Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a "La mejor oferta del sector químico español" se cita en Expoquimia 2008
El certamen ocupa una superfície de 35.826 metres quadrats, donant cabuda a més de 650 expositors

"La millor oferta del sector químic espanyol" se cita a Expoquimia 2008

Redacció Interempreses07/10/2008

7 octubre 2008

Barcelona acull del 20 al 24 d'octubre la quinzena edició del Saló Internacional de la Química , Expoquimia 2008, al recinte firal de Gran Via Més de 650 expositors són presents en la nova edició d'aquesta fira que converteix així per uns dies a la Ciutat Comtal en capital de la química aplicada de la Mediterrània. En paraules de l'organització: "aquestes dades consoliden a Expoquimia com el certamen més important de la indústria química espanyola i un referent internacional per al sector que, un cop més i mitjançant organismes o associacions, dóna total suport a la celebració de la fira , que arriba a la seva quinzena edició, a Barcelona ".
Expoquimia ocupa els pavellons 1, 2 i 3 del recinte de Gran Via El saló reuneix a 35.826 metres quadrats nets d'exposició a les principals empreses del sector. Organitzada per Fira de Barcelona cada tres anys, la fira se celebra conjuntament amb Eurosurfas i Equiplast. Pel que fa a l'oferta comercial, aquesta se centra en la indústria química de base, amb un gran pes específic en l'economia nacional, i el sector de bombes i vàlvules, d'enorme importància després de l'entrada en vigor de noves normatives.

Una de les grans novetats d'aquest any és l'espai 'Lab & Bio', una nova sectorització de més de 7.500 metres quadrats dedicada a la biotecnologia ia la instrumentació analítica. D'entre les activitats programades per a aquest sector destaquen les 'XII Jornades d'Anàlisi Instrumental' (Jai), que organitzades per la Societat Espanyola de Cromatografia i Tècniques Afins, se celebraran del 21 al 23 d'octubre en el marc d'Expoquimia 2008. L'esdeveniment compta amb la participació del químic suís Kurt Wüthrich, Premi Nobel de Química l'any 2002, un dels pioners de la bioquímica, que és ponent de les jornades. En les jornades, i al costat de Wüthrich, destacats especialistes espanyols i internacionals analitzen aspectes com la seguretat alimentària, el medi ambient, les anàlisis clíniques o les anàlisis de proteïnes sota el fil conductor de la instrumentació analítica. Amb aquestes activitats, l'entitat organitzadora dóna resposta a les necessitats del sector de les bioempreses.

Un altre dels grans atractius del saló és 'Compositech', l'espai dedicat a les empreses especialitzades en aquests nous materials i que arriba a la seva segona edició.

Aspecte d'un dels pavellons habilitats durant la passada edició d'Expoquimia, celebrada el 2005
Aspecte d'un dels pavellons habilitats durant la passada edició d'Expoquimia, celebrada el 2005.
Segona edició del Premi I + D + i

Expoquimia ha convocat la segona edició del Premi I + D + i amb l'objectiu de col laborar en la promoció i difusió de la investigació en el sector químic. Després de la seva primera edició el 2005, el saló consolida aquests guardons amb una nova categoria, la de biotecnologia.

El Premi I + D + i compta amb dues categories, la de Química i la de Biotecnologia. A la primera, el jurat premia els nous materials, nous processos i disseny d'instal lacions així com productes i tecnologies químiques més sostenibles que hagin estat finalitzades amb èxit en els últims cinc anys. En la segona, es pretén incentivar els investigadors que treballen en l'àmbit de la biotecnologia a promoure l'aplicació industrial dels seus treballs i premia la investigació amb base biotecnològica, acabada amb èxit, també, durant els últims cinc anys, d'un producte, un procés o una tecnologia originals.

Cadascuna de les dues categories compta amb una dotació econòmica de 5.000 euros, un diploma i una medalla commemoratius. El termini de recepció dels treballs va finalitzar el passat 31 de juliol. L'acte de lliurament dels Premis I + D + i tindrà lloc en el transcurs d'Expoquimia 2008.

Debat científic i professional

Expoquimia promou, també, el debat científic i professional. En aquest sentit destaquen, entre altres activitats, el Congrés Mediterrani d'Enginyeria Química i les Jornades Internacionals de Seguretat Industrial (ATEX). Un dels ponents d'aquests esdeveniments és el director del Laboratori de Biomaterials de la Universitat de Texas, Nicholas A. Peppa, especialitzat en enginyeria biomèdica. Peppa és l'encarregat de pronunciar la conferència inaugural del congrés, una trobada en què s'aborden els últims avenços en àrees emergents com l'enginyeria d'aliments i la bioquímica, l'enginyeria de producte i el desenvolupament sostenible. A part de les ponències de reconeguts experts internacionals i nacionals, l'onzè Congrés d'Enginyeria Química de la Mediterrània compte, també, amb una sèrie de taules rodones en què es debat sobre els nous objectius de la indústria química, l'ús sostenible de l'aigua en la indústria i la formació dels enginyers químics.

Un altre dels actes rellevants durant el transcurs del certamen és la jornada tècnica organitzada per l'Institut de Química Avançada de Catalunya, on experts del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) debaten sobre els nous reptes de la química al segle XXI. La producció sostenible de material industrial i de béns de consum, la irrupció de noves tecnologies amb grans possibilitats d'aplicació en l'àrea de les nanociències o la creixent necessitat de desenvolupament de noves eines per millorar la salut i la qualitat de vida són algunes de les qüestions més importants a les quals ha de fer front la química actual, segons els especialistes del CSIC. Des de l'organització d'Expoquimia afegeixen: "la química actual pot contribuir de manera essencial a trobar les solucions més adequades que sàpiguen equilibrar les demandes de la població amb la gestió del coneixement i la seva aplicació industrial".


Mapa de situació d'Expoquimia 2008
Mapa de situació d'Expoquimia 2008.
Jornades Internacionals de Materials Compostos a Expoquimia 2008

Per primera vegada, les Jornades Internacionals de Materials Compostos, organitzades pel Centre Espanyol de Plàstics (Cep), se celebren durant Expoquimia, el Saló Internacional de la Química de Fira de Barcelona. Els dies 22 i 23 d'octubre, al recinte de Gran Via és el centre d'interès dels professionals del sector dels 'composites' i els plàstics reforçats amb unes sessions que analitzen la situació actual i les tendències d'un sector fonamental per a la química.

Les XIX Jornades Internacionals de Materials Compostos són el principal punt de trobada dels professionals del sector i una plataforma de debat d'Espanya en l'anàlisi i debat d'aquests materials. La celebració d'aquestes jornades en el marc d'Expoquimia atorga al certamen un gran valor afegit en relació a la seva oferta científica en reunir als més destacats especialistes del sector procedents d'Espanya, els països de la Mediterrània, la Unió Europea i Llatinoamèrica.

Així mateix, i com a mostra de l'interès d'Expoquimia en donar resposta a les demandes del sector, part de la seva superfície expositiva estarà destinada a la celebració de la segona edició de 'Compositech', espai on es mostraran les últimes novetats i avenços en aquest camp i en el qual s'emmarquen aquestes jornades.

Al costat de Expoquimia, el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona serà la seu d'Eurosurfas i Equiplast, salons dedicats a la pintura i al tractament de superfícies i al plàstic i al cautxú, respectivament. La implicació del Centre Espanyol de Plàstics a Equiplast es posa de manifest amb l'organització per la seva part d'un seminari sobre polímers i d'unes jornades en què s'analitzen les últimes novetats registrades en la injecció de plàstics.

Dissolvents més segurs i menys contaminants

A més, l'ús de dissolvents més segurs i menys contaminants en la química fina es debat en el transcurs d'una jornada internacional organitzada pel Projecte Europeu SOLVSAFE, que té lloc el dia 23 d'octubre al pavelló 4 del recinte de Gran Via al marc d'Expoquimia. Sota el títol 'Nous dissolvents i oportunitats de substitució en la indústria', aquest taller, adreçat a representants d'empreses químiques, universitats i centres de recerca, dóna a conèixer els nous desenvolupaments de dissolvents més segurs i més amigables amb el medi ambient.

Format per un consorci europeu d'empreses i laboratoris de R + D, el Projecte SOLVSAFE pretén reduir la quantitat i diversitat de dissolvents perjudicials per a la salut i el medi ambient així com les emissions de compostos orgànics volàtils i de CO2 a l'atmosfera i fomentar l' ús de matèries primeres renovables com a alternativa al petroli per a la producció de dissolvents.

Estand situat a Equiplast 2005
Estand situat a Equiplast 2005.

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis