Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Joan Peña Garriga - Secretario Ejecutivo del CEP - Un objetivo proritario: Información y Formación

Joan Penya Garriga - Secretari Executiu del CEP - Un objectiu proritario: Informació i Formació

01/03/1995
Joan Peña Garriga
Secretari Executiu del Centre Español de Plàstics



Joan Peña Garriga és el secretari executiu del Centre Español de Plàstics (CEP). Els seus 22 anys en aquest càrrec li han proporcionat un ampli coneixement del sector dels plàstics, així com una gran experiència en l'adreça i organització d'activitats formatives i informatives. Té 52 anys; ha realitzat estudis d'enginyeria tècnica i és diplomat en màrqueting i en direcció i gestió d'entitats empresarials.

Des de la seva fundació l'any 1953, ha estat una preocupació constant del Centre Español de Plàstics el facilitar, al nostre sector i a la indústria en general, una informació tècnica constant sobre els nous materials, processos i aplicacions.
Aquesta inquietud es va reflectir en un servei obert i permanent de consulta, que actualment evacua una mitjana de 17.000 consultes anuals (una bona part des de l'estranger) i l'organització de jornades tècniques, que servissin de marc a l'intercanvi de coneixements i inquietuds entre els diferents estaments que intervenen en sectors concrets d'aplicació (automoció, agricultura, electrotècnia, electromecànica i electrodomèstics, envàs i embalatge, construcció, materials reforçats, etc).
Aquestes jornades tècniques, que es van iniciar en 1975, amb les dedicades a plàstics reforçats, van tenir des del primer moment una gran acceptació, com es demostra per l'assistència mitjana habitual de 250 participants en les 39 jornades ja celebrades i que en les ponències presentades, una mitjana de 25 per jornada, a més de les dels tècnics de la indústria ja resulta habitual la participació de l'administració, centres tecnològics o de recerca i la universitat. En algun dels temes, com és el cas dels plàstics reforçats, ha aconseguit la 12 edició i un caràcter internacional. Per 1995 el programa d'activitats del CEP inclou dues jornades tècniques: Envasi i embalatge en materials plàstics (Barcelona, 6 i 7 de juny) en el seu 5 edició, i la 4 edició de Plàstics en la construcció (novembre).
Mereix especial atenció, dins de les tasques informatives i davant l'escassetat d'obres en castellà, la publicació de llibres tècnics bàsics dins de la col·lecció Temis Monogràfics del CEP, havent-se publicada ja els dos primers títols: Iniciació als Plàstics i Coloració de Plàstics i prepara el tercer: Injecció de Plàstics. Altres publicacions periòdiques són l'estudi del sector dels plàstics que, des de 1979, presenta una àmplia informació estadística anual sobre produccions, consums i mercats, i el butlletí CEP-Inform que publica notícies d'interès general per al sector.
Una altra inquietud tradicional en el CEP ha estat la formació, que ocupa un lloc destacat entre les nostres activitats, ja que des de 1970 i de forma ininterrompuda impartim cursos generals i monogràfics, destinats a la formació contínua del personal de les nostres empreses associades i del sector en general. aquesta activitat es desenvolupa habitualment a la nostra seu social encara que també, cada vegada més, s'efectua en les empreses que sol·liciten aquest servei. Aquesta activitat, desenvolupada al llarg d'aquests 25 anys, queda reflectida en els més de 250 cursos i seminaris, amb una assistència global d'uns 5.000 participants, per la qual cosa creiem haver aportat al nostre sector una formació contínua al seu personal que fins avui no s'imparteix dins de l'ensenyament reglat.
Per la seva importància ressaltem especialment l'activa participació del CEP en la creació de la titulació d'enginyer tècnic mecànic especialitzat en plàstics que actualment s'està impartint en la Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa, i també l'activa participació en l'elaboració dels nous títols de formació professional (Logse) de l'especialitat de plàstics, conjuntament amb el ministeri d'educació i ciència i posteriorment amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en la seva adaptació autonòmica. Una altra meta aconseguida per millorar la formació i el coneixement dels materials plàstics i la seva millor aplicació és la creació, al costat de les altres entitats del sector dels plàstics, administració autonòmica i local i la UPer tot l'apuntat, considerem que el CEP ha complert des dels seus inicis amb un dels seus objectius prioritaris, que és la informació i la formació, i per tant al fet que els materials plàstics siguin cada vegada més coneguts i millor aplicats pels seus sectors utilizadores.
El CEP és una entitat tècnic-professional sense ànim de lucre, que agrupa a 570 empreses transformadores de plàstics, fabricadors i importadors de matèries primeres i productes auxiliars, fabricadors i importadors de maquinària i equips, constructors de motlles, empreses utilizadoras de materials plàstics i a professionals del sector. És membre de la Fundació Espanyola dels Plàstics per a la Protecció del Medi ambient i d'Aenor, així com del Gprmc (Groupement Européen donis Plastiques Renforcés/Matériaux Composites).

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación
Centre Català del Plàstic
Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis