Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cómo nació la idea del CCP

Com va néixer la idea del CCP

01/11/1995

Van ser vàries les circumstàncies i diferents els moments que van donar motiu a la creació del Centre Català del Plàstic. No fué el que podria dir-se tal dit tal fet. No obstant això, quan un projecte es transforma en realitat és agradable recordar la seva genésis i les diverses situacions ocorregudes, curioses i de vegades anecdòtiques.
S'ha posat de manifest moltes, moltíssimes vegades, la llacuna que existia en les diverses carreres tècniques i de manera especial la falta d'ensenyament d'assignatures relatives als materials plàstics, materials que després en la vida pràctica els titulats han de manejar i utilitzar. Vista aquesta deficiència, que es traduïa en un desconeixement dels materials plàstics, cada vegada més usats, el Centre Español de Plàstics (CEP), que m'honro a presidir, des de la seva fundació en 1953 ha realitzat cursos i seminaris de transformació i les seves aplicacions.
Fué en septiebre de 1989 quan, en el marc d'un Seminari a la Universitat Tècnica d'Estiu de Catalunya (Fundació Nacís Monturiol) a Sitges (Barcelona), a la qual em van convidar per parlar de la "Situació dels materials plàstics i el seu futur", quan en el col·loqui els catedràtics de l'Escola Tècnica d'Enginyers Industrials, professor Antoni Martínez i Benasat (que moderava el col·loqui) i Pere Pagés i Figueras, em van interpel·lar. Entrem en matèria i ràpidament coincidim els tres en què existia un dèficit important de personal qualificat a tots els nivells en el sector dels plàstics, especialment en en sector de la transformació. I fué a partir d'aquesta constatació que ens plantegem la necessitat d'uns estudis especiíficos sobre Ingenieria dels Plástuicos i assumim el repte de portar endavant aquesta iniciativa via el Centre Español de Plàstics.
En un primer moment es va pensar en la creació d'una Escola de Plàstics en el marc de la qual s'incorporessin els estudis. Es va contactar amb l'Ayuntamineto de Terrassa i tant el Regidor Sr. Xavier Marcet com l'alcalde Manuel Royes van recolzar la idea i ens van brindar el local. La visita posterior a l'Honorable Sr.Antoni Pujarà, Conseller d’Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya va rebre un amable acolliment, i al director General d'Indústria Sr. Miquel Puig, li va interessar el nostre projecte, ja que era a iniciativa i a petició del sector dels plàstics. Aquest projecte inicialment dissenyat com a Escola va passar a desenvolupar-se com a Institut Català del Plàstic (ICP) i finalment s'ha creat com a consorci públic, denominant-se Centre Català del Plàstic (CCP).
El 15 de gener de 1986, com a President del Centre Español de Plàstics, institució que va col·laborar en el patrocini i organització d'un curs de "Composites" celebrat a l'Escola Tècnica Superior d'Ingenieria Industrial de Terrassa, se'm va convidar a participar en la inauguració del Curs. El tema fué "Col·laboració entre la Indústria i la Universitat. Situació actual i necessitats". Vaig dir llavors, davant el Director de l'Escola d'Enginyeria, representants de l'Ajuntament de Terrassa i altres autoritats: "i especialment (vull) poder ressaltar la necessitat que ha d'existir una íntima col·laboració i harmonització entre la Universitat, la indústria i l'Administració, jugant un paper coordinador les Associacions, com és en aquest cas el Centre Español de Plàstics (CEP)".
Vaig exposar un decàlogo de punts que, revisant-los ara, podria incluírlos tots en les finalitats i activitats del CCP. Vaig acabar dient que "em queda només afegir, a títol de missatge, que hi ha temes en els quals s'imposa treballar en equip. Apropem-nos més i donem testimoniatge amb fets i realitzacions, que la Universitat, l'empresa i les associacions hem de treballar conjuntament en estrehca col·laboració, exigint-nos el que u Fa 9 anys vaig exposar públicament i vaig desenvolupar el contingut d'una necessitat del nostre sector, que ara amb satisfacció puc dir que s'ha complert, i precisament a Terrassa on ho vaig exposar. Una coincidència, una visió de futur, no ho sé. En qualsevol cas, una realitat.

José Lloria
President del CEP

Empreses o entitats relacionades

Centre Català del Plàstic
Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+iPlastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis