món.

Per a aquells a els qui un proveïdor acreditat no els hagi obsequiat amb un exemplar, poden posar-se en contacte amb ATEF

consultas@graphispack-asociacion.com

Empreses o entitats relacionades

Graphispack Asociación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis