Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Genís de Tera, Director General del Centro Español de Plásticos
"Hem d'aprofitar el moment de crisi per reforçar"

Entrevista a Genís de Tera, director general del Centre Espanyol de Plàstics

Ibon Linacisoro28/11/2008

28 novembre 2008

Genís de Tera ha passat tota la seva vida vinculat a la indústria de la transformació de plàstic. Des de fa dos anys i mig dirigeix el Centre Espanyol de Plàstics (Cep), una entitat sense ànim de lucre que pretén ser un enllaç entre tot el sector: matèria primera, transformadors, utillatges, maquinària i consumidors. Interempreses Televisió el va entrevistar durant la fira Equiplast 2008.

Parli'ns de les jornades tècniques que han muntat a Equiplast 2008.

En aquest moment ens dediquem principalment a la formació ia la relació entre sectors. A Equiplast 2008, hem muntat tres jornades tècniques. Una de Composites, amb la presència de 190 assistents amb 24 conferències; una altra jornada tècnica d'innovació amb caràcter internacional i de 14 conferències, amb 110 assistents, i una última jornada tècnica d'un sol dia amb 13 conferències sobre innovacions tècniques en la injecció de plàstic. A diferència del consum, que està patint una caiguda en general a tot i en el plàstic també, l'assistència a les nostres jornades ha estat una mica per sobre de les nostres expectatives. La gent ha sortit molt entusiasmada.

Com veu el sector dels plàstics?

Hem presentat fa uns dies l'estudi del sector del plàstic. A finals de 2007, el consum aparent a nivell d'Espanya va ser francament positiu, amb increments del 7 al 9 per cent. Es va consumir molt més que la matèria primera produïda. En l'estudi apareix tot el que s'ha produït, tot el que s'ha importat i tot el que s'ha exportat. La diferència és el consumit. Sectors com l'embalatge - packaging van molt bé, i altres sectors s'han mantingut, com és el cas de la construcció. La tendència a finals d'any ja apuntava al que tenim ara, que hi ha una recessió. No la podem quantificar. No és un problema del plàstic, sinó d'Occident. És un problema que ens afecta a tots.

Què està fent el Cep davant aquesta situació?

Creiem que hem d'aprofitar aquesta 'calma chicha'. Als mariners ens preocupa molt quan no hi ha aire. Hem de tenir paciència, meditar i preparar-nos. Cal aprofitar el moment per reforçar, perquè al final de la crisi estiguem reforçats per poder sortir a tota vela.

En què consisteix aquest reforç?

Nosaltres pensem en tres opcions: R + D + i; estudiant enllaços i relacions entre matèries primeres - transformadors i transformadors - universitat, entitats, etc., Hem d'establir aliances amb clients finals, amb fabricants de matèries primeres, amb altres empreses complementàries del nostre producte i amb centres tecnològics i universitats. Això és el que fan a Alemanya. I nosaltres, els nostres empresaris al millor són una mica individualistes, i hauríem de fer un esforç i parlar de sumar, treballar en conjunt. Això és el que estem pregonant. Dèiem avui en una ponència que hem donat en Savic que tots els directius d'una empresa avui haurien d'estar fent innovació per veure com podem millorar. D'altra banda, el producte propi es va abandonar per anar a la comoditat, a treballar per encàrrec, i avui no sabem què fer perquè els que ens encarregaven s'han anat a països emergents però pobres, han deslocalitzat. Tenir avui producte propi és molt difícil, el que potser sí que es pot aconseguir és ser un 'first class', ser el millor d'alguna cosa. Cadascú sap què és el que realment sap fabricar bé, doncs això és el que ha de potenciar, invertint en formació i en mitjans per realment ser el 'first class' d'un determinat producte.

Quin creu que ha de ser el paper de l'Administració davant aquest context?

Nosaltres des Equiplast hem demanat que es faci una taula rodona demà divendres perquè l'Administració escolti la nostra petició d'Motaro un Pla Renove de màquines d'injectar, màquines hidràuliques, que són les que té la majoria de les empreses i que consumeixen el doble que les elèctriques actuals. Per tant, s'ha de modernitzar el pàrquing de maquinària. Només a Catalunya hi ha més de 7.000 màquines. Això suposaria un estalvi energètic enorme. Treballar amb màquines noves amb màquines més respectuoses amb l'ecologia, sense olis bruts, silencioses i que ens donarien precisió i modernitat. Hem d'aconseguir crèdits tous per donar suport a la petita i mitjana empresa transformadora.
Genís de Tera
Genís de Tera.

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis