Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Negri Bossi muestra lo último en prensas de moldeo por inyección en Plast 2012
De la petita EOS a la geganta Bi-Power

Negri Bossi mostra l'últim en premses de modelo per injecció en Plast 2012

Redacció Interemperesas03/04/2012

3 d'abril de 2012

Negri Bossi, empresa del Grup Sacmi, especialista en el disseny i la producció de premses de modelo per injecció per a matèries termoplàstiques, totes amb la marca ES (Smart Energy), participa en la Plast 2012, el Saló Internacional del Plàstic i del Cautxú que se celebra a Milà del 8 al 12 de maig amb una àmplia gamma de màquines i aplicacions: des del petit tonatge, on destaquen les noves EOS, fins a les potents premses de la sèrie Bi-Power, capaces de modelar grans productes one-step.

La gamma EOS, protagonista de la renovada oferta Negri Bossi des de fa ja alguns mesos, es distingeix per la seva extrema compacidad i per l'especial tecnologia aplicada que ha permès eliminar la lubricació: això garanteix una neteja absoluta de la zona de motlles i, per tant, la integritat del producte tractat. La premsa és ideal per a sectors com el biomèdic, l'alimentari o el farmacèutic i es presenta en la fira en dues versions: l'EOS 65 amb motlle per a la producció de taps i l'EOS 80 LSR (silicona líquida) per tetinas de biberó. Les dues versions d'EOS porten la marca ES – Smart Energy – que Negri Bossi aplica per distingir les solucions que permetre estalviar energia i que s'ha convertit en una autèntica marca de fàbrica.

Des de les petites EOS fins a la sèrie full electric Vesta. En la fira, l'empresa del Grup Sacmi proposa també un model de 170 tones dotat amb un robot cartesià de tres eixos SY 100 fabricat per Sytrama, partner estratègic que ofereix solucions d'automatització del procés, que recentment ha entrat a formar part de Negri Bossi. Vesta s'equipa amb un motlle de 52 cavitats per produir paletinas de poliestirè (PS) d'alt impacte que, després, el robot pren i diposita en la part posterior de la premsa on s'empaqueten automàticament.

Els equips de la sèrie CCM poden arribar a produir fins a 2.200 càpsules per minut
Els equips de la sèrie CCM poden arribar a produir fins a 2.200 càpsules per minut.

També s'exposa la Janus 220 ES, una premsa híbrida molt competitiva quant a consums, proposta per a una aplicació de packaging pur, és a dir, la producció de gots d'un sol ús de poliestirè per a aliments, com els utilitzats en els avions, amb un motlle de quatre cavitats. També per a aquesta màquina s'empra un robot Sytrama: concretament, el model SY 811 side entry (d'entrada lateral), que pren les peces de la zona de modelo i les diposita fora de la premsa. Les excel·lents prestacions productives, com l'elevada velocitat d'injecció especialment indicada per a articles prims com els gots, estan garantides pels acumuladors, mentre que l'inverter permet optimitzar el consum d'energia.

En aquest sentit, Negri Bossi manté una política de reducció dels consums, els avantatges dels quals s'aprecien també en les aplicacions més tradicionals. Precisament per això, l'empresa presenta en la fira una Canbio 430 ES. Aquesta premsa hidràulica tradicional de cicle llarg —aproximadament 75 segons— permet estalviar fins a un 45% d'energia en relació amb les solucions hidràuliques comercialitzades actualment. Proposta amb un motlle d'una sola cavitat per fabricar gerros per a flors, la premsa aprofita la tecnologia de modelo assistit per gas, que, entre altres avantatges, permet obtenir un perfecte acabat del producte i un procés productiu molt eficaç. També en aquest cas, es recorre a un robot SY 190 per moure automàticament els productes.

Gran tonatge

Quant als tonatges superiors, a Milà es mostra la gran Vector 650 ES, proposta amb una aplicació d'avantguarda per al sector de l'automoció. En efecte, dotada amb motlles de dues cavitats, la màquina permet produir els cossos-far de blend de policarbonat ABS, que s'instal·len en els cotxes de carreres. La premsa funciona amb un tempo-cicle de 60 segons i porta un robot SY 200.

També es presenta la sèrie Bi-Power, que neix en Imola i aprofita l'experiència en el sector de les grans premses de la marca. En la Plast s'exhibeix una VH 1.300, una premsa d'1.300 tones per produir pallés, equipada amb un robot cartesià de tres eixos Sytrama. La premsa es distingeix per un temps de cicle molt reduït, amb prou feines superior a mig minut: una solució d'elevades prestacions i molt eficaç que, igual que les altres grans premses de la sèrie Bi-Power, es distingeix per uns consums reduïts i una elevada flexibilitat. Per tot això, les Bi-Power s'empren en una àmplia gamma de sectors, des de l'automoció fins als electrodomèstics passant pel subministrament directe de peces especials per les més importants indústries manufactureras del món.

La tecnologia CBF permet produir un envàs one-step partint del grànul o del pellet
La tecnologia CBF permet produir un envàs one-step partint del grànul o del pellet.

Per Sacmi, la Plast representa una ocasió especial, que desitja aprofitar per exposar alguns productes realitzats amb les innovadores tecnologies per a tancaments, un camp en el qual “Sacmi ha creat escola a tot el món proposant innovacions de procés i de producte que s'han convertit en estàndards consolidats”. En aquesta cas, la protagonista és la sèrie CCM (Continuous Compression Moulding), premses caracteritzades per “unes prestacions productives excel·lents” —fins i tot fins a 2.200 càpsules per minut— gràcies a una important reducció dels temps de cicle, i per un considerable estalvi en els consums d'energia. Gràcies a l'elevat output per a cavitats, és la solució ideal per produir taps lleugers d'una sola peça per a aigua (diàmetre emmotllable fins a 33 mil·límetres) o fins i tot taps d'una o dues peces per CSD (Carbonated Soft Drink). Quant al consum d'energia, la CCM consumeix només 0,75\1kWh\2kg a la màxima velocitat productiva.

Precisament, Sacmi també ofereix la tecnologia CBF, acrònim de Compression Blow Forming, és a dir, tecnologia per passar directament de la resina a l'ampolla, de la matèria primera a l'envàs. Tot això, gràcies a l'innovador procés de transformació del material termoplàstic que permet produir un envàs one-step partint del grànul o del pellet. Una solució “fiable, flexible i d'elevades prestacions” per al tractament de totes les principals resines comercialitzades avui: HDPE, PS, PET i Pàg.

Empreses o entitats relacionades

Negri Bossi, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis