Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Celebrado el II Congreso Nacional de Materiales Compuestos

Celebrat el II Congrés Nacional de Materials Compostos

01/01/1998

Del 25 al 28 de novembre, a Madrid





Del 25 al 28 del passat mes de novembre, el II Congrés Nacional de Materials Compostos es va celebrar a l'ETSI Aeronàutics de la Universitat Politècnica de Madrid. Si a Espanya hi ha unes 500 empreses que es dediquen a la transformació de materials compostos, un bon nombre de representants d'elles van acudir a la cita.

Els organitzadors d'aquest II Congrés Nacional de Materials Compostos es van mostrar satisfets al final d'aquest. La bona assistència de públic i la qualitat dels treballs presentats van deixar un bon sabor de boca i la voluntat de seguir endavant amb aquest esdeveniment.

En aquesta ocasió es van presentar més de 90 comunicacions científiques i, tot i les inevitables absències, constitueixen un clar reflex de la investigació que sobre aquests materials es realitza al nostre país.

Cal, en tot cas, destacar les cinc conferències plenàries, impartides pels professors Carlos Martínez Arnaiz (UPM / ITP - va parlar dels materials compostos en els motors d'aviació), Pedro Muñoz (UPM / CASA - va parlar de l'automatització de la producció de materials compostos avançats) i Carlos Ruiz (Universitat d'Oxford - la seva intervenció es va centrar en el comportament d'aquests materials sotmesos a impacte), Rodolfo Aoki (científic de l'Institut d'Estructures i Disseny de Stuttgart, Alemanya. La seva presentació va tractar de la caracterització de danys en materials compostos mitjançant END) i Jesús Morales, Vice-president d'Airbus Industries, que va parlar de les noves tecnologies per a la següent generació de grans avions civils.

L'èxit del congrés, mesurat per la qualitat de les ponències presentades i pel nombre i interès dels participants, s'ha entès entre els responsables del congrés com la consolidació de AEMAC (Associació Espanyola de Materials Compostos) com a entitat organitzadora d'aquest, establint- una periodicitat biennal.

Així, ja s'ha anunciat el III Congrés Nacional, la celebració tindrà lloc durant la tardor de 1999, a la ciutat de Saragossa.

El Congrés de AEMAC és complementari de les tradicionals Jornades sobre Plàstics Reforçats / Composites, organitzades pel CEP. Enfront del caràcter eminentment industrial i d'aplicació immediata del CEP, el Congrés de Aemac serveix per donar difusió als resultats de programes i projectes d'investigació que es realitzen en universitats, centres de recerca i empreses del nostre país, de fet, més de 40 % dels treballs presentats van correspondre a institucions no universitàries, destacant CASA, CIMNE, Gaiker, Inasmet i INTA com a entitats patrocinadores i participants al Congrés.

L'organització local del Congrés va estar dirigida pel professor Alfredo Güemes, Catedràtic de la UPM.

Una altra dada a destacar i que pot ser interessant per a molts dels involucrats en aquesta indústria és que s'ha editat un volum de més de 800 pàgines amb el contingut de les comunicacions presentades. Els interessats en el mateix poden dirigir-se a la persona abans ressenyada (fax: 91-3.366.334) per a més informació. José Antonio González Veí

Aemac

Aemac és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu fundacional contribuir al desenvolupament a Espanya dels materials compostos. Reuneix entre els seus membres un bon nombre de persones pertanyents a universitats, centres de recerca i indústries. El director de l'associació i catedràtic de Ciència dels Materials de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), JA Güemes, destaca que la creixent harmonització de Aemac amb l'Associació Europea de Materials Compostos proporciona una projecció internacional de les activitats de l'associació espanyola en el sector de materials compostos.

Un contingut exhaustiu
A més de les interessants presentacions esmentades en aquesta pàgina, es van seleccionar gairebé noranta comunicacions agrupades al voltant de vuit temes:
  • materials constituents (fibra, resina, adhesió);
  • modelització i tècniques numèriques
  • caracterització de compostos de matriu polimèrica
  • compostos de matriu ceràmica
  • compostos de matriu metàl lica
  • estructures actives i materials que comporten sensors i actuadors
  • aplicacions industrials
  • aplicacions en la construcció.

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos
Innovaciones Técnicas Agrícolas, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis