Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La robótica y los plásticos a debate
ABB organitza un fòrum internacional a Barcelona

La robòtica i els plàstics a debat

Nerea Gorriti06/11/2008
Coincidint amb Equiplast, ABB va organitzar el fòrum internacional 'European Plastic Forum 2008' els passats 20 i 21 d'octubre a Barcelona, on ponents d'empreses internacionals com Hitachi Group Toyo, representada per raors Maquinària, van analitzar temes d'actualitat relacionats amb la robòtica a la indústria del plàstic i del cautxú, les tendències en la tecnologia de composites en diferents aplicacions, la substitució de materials tradicionals, l'eficiència energètica gràcies a les injectores elèctriques o els beneficis de la soldadura per ultrasons automatitzada.

Josep Ros, director de la divisió industrial de polímers d'enginyeria de DuPont Ibèrica, va defensar la substitució de materials tradicionals com una oportunitat per a la cadena de valor dels polímers. Com a exemples de la substitució del metall i de les oportunitats en les indústries tradicionals enumerar la gestió d'aigua, la manipulació de materials i les energies alternatives en les indústries emergents.

Les noves tecnologies com els compòsits o híbrids de nanometal / polímers poden obrir portes a noves aplicacions, gràcies a la resistència i rigidesa dels metalls juntament amb la flexibilitat de disseny dels termoplàstics d'alt rendiment. Segons Ros, els desenvolupaments i la modificació de polímers existents permetran als injectadors crear noves aplicacions en polímers.

Ponents del fòrum
Ponents del fòrum.

Avantatges de la substitució de material

- Estalvi de costos

- Reducció de pes

- Oportunitats d'integració funcional

- Millores en el rendiment del sistema / peces

Husky aposta pel disseny de la planta de producció com a sistema

Santiago Arxiva, responsable de Planificació de Plantes de Husky Injection Moulding Systems, Canadà, va oferir una xerrada sobre la maximització de l'eficiència de la planta de producció mitjançant el disseny de la planta com un sistema. Per a això, Arxiva apunta a la necessitat de dissenyar les instal·lacions de les plantes d'injecció tenint en compte el procés complet, palet a palet. "No són només una col lecció de màquines i robots. Una planta de producció ha de dissenyar i operar com un sistema. Optimitzar les interrelacions entre tots els elements com són el personal, equipament, energia, infraestructura i materials, és el que les fa reeixides ".

Foto2.Cartel de presentació del fòrum de ABB
Foto2.Cartel de presentació del fòrum de ABB.

Toyo Machinery & Metal Co LTD

Aquest fabricant japonès d'injectores elèctriques (de 50 a 850 tones), representat per raors Maquinària, va comptar amb la representació de Mitsumasa Kato, director general del departament de vendes Euro-America qui va presentar a l'audiència seu sistema Eco-friendly que permet importants estalvis energètics. Fundada el maig de 1925, aquesta empresa nipona va donar informació als visitants sobre els avantatges de les injectores elèctriques: alta precisió, control d'estabilitat, cicles alts i importants estalvis energètics.

Foto3-Injectores totalment elèctriques sèrie Si-III de Toyo Machinery, representada per raors Machinery
Foto3-Injectores totalment elèctriques sèrie Si-III de Toyo Machinery, representada per raors Machinery.

Estalvi de pintura a la indústria del plàstic

Juan Carlos García, responsable de vendes i aplicacions de ABB Robotics-grup que porta instal prop de 400 robots a Espanya-, va destacar els estalvis de pintura com una de les principals demandes de la indústria del plàstic. Per satisfer-la, ABB Robotics ofereix als seus clients un complet equipament de processos integrats i control; solucions robotitzades que va mostrar mitjançant diferents exemples durant la seva ponència.

Robots del futur

També de la mà de ABB, Mats Källman, director de mecatrònica d'ABB Corporate Research de Suècia, els assistents van poder conèixer l'última tecnologia en robòtica. Aquesta tecnologia i el mercat de robots esperen un gran canvi durant els propers deu anys. Segons Källman, hi ha avui diferents indicadors de com s'utilitzaran els robots en un futur:

- Aspectes socials com l'increment d'edat de la població, incrementaran la demanda d'automatització.

- Nous tipus de materials canviaran els requeriments per a la producció.

- Nous tipus d'usuaris requeriran una forma diferent de treballar amb robots.

- L'eficiència energètica serà més important.

- La nova tecnologia, per exemple, els sensors, reduir el seu preu i augmentaran la productivitat de manera que es poden utilitzar fins i tot en l'automatització de robots.

- Noves solucions de seguretat fan possible l'ús de robots de forma totalment diferent.

- El cost de la cèl·lula robotitzada completa es reduirà gràcies a una major flexibilitat de l'automatització sense necessitat d'eines cares.

- El braç del robot tindrà més eixos que crearan noves solucions d'automatització i reduiran espai.

- ¿Influirà també en la indústria del plàstic?

Durant la seva intervenció, el responsable suec va donar resposta a aquesta última pregunta oferint idees de com fer que l'automatització sigui més productiva en un futur.

Els robots en la indústria del plàstic

- Noves aplicacions, per exemple, acoblament: robots de braç dual, sensors ...

- Noves peces / processos de plàstic requereixen automatització: rendiment estructural millorat, complexitat millorada ...

- L'automatització de robots profitosa per a sèries curtes: flexibilitat via sensors, mans, simulació, programació senzilla ...

- Cèl·lules més compactes: robots de 7 eixos, seguretat activa, integració ...

- Reducció del cost total de l'automatització: robots intel ligents amb sensors de baix preu.

- Diferents production setups: cooperació humà-robot i robot-robot, més operacions en la cèl·lula ...

José Ramón García Munt, director general de l'àrea de Robòtica de ABB Espanya
José Ramón García Munt, director general de l'àrea de Robòtica de ABB Espanya.

Automatització modular per acoblament de plàstics

Segons Thomas Hähn, CEO d'Hähn Automation d'Alemanya, l'automatització modular s'ha convertit en una creixent demanda i està ben equipada per fer front als problemes de la producció industrial.

Els reptes, per al responsable de l'empresa alemanya, són clars: la indústria de la producció internacional busca solucions versàtils per reduir els temps, per ser prou flexibles de cara a les fluctuacions de la demanda i per millorar la qualitat de la producció. A més, la pressió de preus, els canvis de disseny en les últimes fases de desenvolupament i la investigació enfront del temps de retorn de la inversió són altres factors importants a superar.

"L'automatització juntament amb l'estandardització juguen un paper clau en les últimes fases de desenvolupament"
Imagen

"L'automatització pot crear un efecte sinèrgic com a catalitzador per assolir l'estandardització que portarà a reduir els límits de risc", ha apuntat.

La robòtica és innovadora en tant que disminueix la necessitat de treballs d'utillatge que no és, de fet, una solució eficaç durant un impredictible canvi de disseny. L'automatització juntament amb l'estandardització juguen un paper clau en les últimes fases de desenvolupament, segons Hähn.

L'automatització està canviant, combinant les cèl·lules de producció modulars i la robòtica es poden reduir els problemes de producció. L'automatització modular pot estar formada per línies d'automatització totalment integrades o pot ser la combinació de processos automàtics o manuals.

Soldadura per ultrasons automatitzada

Giulio Delnevo, Director de Vendes de Anada Spain, va començar la seva intervenció presentant els diferents mètodes de processos de soldadura per a plàstics, per després presentar un mètod'ideal per a l'aplicació de robots, com és la soldadura per ultrasons. "Anomenem ultrasònica aquella freqüència que no és audible per l'oïda humana. Normalment s'utilitzen freqüències entre 20 i 40 KHz ", va assenyalar. Aquest tipus de soldadura es compon de diversos components que transformaran l'energia elèctrica en calor. Aquests components són el generador, convertidor i sonotrod'i en alguns casos o aplicacions, un amplificador s'insereix entre el convertidor i el sonotrodo.

En aplicacions robòtiques el generador se situa en el quadre elèctric i la resta de components es len en el sisè eix del robot.

Un dels nous avenços consisteix a utilitzar cèl·lules robotitzades que resolen algunes de les desavantatges de les màquines de soldadura tradicionals i permeten reduir els temps de cicle, proporcionen processos estables, augmenten la productivitat, eviten la baixa flexibilitat i redueixen el preu de les sèries curtes .

Empreses o entitats relacionades

Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Raorsa Maquinaria, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis