Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a David Ortega Luque, ingeniero técnico de Raorsa Maquinaria
"El potencial per a la venda de robots a Espanya encara és gran"

Entrevista a David Ortega Luque, enginyer tècnic de raors Maquinària

30/12/2008
La importància de l'automatització en la indústria del plàstic cobra una importància creixent, més en aquests temps. Per aquest motiu, Plàstics Universals s'ha posat en contacte amb els subministradors més destacats del sector per saber en quin estat es troba el mercat dels robots a Espanya i com ha evolucionat fins a convertir-se cada vegada més en un aliat imprescindible perquè el sector mantingui la seva competitivitat. En aquestes pàgines mostrem les opinions de tots aquells que han accedit a respondre al nostre qüestionari.

Ja és habitual donar per fet que a Europa (i Espanya) l'automatització en la indústria dels plàstics és ja una obligació. Aquesta afirmació, es constata efectivament en la demanda d'robots d'aquesta indústria?

Any rere any, la importància d'automatitzar la indústria del plàstic està cada vegada més present en la ment dels responsables de producció en les diferents empreses espanyoles. En molts sectors és gairebé obligada l'existència de robots en els seus processos productius, però hi ha molts camps on l'automatització no ha arribat encara a imposar-se. Si comparem el nombre d'injectores i robots venuts en els últims anys, podem apreciar com percentualment el nombre de robots supera el d'injectores, això és degut, és clar, a la modernització que estan duent a terme moltes empreses les quals estan imposant aquesta classe d'automatització a les seves plantes de producció.

David Ortega Luque, enginyer tècnic de raors Maquinària
David Ortega Luque, enginyer tècnic de raors Maquinària .

¿Queda molt marge a Espanya per a la venda de robots en la indústria dels plàstics?

Certament, el potencial per a la venda de robots a Espanya encara és gran. Són moltes les injectores que encara no han estat automatitzades i, certament, els empresaris cada vegada més tenen la possibilitat d'instal lar robots pel fet que els costos de producció es redueixen considerablement en el moment que un robot es instal sobre una màquina d'injecció de plàstics. Els avantatges d'adquirir un robot són més que evidents: millora de la qualitat i neteja final del producte (peces per cromar, d'ús medicinal, etc.), Seqüències de cicle més repetitives, manipulació del producte per part de l'operari pràcticament innecessària.

Queda marge per a la millora dels robots? En què característica tècnica s'està centrant la seva empresa per aportar millores? (Velocitat, precisió, reducció de costos ...).

Una indústria sempre ha de pensar en millorar, la tecnologia avança dia a dia i seria impensable que un desenvolupador de robots no busqués la fórmula perquè els seus productes estan al dia. Alfa Robots, de la mà de raors, periòdicament va introduint millores tècniques en els seus robots: motors més optimitzats, servo-controladors més precisos, noves funcionalitats, millora de l'equipament, etc.

Empreses o entitats relacionades

Raorsa Maquinaria, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis