Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sistemas de alimentación en el proceso de transformación
Els transformadors disposen d'una àmplia oferta en el mercat

Sistemes d'alimentació en el procés de transformació

Redacció PU26/02/2009
Vostè té a les seves instal·lacions un material emmagatzemat d'alguna forma i, en una altra zona, unes màquines. Fins i tot si el material està al costat de la màquina ... falta alguna cosa. Efectivament, cal aconseguir que aquest material entri a la màquina. Aquí és on entren en joc els equips d'alimentació, un terme que engloba a diferents tipus d'equips i que involucra altres, no estrictament dedicats a alimentar la màquina, com els deshumidificadors, però sí importants quan es vol que el plàstic entri en la màquina d'una forma adequada.

D'una forma senzilla es pot entendre per alimentació de materials plàstics el transport i alimentació de matèries primeres dins les plantes de transformació de materials termoplàstics. Això es pot realitzar des sitges, però també, simplement, des de sacs, el cas és que el material ha de ser traspassat des d'aquest lloc on es troba emmagatzemat fins a les màquines de transformació.

En l'actualitat una empresa transformadora pot optar per centralitzar tot el procés d'alimentació o per tenir una alimentació individualitzada de les seves màquines. En molts casos l'alimentació centralitzada està més que justificada, però en altres, el transformador es decanta per altres solucions.

Per això pot adquirir equips diversos presents en el mercat.

Alimentadors

Una tecnologia interessant és la de Maguire, representat a Espanya per Alimatic. Un mètod'avançat per carregar material en un alimentador gravimètric fa possible dosificar colorant o additiu en una màquina de processament de plàstics amb un grau de precisió que supera amb molt el que s'ha aconseguit amb un alimentador volumètric. Fins i tot amb l'addició d'un sistema de càrrega avançat, els alimentadors MGF Maguire no costen més que els alimentadors volumètrics comparables i proporcionen la precisió, uniformitat i característiques de generació de dades superiors dels sistemes gravimètrics.

Els alimentadors MGF Maguire no costen més que els alimentadors volumètrics comparables i proporcionen la precisió, uniformitat i característiques de generació de dades superiors dels sistemes gravimètrics

Els alimentadors estan disponibles amb una capacitat de processament de fins a 16 kg per hora i es poden muntar directament a la boca de la major part de màquines d'emmotllament o extrusores. El dispositiu de càrrega, un descendent directe dels carregadors venturi que Maguire ha fabricat des de fa molts anys, transporta material a l'alimentador des d'una caixa especial de cartró, tambor o un altre recipient. En lloc de carregar en forma contínua o intermitent, el carregador plena ràpida i completament l'alimentador només una vegada, a un senyal del controlador de l'alimentador que indica que el nivell de color o additiu ha caigut al 10% de la capacitat de la tremuja del alimentador. D'aquesta manera la funció de mesurament de pèrdua en pes de l'alimentador, que és el que fa tan precís a un sistema gravimètric, rastreja contínuament i compensa els errors de dosificació sense interferència ni distorsió degudes a l'addició de nou material. En conseqüència, l'alimentador conserva la dosificació en toleràncies estretes d'una injecció a una altra i ho fa durant diverses hores a mesura que els nivells de material a la tremuja descendeixen de manera constant.

L'alimentador MGF Maguire està muntat a la màquina processadora exactament com els equivalents volumètrics que ha ofert Maguire des de fa temps. Difereix en cinc aspectes dels alimentadors gravimètrics de la competència: no costa més que el seu equivalent volumètric, dosificació més precisa, ajustos automàtics per mantenir les toleràncies, maneig de la vibració i protecció per al motor.

Un altre producte interessant és el mini-alimentador electropneumàtic JPV-1 que subministra Equipaments J. Puchades. Destaca per les seves reduïdes dimensions i consta d'un petit con d'alumini i un cilindre de metacrilat amb un filtre d'aire que evita l'emissió a l'ambient de la pols. S'alimenta per efecte venturi, la càrrega s'ajusta automàticament al consum de la màquina.

Els alimentadors BCE de raors, petits monofàsics i de sobre-tremuja, proporcionen alta potència i gran velocitat. Són ideals per a màquines petites. Tenen una capacitat de transport de fins a 400 kg / hi és capaç d'aspirar material a 4 metres d'altura o 7,5 metres de longitud horitzontal.

Els alimentadors BCE de raors, petits monofàsics i de sobre-tremuja, proporcionen alta potència i gran velocitat

El model TBE, per la seva banda, és un alimentador petit monofásico, d'alta potència i gran velocitat. La tremuja d'alimentació i el motor van separats agrupant els avantatges dels alimentadors monofásicos amb els avantatges dels alimentadors d'accionament independent. La seva capacitat de càrrega és de 400 kg/h i pot aspirar a 4 metres d'altura o a 7,5 metres de longitud en el plànol horitzontal.

BLE és també un potent alimentador trifàsic de sobre-tremuja subministrador per Raorsa, equipat amb alarma i funció de desbloquejo la qual permet alliberar els tubs d'alimentació si aquests queden obstruïts. És adequat per a màquines de grandària mitjana i gran. La seva capacitat de càrrega és de 450 kg\1h\2i pot transportar material a 4 metres d'altura o bé a 8 metres de longitud. El model TAE és un alimentador trifàsic equipat amb alarma i funció de desbloquejo la qual permet alliberar els tubs d'alimentació si aquests queden obstruïts. La tremuja d'alimentació i el motor van separats per a una instal·lació més senzilla. Aquest model incorpora filtres de paper per protegir el motor de la pols. La seva capacitat de càrrega oscil·la entre els 350 kg/hr i els 2000 kg/hr, pot aspirar des d'una altura de 3 metres en els models més petits fins a 13 metres en els alimentadors més potents o bé des dels 5 fins a 100 metres en el plànol horitzontal.

Imvolca subministra alimentadors que s'utilitzen per a l'alimentació de materials en gransa o bé mòlts a les màquines de producció

També Imvolca subministra alimentadors que s'utilitzen per a l'alimentació de materials en gransa o bé mòlts a les màquines de producció. Amb capacitat variable des de 25 fins a 800 kg / h, hi ha la possibilitat de ser equipats amb vàlvula proporcional. Les motoritzacions trifàsiques varien des 0,76 kW fins a 2,2 kW. Cicle (càrrega - neteja-descans) completament automàtic. També aquests equips es poden utilitzar per a sistemes centralitzats d'alimentació.

Celler (Centrotécnica) ofereix una gamma d'alimentadors pneumàtics que són competitius en preu i que poden convertir-se de forma fàcil en una instal·lació d'alimentació centralitzada

Celler (representada per Centrotécnica) ofereix una gamma d'alimentadors pneumàtics de material, trifàsics que no només compten amb solucions tècniques innovadores, sinó que són competitius en preu i ofereixen la possibilitat de convertir-se de forma fàcil en una instal·lació d'alimentació centralitzada i totalment automàtica. La targeta Ready, exclusiva de Degà, permet el reconeixement de fins a 64 alimentadors. A mesura que creixi la necessitat a la planta de producció, es poden anar sumant a una unitat principal de buit, amb una simple connexió entre ells.

En la configuració bàsica, com alimentador individual, el quadre de comandament està situat en terra, sobre el box de protecció del grup aspirant. La targeta de control permet la regulació dels paràmetres de temps de pausa, càrrega, neteja del filtre, vàlvula proporcional amb senyalització de falta de càrrega, neteja filtre, inspecció rodaments, alta temperatura i bloc tèrmic del grup aspirant.

Tots els alimentadors Degà de la sèrie AT estan dotats amb un particular sistema de neteja del filtre, anomenat Battifiltro que, a diferència d'altres alimentadors pneumàtics, no realitza el cicle de bufat mitjançant aire comprimit, sinó que agita l'estructura portant del filtre i evita la difusió a l'aire de pols. Fins i tot en el cas de materials particularment difícils o amb gran quantitat de pols és possible instal lar un filtre en terra, la neteja s'assegura, així mateix amb el sistema Battifiltro. La pols eliminat del filtre es recull en un contenidor separat. Sobre tremuja només es munta un filtre de xarxa que pot tenir diferents diàmetres de pas, assegurant la màxima despolvorització del material.

Centralitzades

Moltes empreses han adoptat sistemes d'alimentació centralitzada en les seves màquines, d'una banda, perquè sovint són molts els materials a manipular, però també perquè en la producció moderna es produeix un canvi constant de materials. L'alimentació moderna també ajuda quan diverses màquines utilitzen la mateixa matèria primera.

També compte la necessitat d'assecar, deshumidificar, barrejar i pintar diversos materials i motius importants com l'estalvi d'espai de magatzem.

Un sistema d'alimentació centralitzada és un sistema logístic complet que s'ocupa d'alimentar les màquines contínua i regularment. S'ocupa de tot el procés del material dins de la fàbrica, des del seu emmagatzematge, passant per les unitats automàtiques de dosificació i barreja fins arribar als assecadors i molins que s'ocupen dels residus que generen aquestes màquines. El control d'una línia d'aquestes característiques vigila tot el procés, des de les bombes d'aspiració, filtres, carregadors, deshumidificadors, dosificadors gravimètrics, etc., A més de facilitar el manteniment programat i el maneig final de l'usuari.

Entren en joc els sistemes de transport, que poden ser de buit, i altres equips com alimentadors o carregadors (monofàsics, trifàsics, alimentadors efecte Venturi, alimentadors amb cargol, alimentació forçada) deshumidificadors per a l'assecat dels materials i els equips i instal·lacions de dosificació volumètrica i / o gravimètrica, mescladors de diversos tipus (per exemple de fons pla i mecànics)

El sistema de pesatge per al control i registre del nivell de material emmagatzemat en sitges també cobra importància, i fins i tot els sistemes de gestió d'estocs.

En deshumidificadors, els elements a tenir en compte són les seves dimensions i la seva capacitat i possibilitat per ser muntats sobre injectores, el nivell d'humitat residual que pot deixar en el material abans de la transformació, el seu consum d'energia, el seu punt de rosada, la seva acoblament amb tremuges i si compta amb control amb microprocessador.

Quan es tracta de dosificadors gravimètrics es valora la constància en la dosificació, la facilitat instal lació i ús, així com si són aplicables a diversos tipus de línies, per exemple d'extrusió, bufat i injecció. També és important saber quants components poden dosificar i barrejar. Habitualment poden anar directament sobre la màquina substituint la tremuja de càrrega, o bé a terra per alimentar simultàniament una o diverses màquines.

Quan es tracta de dosificadors gravimètrics es valora la constància en la dosificació, la facilitat instal lació i ús, així com si són aplicables a diversos tipus de línies

En aquests sistemes, els que actuen amb diversos components, cada component és dosificat a través de vàlvules o dosificadors segons el percentatge de dosificació i les característiques del material a dosificar.

Els dosificadors volumètrics es valoren pel seu mecànica, el seu ajust i pels conceptes de seguretat i facilitats d'inspecció que incorporen.

És important també el parell del motor, que influeix en la repetibilitat i en la precisió en les diferents velocitats. La incorporació d'un control és de gran rellevància

perquè guia a l'operari en l'arrencada de la màquina, que només ha d'introduir uns pocs paràmetres, com pes i percentatge de masterbatch, perquè el propi control calibre automàticament l'equip i ajust el treball de dosificació. Permet canvis de color, selecció o creació de formulacions diverses.

Els mescladors poden ser de molts tipus, des de senzills mescladors mecànics que es len sobre tremuja, fins complexos sistemes per a aplicacions industrials de fabricació de matèries primeres.

En resum, el conjunt d'una línia completa d'alimentació es compon de molts elements, que poden adquirir individualment. Però, una bona part dels subministradors d'aquest tipus d'equips està també preparat per realitzar estudis de les necessitats particulars de cada transformador per proposar solucions completes clau en mà.

Empreses o entitats relacionades

Alimatic, S.L.
Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Imvolca, S.L.
Raorsa Maquinaria, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis