Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El aumento de precios de las materias primas pone en peligro la actividad de la transformación de plásticos

L'augment de preus de les matèries primeres posa en perill l'activitat de la transformació de plàstics

09/05/2011

9 maig 2011

La indústria transformadora de plàstics no podrà seguir suportant els forts increments de preus de les primeres matèries, que han tingut lloc al llarg del primer trimestre del 2011. Segons l'INE (Institut Nacional d'Estadística) aquests preus s'han incrementat un 17,7% entre gener i març, pel que fa al mateix període del 2010.
Per contra, els preus mitjans dels transformats plàstics, segons el citat Institut, només han crescut un 4,6%. Segons Anaip (Associació Espanyola d'Industrials de Plàstics) aquesta diferència, que ve a mostrar la dificultat que té la transformació de poder repercutir els increments dels preus de les primeres matèries, està estrenyent els marges de les empreses, fins a una situació gairebé insostenible per moltes d'elles.
A aquesta situació s'uneix una altra que complica encara més la competitivitat de les nostres empreses. Segons ha pogut constatar Anaip, el preu de venda de les primeres matèries plàstiques és molt diferent en les diferents zones geogràfiques del món, en perjudici de la indústria europea. A Àsia, per exemple, el preu de venda d'una primera matèria plàstica 'commodity' arriba a ser un 64% més barat que a Europa. Als Estats Units, aquest mateix plàstic es ven un 24% més barat que a Europa.
En l'actual situació econòmica, amb una important crisi de mercat interior, aquest diferencial de preus va en contra de les nostres vendes a l'exterior de productes transformats, així com a favor de les importacions, també de productes transformats, procedents d'Àsia i altres àrees geogràfiques . En aquesta situació, les empreses de transformació de plàstics espanyoles, que intenten obrir-se mercat en tercers països, així com a Europa, com una mesura per mitigar la caiguda de mercat intern que ha comportat la crisi, es troben frenades en la seva expansió internacional. Així mateix, és cada vegada més difícil competir en el nostre propi mercat, contra importacions procedents d'altres àrees geogràfiques. Com a conseqüència de tot això, en els propers mesos, les empreses de transformació de plàstics podrien veure's obligades a reduir encara més les seves ja minvades produccions, posant en perill la viabilitat de moltes d'elles.
Altres associacions europees de transformació de plàstics, com l'Associació Francesa d'Envasos de Plàstic, Elipsos, han denunciat també aquesta situació, davant la gravetat que representa per a la viabilitat de la indústria transformadora de plàstics europea.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Industriales de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis