Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cuando el embalaje ha de proteger
Transportar focus en contenidors aeris

Quan l'embalatge ha de protegir

Redacció PU15/09/2002
Transportar focus no és una tasca fàcil. Són materials cars i fràgils que sovint es lloguen i que, per tant, recorren molts quilòmetres durant la seva vida útil. La signatura Alphapack, especialitzada en el transport d'aparells electrònics de qualitat, ha trobat un sistema d'embalatge senzill, econòmic i reutilitzable per a uns focus que havien de viatjar en contenidors aeris.
La companyia Alphapack ha dissenyat un sistema d'embalatge de focus per a contenidors aeris que se serveix del termoconformat. El client necessitava transportar tres tipus de focus per via aèria i, per aconseguir-ho, Alphapack encarregar a l'empresa Arthur Krüber que fabriqués ajudes d'embalatge (peces intercalades i plaques mòbils) que encaixessin en els contenidors i mantinguessin els focus protegits i fora de perill de cops durant el viatge. Aquest punt cobra rellevància si es considera el preu dels focus, que en aquest cas oscil·l'entre els 8.000 i els 15.000 euros la unitat.
Havien desenvolupar dues peces intercalar per a cada tipus de focus. Primer es va construir una estructura ajustada a les necessitats. Les mostres, plànols i dades que van resultar d'aquest primer estudi van servir per crear una sola peça intercalada amb la de transportar alternativament els tres tipus de focus.
Per fabricar aquestes peces es va optar pel termoconformat i es va emprar la màquina 1502L de Illiger, representada per Helmut Roegele. Aquesta màquina té una mesura de tall de 1.500x1.500 mm i una alçada de termoconformat de 1.000 mm. El motlle era de fosa d'alumini.
Els únics requisits de material per aquesta aplicació és que aquest sigui adequat per al termoconformat i tingui una bona resistència a la percussió. Són adequats diversos tipus d'ABS com monoplaces i com a placa de coextrusió en RAL7021, amb un fi gofrat superficial. L'ABS és un material que es distribueix fàcilment, gràcies al control d'escalfaments, les zones de refrigeració i la velocitat d'emmotllament. En els assaigs duts a terme per Arthur Krüber, es va obtenir un gruix de material inicial de 6 mm. Per a la suspensió oscilante de quatre punts de les peces intercalades en el contenidor aeri es necessitava una vora molt estable. Aquest valor prefixat requereix d'uns passos de treball addicionals de la peça embotida. Atès que per l'altura de termoconformat de 850 mm, el gruix de paret condicionat pel procés és limitat, la vora més gruix de la peça es col loca horitzontalment sobre la placa base del motlle. Les zones a doblar només s'indiquen lleument. Els doblegats es realitzen en una instal lació de doblegat per infrarojos i finalment es tanquen les cantonades mitjançant soldadura per gas calent i es trepen els forats necessaris per a les suspensions. La confecció final de les peces intercalades en els contenidors aeris es realitza en Alphapack.
En el cas de productes individuals i petites sèries l'embalatge individual de diversos usos de gran qualitat a preus econòmics és una bona solució, si s'aconsegueixen reduir els costos de desenvolupament
Aquest és només un exemple del desenvolupament d'embalatges per al transport de productes de gran qualitat. Les solucions disponibles són, però, tan variades com els productes a transportar i depèn de criteris com la distància de transport, la utilitat de l'embalatge, si és per a una o diverses unitats, la relació qualitat preu respecte al producte, el possible retorn del embalatge i la capacitat de reutilització i reciclatge. En la fabricació a gran escala s'empren palets de diversos usos o d'un sol ús. En el cas de productes individuals i petites sèries l'embalatge individual de diversos usos de gran qualitat a preus econòmics és una bona solució, si s'aconsegueixen reduir els costos de desenvolupament.

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis