Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Marruecos y el Norte de África, origen y destino de la industria del plástico española
Satisfactòria participació de les empreses valencianes en Plast Expo 2011

Marroc i el Nord d'Àfrica, origen i destinació de la indústria del plàstic espanyola

AVEP28/04/2011
La cita més important del sector del plàstic en el Nord d'Àfrica, Plast Expo 2011 va tancar les seves portes el passat 9 d'abril a la seva quarta edició amb un resultat satisfactori segons les empreses valencianes i l'associació AVEP participants al certamen de tres dies celebrat a Casablanca.

Amb un total de 136 expositors, procedents de 17 països, i 2.881 visitants, l'augment respecte a l'edició anterior va ser notable: un 34% més d'expositors i un 40% més de visitants, d'acord a les dades facilitades per l'organització de la fira.

Empresaris valencians expositors en Plast Expo
Empresaris valencians expositors en Plast Expo.

Segons assenyala, l'associació valenciana, el mercat marroquí ofereix importants avantatges a la indústria del sector plàstic valencià i que la proximitat geogràfica i bon tracte aranzelari dels béns importats són un estímul comercial a favor d'aquest país.

"L'esdeveniment va tenir una afluència acceptable i l'estand de AVEP i els dels associats van tenir un registre significatiu de visites. Els sectors més demandats van ser el de maquinària, film, reciclat i embalatge en general ", apunten. La satisfacció dels expositors de AVEP amb l'esdeveniment en general va ser d'un 65,5%.

Cristina Monge, secretària general de AVEP, Bruno Fernández...
Cristina Monge, secretària general de AVEP, Bruno Fernández, conseller de l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya al Marroc-ICEX i Salvador Benedito, president de AVEP.

L'opinió de les empreses valencianes participants

Segons l'empresa Vicente Zorrilla i Fills-Coreplas, "la Fira Plast Expo 2011 ha resultat molt positiva a causa de l'afluència de visitants que s'han acostat al nostre estand per conèixer-nos i, alhora, perquè ens ha servit per conèixer la situació del mercat marroquí, en concret, les necessitats de materials i de maquinària existent, les maneres de recuperació del plàstic... En definitiva, esperem que els fruits de la fira es vegin aviat i puguem estar presents l'en mercat marroquí ".

Per la seva banda, l'empresa Martínez Conesa considera positiva la seva participació en Plast Expo 2011 a mesura que les fires són un important motor de l'activitat comercial i un valuós instrument per a la promoció de les exportacions, ja que permet provar l'acceptació de les ofertes cara a cara. L'expansió cap al Marroc compta a favor amb la proximitat geogràfica i la necessitat que té l'economia marroquina de productes i tecnologia per a consolidar-se.

"Marroc és un mercat que s'està obrint progressivament a l'exterior a causa dels acords amb la Unió Europea i amb la Unió del Magrib Àrab. El primer suposa un tracte preferencial a les empreses europees i una progressiva reducció aranzelària per a aquestes. El segon suposa la porta d'entrada dels nostres productes als països de l'UMA, el que genera un teòric mercat potencial molt superior al marroquí. En definitiva és el país idoni per accedir al mercat africà i ens ofereix la possibilitat de conèixer economies emergents i amb un elevat potencial de consum. Cal no oblidar en aquest context els recents esdeveniments polítics que suposen un risc-país a considerar en la fixació d'estratègies empresarials d'expansió ".

Cristina Monge, secretària general de AVEP, D. Nabil Sauoaf, director general de AMP i D. Salvador Benedito, President de AVEP...
Cristina Monge, secretària general de AVEP, D. Nabil Sauoaf, director general de AMP i D. Salvador Benedito, President de AVEP.

La quarta edició de la fira va ser inaugurada el 6 d'abril pel president de la Federació Marroquina de Plàstics (FMP), Mamoun Marrakchi, amb la presència dels directors generals de les cambres de comerç i indústria al Marroc d'Àustria, Alemanya, França i Itàlia, del president de AVEP, així com representants de les empreses expositores i la premsa marroquina. Al llarg de la visita inaugural, es van acostar, entre altres, als estands de les empreses valencianes per conèixer el producte que aquestes ofereixen al mercat marroquí i intercanviar impressions del primer dia de la fira.

"L'associació i els expositors van estar en tot moment el suport del personal de la delegació de l'IVEX a Casablanca, a més de rebre suport durant la preparació de la mateixa. Des d'aquí agraïm al delegat, Housni Hicham, tota l'ajuda prestada ", apunten des AVEP.

En l'edició anterior de 2009, AVEP i Associació Marroquina de Plàstics (AMP) van signar un acord de col·laboració per emprendre accions de promoció comercial conjuntes entre empreses transformadores de plàstics marroquins i valencianes. Aquest acostament entre les dues associacions, s'ha vist reforçat aquest any amb la reunió mantinguda entre el director general de AMP, Nabil Sauoaf, el president de AVEP, Salvador Benedito, i la secretària general de AVEP, Cristina Monge, on es va manifestar l'interès mutu de continuar estrenyent llaços comercials entre els dos mercats.

També es va aprofitar l'ocasió per visitar l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya al Marroc-ICEX, on el conseller, Bruno Fernández, i els representants de AVEP es van reunir amb motiu de l'esdeveniment. Es van tractar temes com ara la importància de l'existència d'un pavelló espanyol recolzat des del ICEX a la propera edició, a causa del auge de la participació de les empreses espanyoles com expositors.

AVEPA participar de manera agrupada per segona convocatòria consecutiva, amb diverses empreses associades interessades:

  • Vapla, SA: Dedicada a la fabricació de productes elaborats i semielaborats de polietilè i polipropilè.
  • Granzplast, SA: Dedicada a les matèries primeres, fabricació de compostos de PVC, per a qualsevol tipus de transformació, extrusió o injecció.
  • Inplasva, SA: Dedicada a la transformació de perfils, rígids i flexibles, per extrusió.
  • Vicente Zorrilla i Fill, SL Dedicada a la recuperació de plàstics.
  • Martínez Conesa, SA: Dedicada a la fabricació de productes per posar residus i qualsevol envàs de film termosoldable.
  • SIPEM SA: Dedicada a la transformació de PTFE, de Polietilè d'Alt Pes Molecular, així com de tot tipus de matèries plàstiques.
  • Jose Platero Platero, SL; Viplat: Dedicada a la venda i distribució de sistemes de rentat per a tot tipus de materials plàstics i transport pneumàtic per a plàstic, i per a la separació de les matèries primeres reciclades i dels residus.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Valenciana de Empresarios de Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis