Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Genís de Tera, Director del Centro Español de Plásticos
"Equiplast és una ocasió per trobar necessitats noves del sector"

Entrevista a Genís de Tera, director del Centre Espanyol de Plàstics

Redacció PU01/12/2008
Amb motiu de la propera edició d'Expoquimia, i Eurosurfas que se celebrarà a Barcelona entre el 20 i el 24 d'octubre de 2008, l'organització del certamen ens ha concedit una sèrie d'entrevistes a personatges destacats del sector del plàstic com Genís de Tera , Director del Centre Espanyol de Plàstics , Manuel García, President de l'Associació d'Indústries d'Acabats de Superfícies, i Rafael Foguet, president d'Expoquimia.

El director del CEP, Genís de Tera, proposa en aquesta entrevista la innovació com a fórmula per mantenir les taxes de competitivitat i anima a l'especialització en nínxols concrets del mercat.

Imagen

¿Aconsellaria als empresaris i professionals del sector del plàstic anar a Equiplast?

Per descomptat que sí. És una gran oportunitat per als industrials de presentar les seves novetats i mantenir-se al dia de les innovacions del sector. A més, aquest tipus d'esdeveniments serveix per a percebre què està passant en el sector a nivell mundial i per recollir les diferents visions del negoci que tenen altres professionals.

Com valoraria la situació actual del sector a Espanya?

La indústria del plàstic va néixer en els anys 50 com un sector molt innovador que apostava per crear producte propi.

Però passa van els anys i les empreses es van acostumar a treballar per encàrrec per a companyies multinacionals. Ara, les multinacionals han començat a emigrar a altres països amb menors costos de producció i han deixat un gran buit en el mercat. Les nostres empreses compten amb bones instal·lacions i exigents estàndards de qualitat, però tenen dificultats a l'hora de col locar els seus productes.

Podríem dir que el sector es troba estancat?

Cal tenir en compte que Espanya és un mercat molt consolidat que té un pes important a la UE, on ocupa el cinquè lloc en consum de plàstic. Compta amb una gran indústria productora, de manera que gran part del plàstic que s'utilitza al país és de fabricació pròpia.

Estem en una fase madura en què el creixement s'ha estabilitzat i augmenta a poc a poc a mesura que creix la població. Per trobar taxes de creixement espectaculars cal anar a mercats extra-europeus emergents, especialment asiàtics.

Com pot enfrontar la indústria a la competència asiàtica?

En primer lloc, convé remarcar que els nostres competidors no són tan sols asiàtics sinó, cada vegada més, europeus. Asia encara està lluny d'aconseguir els requisits de qualitat que ofereix la nostra indústria.

Però països com Alemanya sí que poden llevar mercat. I ho fan, com demostra la pujada de les taxes d'importació que ve registrant en el nostre país.

Què podríem fer per invertir aquesta tendència a la importació?

Hauríem de seguir sent competitius a través de la innovació. Crec que cal innovar, principalment, en dos sentits: crear producte propi i, paral·lelament, especialitzar-nos en nínxols concrets del mercat. Esdeveniments com Equiplast són una bona oportunitat per localitzar necessitats concretes en el sector i aprendre a especialitzar-se en elles.

Què fa falta per fer aquest gir cap a l'especialització?

Sobretot, és imprescindible comptar amb un personal molt qualificat, capaç d'entendre què falta en el mercat i de desenvolupar productes que cobreixin aquestes mancances.

En aquest sentit, l'oferta formativa que existeix a Espanya està per sota de l'enorme potencial que té aquest sector. Encara no hem aconseguit fer el pas de crear una gran escola especialitzada en plàstics, com ja s'ha fet en altres països, com França.

Com pot la indústria enfrontar-se al problema de l'augment del preu del petroli?

És un dels grans problemes del sector. El Cep està disposat a erigir-se en portaveu de la indústria per buscar solucions. Però les empreses es resisteixen a associar-se amb la competència. Cal conscienciar de la necessitat de fer pinya per defensar junts el mercat.

Les empreses han de perdre la por a crear projectes conjunts, perquè col·laborant es poden aconseguir grans i molt fructífers resultats.

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis