Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los plásticos permiten ahorrar hasta 9 veces la cantidad de CO2 que emiten durante su producción
Un estudi independent presentat a Copenhaguen aclareix algun dels mites negatius d'aquesta indústria

Els plàstics permeten estalviar fins a 9 vegades la quantitat de CO2 que emeten durant la seva producció

Redacció PU14/12/2009

14 desembre 2009

La indústria del plàstic ha fet públiques les conclusions preliminars de l'estudi més complet fins ara sobre l'impacte dels plàstics en el medi ambient. L'estudi proporciona una radiografia clara sobre les emissions de CO 2 i la importància dels plàstics en la lluita contra el canvi climàtic.

L'estudi, que ha estat realitzat per Denkstatt-una consultora austríaca independent especialitzada en el desenvolupament sostenible-, aclareix algun dels mites negatius que habitualment s'han assenyalat sobre els plàstics. Cal destacar que l'estudi determina que els plàstics només representen el 1,3% de la mitjana d'emissions de CO 2, comparat amb el 9% de la roba, el 13% de l'alimentació, o el 18% de l'oci.

Una altra conclusió molt important és que els plàstics estalvien entre 5 i 9 vegades més CO 2 durant el seu ús i el procés de recuperació, del qual emeten durant la seva producció. S'espera que aquest estalvi sigui entre 9 i 15 vegades el 2020 gràcies als avenços en la producció i la millora de l'eficiència dels productes plàstics.

La substitució dels plàstics per materials tradicionals en aquells usos que fos possible, generaria seriosos problemes en els sistemes de gestió de residus, ja que el volum de tot el fabricat amb altres materials augmentaria 3,7 vegades. A més produiria un augment del 50% en les emissions de gasos d'efecte hivernacle (120 milions de tones l'any), i augmentaria el consum d'energia en un 46%.

La indústria del plàstic només representa el 1,3% de la mitjana d'emissions de CO 2. Foto: Chris Chidsey
La indústria del plàstic només representa el 1,3% de la mitjana d'emissions de CO 2. Foto: Chris Chidsey.
L'estalvi d'emissions de gasos d'efecte hivernacle que permet l'ús de plàstics és comparable a totes les emissions de CO 2 de Bèlgica

L'estalvi d'emissions de gasos d'efecte hivernacle que permet l'ús de plàstics és comparable a totes les emissions de CO 2 de Bèlgica. Aquest estalvi representa el 38% de l'objectiu de reducció que marcava el protocol de Kyoto per a Europa, o el 15% dels 780 milions de tones compromesos per la Unió Europea el 2020. L'absència dels plàstics en l'espectre de materials impediria a la Unió Europea complir amb aquests objectius de reducció.

L'ús de plàstics permet estalvis energètics de 2.300 milions de Giga Juliols a l'any, l'equivalent a 50 milions de tones de cru o al contingut de 194 vaixells petroliers gegants.

"El que clarament mostra aquest estudi és la paradoxa dels plàstics: com més s'utilitzen, més s'estalvia"

Fonamentals en la generació d'energies renovables

En el futur, els materials plàstics seran fonamentals en la generació d'energies renovables, i seguiran permetent el desenvolupament de les noves tecnologies i la reducció dels recursos utilitzats en elles (MP3 o targetes de memòria més petites). A més, el seu ús serà molt rellevant en àrees com l'aïllament tèrmic o la protecció dels aliments, amb extraordinaris beneficis per als usuaris.

Segons Wilfred Haensel, director executiu de PlasticsEurope , "el que clarament mostra aquest estudi és la paradoxa dels plàstics, com més s'utilitzen més s'estalvia. El consum sostenible té una importància vital en les emissions de CO 2, per això comptar amb un material que pot estalviar anualment la quantitat de petroli equivalent a 194 vaixells petroliers és fonamental. Per aquestes raons cal que tant els consumidors, com els polítics, i els líders empresarials reconeguin la contribució dels plàstics per aconseguir els objectius que surtin de Copenhaguen ".

Les conclusions preliminars d'aquest estudi s'han presentat durant una de les jornades de treball de la Cimera de Canvi Climàtic de l'ONU, organitzada per ICC i el Consell Empresarial Mundial de Desenvolupament Sostenible (World Business Council of Sustainable Development). Els resultats de l'estudi ofereixen una informació molt rellevant de la indústria per a la discussió que es produeix en el si de la Cimera de Nacions Unides sobre com reduir les emissions de CO 2 en el futur.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Industriales de Plásticos

Comentaris de l'article/notícia

#3 - Miguel Olivares Fábrega
27/12/2009 3:38:34
La industria del plástico tiene que educar a los consumidores, sobre la reutilización de los desechos plásticos y así formar una cultura de recolección al igual que el vidrio, papel. Explicar los beneficios para la humanidad que se ganan con el plástico.
#2 - Pedro
19/12/2009 19:59:34
Y ademas habria que preguntar porque nunca se habla del facil reciclaje de las materias termoplasticas y sin embargo se ensalza el del vidrio (con un consumo de energia enormemente superior) y el del papel y cartón (necesitan rios de agua)
#1 - Alfonso
18/12/2009 17:31:17
És inútil, los talibanes del ecologismo mal entendido, debidamente manipulados en favor de algunas grandes corporaciones como Carrefur o Intermarché para disminuir sus pérdidas empresariales ahorrándose las bolsas de Polietileno bajo la exscusa de reducir el CO2, seguiran diciendo que este estudio documentado és falso y mantendran que sus hipótesis sin documentar son las verdaderas. Y lo peor de todo es que muchos ayuntamientos gobernados por ignorantes y analfabetos se seguiran sumando al holocausto inquisitorial de bolsas de PE tubos de PVC o cualquier otro progreso que la humanidad haya conseguido en plástico.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis