Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Reglamentaciones europeas en las aplicaciones de los plásticos reciclados
La AVEPA organitzar els passats 2 i 3 d'octubre a València el I Seminari Internacional sobre l'efecte d'aquestes normatives

Reglamentacions europees en les aplicacions dels plàstics reciclats

Luis López Mateo. Cristina Monge Frontín (AVEPA)18/12/2008

18 desembre 2008

Davant la creixent preocupació per les implicacions de les recents reglamentacions europees sobre el sector de recicladors de materials plàstics, la Associació Valenciana d'Empresaris de Plàstics (AVEPA), va organitzar els passats 2 i 3 d'octubre a València, el I Seminari Internacional sobre l'efecte d'aquestes normatives. La trobada va estar subvencionat per l 'Impiva i va comptar amb la col·laboració de les principals entitats i associacions europees i espanyoles interessades en el reciclatge dels plàstics: European Plastic Converters (EUPC), European Plastic Recyclers (EuPR), Cicloplast, ANARPLA, AVEPA (organitzador ) i els instituts tecnològics Aimplas i ITENE.
La trobada va reunir més de 52 empreses de tot el territori nacional i va estar presentat pel director general de Impiva, Daniel Moragues, que va destacar: "congregar tots els interlocutors i agents amb interessos sobre les reglamentacions en matèria de reciclatge ha representat un èxit que és en si mateix desitjable en tots aquells aspectes o matèries que amb un interès local, autonòmic i estatal estigui regulat a nivell europeu ".

Durant el desenvolupament de la primera jornada de treball es van tractar en profunditat el conjunt de desenvolupaments legislatius de recent impacte en el sector: normativa sobre residus, sobre compres verdes, residus domèstics de la construcció, Reglament Reach i regulació en matèria de seguretat alimentària. Amb dades tan significatives com l'existència de més del 50 per cent de residus plàstics que arriben als abocadors, no són valorats i col·locant Espanya entre els set països que generen el 75 per cent de residus plàstics, es posa de manifest el potencial de la indústria recicladora de matèries plàstiques a Espanya.

Els canvis legislatius van a representar en moltes ocasions pressions cap a les indústries pel tràmit i obligacions derivades del seu compliment

Control

D'altra banda els canvis legislatius van a representar en moltes ocasions pressions cap a les indústries pel tràmit i obligacions derivades del seu compliment, com el cas del Reglament Reach, i oportunitats de mercat en altres, com la derogació del Reial Decret 142/88 de 25 novembre que acaba amb la prohibició de l'ús de material reciclat en el sector alimentari.

No obstant això, aquestes oportunitats no estan exemptes de control. Així el nou Reglament (CE) 282/2008 exigeix l'autorització dels processos de reciclatge d'aquells materials plàstics que hagin d'estar en contacte amb aliments. Només la combinació de les característiques del insumo, l'eficàcia en la classificació, i l'efectivitat del procés de reducció de la contaminació, juntament amb un ús definit del plàstic reciclat garanteixen la seguretat dels materials i objectes plàstics reciclats.

Així mateix, durant la primera jornada es van exposar altres aplicacions, com la fusta-plàstic on les matèries plàstiques reciclades poden avui en dia representar una alternativa viable al material verge, el qual ha experimentat un creixement en preu que planteja per a determinades aplicacions dificultats de producció en termes de rendibilitat.

Les indústries recicladores

Durant la segona jornada ens acostem a la situació actual del sector de transformats plàstics fent particular èmfasi en les indústries recicladores, la difícil conjuntura econòmica que travessa Europa i que es manifesta en tots els sectors. No obstant això, i malgrat el difícil moment, pensant en termes de potencialitats no hi ha dubte que la important contribució del sector de reciclatge de matèries plàstiques al medi ambient, unit als nous mercats en els quals aquestes matèries troben aplicació permet mirar al futur amb optimisme . Entre les ponències d'aquesta segona jornada, es va comptar amb la presència d'una de les indústries recicladores de materials plàstics més significatives de la Comunitat Valenciana, Plàstics Montison, que va traslladar als presents la gamma de nous polímers tècnics reciclats les propietats milloren substancialment els existents així com superen problemes que es plantejaven a determinades aplicacions. Així mateix, la participació de l'empresa Weidner Ibèrica va posar en relleu el paper que té, en nous productes de gran acceptació de mercat, l'aplicació de materials reciclats en sectors com el mobiliari urbà, l'automoció, la indústria vinícola o el medi ambient.
La AVEPA organitzar el I Seminari Internacional sobre l'efecte de les normatives europees en les aplicacions dels plàstics reciclats...
La AVEPA organitzar el I Seminari Internacional sobre l'efecte de les normatives europees en les aplicacions dels plàstics reciclats.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Valenciana de Empresarios de Plástico
Instituto Tecnológico del Embalaje, Transporte y Logística - Itene

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis