Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aplicaciones y polímeros novedosos protagonizaron las Jornadas de Plásticos en Automoción del CEP

Aplicacions i polímers nous protagonitzar les Jornades de Plàstics en Automoció del CEP

01/09/1997





Reunió clàssica de les empreses actives en aquest camp


Encara que la bona marxa del sector de l'automoció ha propiciat una excel·lent activitat del sector en aquest camp d'aplicació, no s'aprecia que els plàstics continuïn substituint a altres materials en noves aplicacions, a excepció de les situades sota capot. Els micro-vehicles i els automòbils elèctrics no semblen despertar encara a Europa el mateix interès que allèn l'Atlàntic.

Malgrat l'increment d'activitat citat, sembla tractar-se d'un augment només quantitatiu, que pot implicar una reducció de l'activitat quan es produeixi un dels descensos cíclics del mercat de l'automòbil. No obstant això, estan a la porta els nous vehicles com el de Swatch i Mercès que representaran un salt qualitatiu en les aplicacions del nostre material.
Paral·lelament, l'interès que existeix en els EUA per reduir la contaminació mitjançant el desenvolupament d'automòbils de tracció elèctrica ha d'arribar a aquest costat de l'oceà, encara que només anés per accedir al mercat nord-americà. En els models d'aquest tipus que s'estan presentant, els plàstics i els composites tenen una participació destacada, fins i tot a nivell estructural.


Figura 1 Inauguració de les Jornades de Plàstics en Automoció per Antoni pujarà, Conseller d’Indústria de la Generalitat.







En aquest context, en les 5as. Jornades de el Centro Español de Plàstics es va tractar més del perfeccionament en el detall que de grans novetats, encara que es van presentar alguns materials i blends nous que poden tenir una incidència tècnica significativa.

Àmplia participació del sector

L'organització de el Centro Español de Plàstics, sempre modèlica, és una garantia per a totes les empreses que acudeixen a aquestes manifestacions per posar-se al dia de les últimes novetats tècniques i establir relacions útils. En conseqüència, 327 assistents de 132 empreses van participar en aquestes Conferències celebrades els passats 18 i 19 de Juny.
La presentació de les Jornades va ser a càrrec de José Quadra, president del comitè organitzador i la seva obertura a càrrec de José Lloría, president de el CEP. Antoni Pujarà, Conseller de la Generalitat de Catalunya, va pronunciar el discurs d'inauguració i van seguir 28 conferències a càrrec de diverses empreses, clausurant les Jornades Guardans Cambó, director general d'indústria de el Miner.
Es van presentar a més tres comunicacions escrites que van completar les ponències. Encara que seria prolix detallar totes les conferències, apuntem alguna com la de M. Pozzoli, de Ausimont, que va presentar un nou perfluoropolímero, el MFA, per a aplicacions d'alta temperatura en ambients agressius; W. Rau, de Basf, es va referir a nous graus de PBT (politereftalato de butileno) que poden ampliar l'abast d'aplicació d'aquest interessant material; H. Daalmans, de DSM Performance Polymers va presentar un nou concepte de parachoques d'espessor reduït; W. Benfer, de Peguform, va presentar una nova aplicació dels termoplàstics reforçats per a bigues de parachoques i F. A. A. Bax, de GE Plastics va fer referència a les aplicacions de termoplàstics d'enginyeria en panells exteriors de l'automòbil.


El tema del reciclat va ser discutit per diversos conferenciants i uns altres van tractar sobre diferents tipus i aplicacions del polipropilè, que es va situant com a material quantitativament més utilitzat en aquest sector. No obstant això, va cridar especialment l'atenció una dada proporcionada per J. L. Jarque, de Derbi Nacional Motor, que és il·lustratiu dels avantatges dels plàstics en aquest camp. Jarque va al·ludir al fet que per al llançament d'una nou scooter, cada nou model que es realitza implica efectuar inversions en motlles que suposen entre el 60 i el 70% de la inversió total per a la seva fabricació. Després, no obstant això, el cost dels elements de plàstic utilitzats representa només entre el 10 i el 12% del cost total del vehicle. Atès que a Europa es fabriquen 1,5 milions de scootersper any, l'estalvi que representa l'ús dels plàstics queda ben palès.
W.Rau de Basf, es va referir a nous graus de PBT (politereftalato de butileno) que poden ampliar l'abast d'aplicació d'aquest interessant material Per al llançament d'un nou Scooteer, cada nou model que es realitza implica efectuar inversions en motlles que suposen entre el 60 i el 70% de la inverión total

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis