Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aumenta un 2,3% el consumo de plásticos en electrodomésticos

Augmenta un 2,3% el consum de plàstics en electrodomèstics

Marta Torres15/06/2003

Plàstics a casa nostra

Un canvi en els hàbits de vida i de consum a Espanya va disparar el consum d'electrodomèstics, si bé, el consum de materials plàstics en aquest sector ha crescut de forma discreta en els últims anys, 90.470 tones l'any 2001, un 2,3 per cent més que l'any 2000 i el 2,6 per cent dels materials procedents de la indústria transformadora.
Segons El sector dels plàstics editada pel Centre Espanyol de Plàstics (CEP) l'any 2002, el consum de poliestirenos, la matèria plàstica amb major demanda en aquest mercat, va ser de 42.800 tones, un 0,2 per cent més. El poliestirè representa el 47,3 per cent de les matèries plàstiques consumides. Destaca l'augment del 9 per cent en l'ús de poliuretans, que han arribat a les 13.350 tones, el 14,8 per cent del total del mercat.

La demanda de polipropilè ha pujat a les 15.000 tones i ha significat el 16,6 per cent del mercat, amb un increment respecte l'any anterior del 3,4 per cent. D'altra banda, el 2001 es van emprar 9.150 tones d'ABS i 2.400 de SAN, amb un percentatge de participació del 10,1 i el 2,7 per cent respectivament.

De la resta de materials, destaca la demanda de 2.720 tones de poliamides, 1.500 de resines fenòliques i 788 de resines acetàlica. Aquestes últimes han presentat una evolució molt negativa respecte a anys anteriors, ja que han passat de 1.340 tones l'any 2000-788 el 2001.

Imagen

Els servents de plàstic

La utilització de materials plàstics es produeix tant en la producció d'electrodomèstics de línia blanca com en petits electrodomèstics. La línia blanca engloba els frigorífics, les rentadores, cuines, forns, escalfadors d'aigua, fogons, rentavaixelles i similars. També existeixen els petits electrodomèstics, o minidomèstics, que es divideixen entre els destinats a les cuines domèstiques com les batedores o les liquadores, els que es dediquen a les tasques domèstiques, com les aspiradores o els ventiladors, els que fem servir en el nostre neteja personal, i altres productes.

Línia blanca

Els frigorífics i els congeladors són els electrodomèstics de línia blanca que més plàstics consumeixen. Segons l'Associació Nacional de Fabricants d'Electrodomèstics, l'any 2001 es van vendre més d'un milió i mig de frigorífics a Espanya, unes 20.000 unitats menys que l'any anterior, i gairebé 300.000 congeladors, 12.400 més que el 2000.

La demanda de polipropilè ha pujat a les 15.000 tones i ha significat el 16,6 per cent del mercat, amb un increment respecte l'any anterior del 3,4 per cent

De la resta de productes de línia blanca destaquen les rentadores, amb un nivell de consum una mica superior al dels frigorífics, i les fogons, una mica inferior.

És interessant veure l'evolució de la venda de rentavaixelles, que des de 1996 pràcticament ha doblat el seu volum de vendes, ja que ha passat de 336.300 unitats venudes a 641.700 l'any 2001.

El negoci de la bellesa

Les vendes de petits electrodomèstics van augmentar un 2,9 per cent en el mercat espanyol durant 2001, el que significa una desacceleració en el creixement d'aquest tipus de productes.

No obstant això, els fabricants de petits electrodomèstics formen part d'un sector exportador: gairebé la meitat de la producció es va exportar a altres països, en la seva major part pertanyents a la Unió Europea.

Els productes relacionats amb la higiene i la bellesa són els que millor s'han comportat aquest any. Afaitar, Tallacabells, depiladores, higiene dental, assecadors i modeladors per als cabells han assolit unes vendes de 135 milions d'euros, segons indica el CEP en el seu informe.

No obstant això, el major volum ha correspost una altra vegada als productes relacionats amb la cuina. En aquesta ocasió la família de les cafeteres i les sandwitxera han guanyat a les maquinetes d'afaitar, ja que han sumat 169.500.000 d'euros, seguits dels útils que s'empren en la cura de la casa, amb 162 milions.

foto

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis