Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Illig aumenta el número de ciclos y mejora la calidad del producto con su nueva generación de máquinas de moldeo
Aquesta sèrie de màquines té disponibles opcionalment diverses superfícies d'emmotllament i diversos equipaments

Illiger augmenta el nombre de cicles i millora la qualitat del producte amb la seva nova generació de màquines d'emmotllament

Redacció PU22/04/2009

22 abril 2009

Illiger , representada per Helmut Roegele, ha desenvolupat una nova generació de màquines d'emmotllament de planxes de processos regulats que marca noves pautes en el que l'augment del nombre de cicles ia la qualitat del producte es refereix. Aquesta sèrie de màquines té disponibles opcionalment diverses superfícies d'emmotllament i diversos equipaments, permetent a l'usuari utilitzar la màquina més adequada i més econòmica per a la seva fabricació.

La construcció modular d'aquest concepte permet unes possibilitats de combinació que van de la màquina bàsica a la màquina d'alt rendiment, configurada i de processos regulats.

Com més gran sigui l'ampliació, més gran serà la capacitat de producció i tant més còmod'i ràpid serà el canvi de motlle, reduint al mateix temps els costos de fabricació del producte.

Les característiques de l'equipament poden variar segons les exigències del client i es pot subministrar en combinacions diferents. Amb les múltiples variants que resulten d'això, els diversos conceptes de treball i la regulació dels processos es pot triar la tècnica més eficaç que permeti termoconformar pràcticament sense limitacions.

Illiger utilitza ja des dels anys 80 la tecnologia del servoaccionamiento en les màquines de termoconformat, i precursora en el ram.


Màquina d'emmotllament de planxes UA 155g, màquina de processos regulats
Màquina d'emmotllament de planxes UA 155g, màquina de processos regulats.
Una nova característica notable per a l'òptima configuració dels processos en moviment és l'ús del servomotor per als accionaments. Té molts avantatges: els moviments de cadascuna de les funcions poden tenir lloc més de pressa i amb diferents perfils de velocitat. A més, els recorreguts més ràpids de les taules donen lloc a una millor distribució del gruix de les parets ia una menor pèrdua de calor en cas de semiproductes més prims. Exemples d'aplicació: moviment de les taules de model, accionament del marc de fixació, transport dels semiproductes i accionament de la taula superior. Els moviments exactes i especialment ràpids també influeixen positivament en la qualitat del producte, ja que per exemple els dispositius d'ajuda d'estirat poden entrar amb precisió ia una velocitat definida independentment en gran part de les condicions ambientals. D'aquesta manera, les zones de grans emmotllament es poden dilatar prèviament i modelar de manera més exacte, la qual cosa té com a conseqüència uns semiproductes més prims, donant lloc a una major rendibilitat.
Illiger utilitza ja des dels anys 80 la tecnologia del servoaccionamiento en les màquines de termoconformat, i precursora en el ram

Una altra característica dels servoaccionaments és el seu baix consum energètic en comparació amb l'accionament pneumàtic i hidràulic. A més, la seva precisió de reproducció de les dades de producció és molt alta.

Per garantir un alt nivell de qualitat de les peces termoconformades cal configurar de manera reproduïble tots els paràmetres implicats en el procés. Les velocitats, els recorreguts, les temperatures i els valors de buit poden ajustar i memoritzar digitalment. La qualitat del producte es comprova mitjançant l'assegurança de qualitat. Per poder dur a terme sense problemes comandes posteriors, s'emmagatzemen i s'arxiven totes les dades del procés. La màquina treballa amb una reproductibilitat mai ca assolida fins ara.

Per a un gruix de parets més uniforme de les peces modelades és necessari efectuar un bufat previ del material escalfat. Això es fa bufant prèviament la planxa, per la qual entra aire de manera controlada a la cambra d'emmotllament (caixa de bufat). Una cèl lula fotoelèctrica controla la bombolla que així es forma, garantint una distribució del gruix de les parets reproduïble i que roman invariable. La geometria definitiva de la peça embotida s'aconsegueix modelant amb buit.

L'escalfament del semiproducte al dispositiu de càrrega redueix el temps de calefacció a l'estació de model, permetent per tant incrementar la producció. S'obté l'interval de treball més curt quan les dues estacions treballen el mateix temps. Segons el producte, això s'aconsegueix amb la corresponent distribució del temps de calefacció per a cadascuna de les estacions (estació de model, dispositiu de càrrega de planxes).

Durant el procés d'emmotllament, la immersió del motlle en el material preestirades juga un paper destacat. La sintonia entre el bufat previ i els exactes moviments de translació sincrònics de la taula influeix tant en la distribució uniforme del material com en la qualitat de la peça embotida, sobretot en les cantonades. La complexitat del procés requereix diferents seqüències de moviments per a la taula d'emmotllament i el pistó d'estirat previ, que poden obtenir-se amb perfils de velocitat digitalment ajustables i memoritzables per al moviment de pujada i baixada de la taula de modelatge.

Dispositiu de càrrega de planxes equipat amb calefacció per l'escalfament previ i final del semiproducte
Dispositiu de càrrega de planxes equipat amb calefacció per l'escalfament previ i final del semiproducte.

El dispositiu de càrrega de planxes automatitza la màquina d'emmotllament

A més d'obtenir un major rendiment, l'avantatge d'una càrrega automàtica consisteix en la millor reproductibilitat del procés, és a dir, a causa de la seqüència automàtica i uniforme de les funcions, s'obté una millor qualitat de la peça embotida fins i tot per quantitats petites. En cas de càrrega manual, l'operador influeix en l'interval de treball.

El dispositiu de càrrega inclou el dispositiu de transport per al semiproducte fins a la màquina d'emmotllament. També permet carregar planxes fortament blegades després de l'escalfament, així com descarregar peces embotides modelades en positiu i en negatiu, fins i tot a una profunditat d'embotició màxima. Per això hi ha el transport de manera que quedi inclinat ascendent. La fixació prèvia té lloc en el tauler de control.

Un elevat planxes accionat per servomotor permet diferents velocitats d'elevació de la planxa. Per més seguretat, un sensor mesura el gruix prefixat de la planxa en el transport i reconeix els doblegats.

En treballar a partir d'una pila de planxes descentrada, la taula de centrat alinea la planxa en sentit longitudinal i transversal de tal manera que després pugui ser recollida de manera fiable pel transport. El format s'ajusta automàticament, podent memoritzar les dimensions de les planxes. A més hi ha disponible un carro porta-planxes, que pot carregar-se amb les planxes per fora i després ser empès cap a la càrrega. Es pot preparar un altre carro porta-planxes per al següent comanda, per exemple.

Fàcil maneig i ajustament bàsic assistit per ordinador

La tecnologia de processos i aplicacions, juntament amb uns amplis coneixements del material, dóna lloc a un òptim programa de màquines que inclou els paràmetres al modelar, encunyar i apilar. En conjunció amb els accionaments per servomotor, gràcies a aquesta tecnologia de processos i amb ajuda de l'ajustament bàsic assistit per ordinador, per als nous motlles es pot calcular les dades d'ajust i els temps de procés òptims en funció del plàstic, la geometria de la peça modelada i la construcció del motlle.

Totes les dades necessàries per al procés de producció s'introdueixen en el panell de control i s'indiquen a la comparativa teòric-real. Les dades optimitzats són memoritzar tiva i estan disponibles immediatament en cas de repetir el producte. Per controlar la fabricació en curs es pot accedir permanentment a totes les dades importants del servei.

Òptims paràmetres de fabricació gràcies a les calefaccions de temperatura regulada

L'escalfament suau i uniforme de l'semiproducte és la clau per a un bon resultat de conformació. Les calefaccions estan equipades amb resistències ceràmiques per altes temperatures (HTS); estan termoaïllada i tenen un alt rendiment eficaç. La supeficie de radiació és tancada, la qual cosa garanteix un bon escalfament del semiproducte fins a la vora per a qualsevol mida de marc de fixació.

El moviment de translació de la calefacció es fa per motor mitjançant un moviment d'accionament sinusoïdal. A més d'un millor resultat de calefacció, aquesta versió d'accionament-juntament amb els moviments de translació de les taules-fa estalviar el màxim de temps, alhora que representen tant considerablement a una major capacitat de producció.

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis