Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Línea de reciclado de envases de PET
Ecomáquinas ofereix instal·lacions per PET i altres materials

Línia de reciclatge d'envasos de PET

Redacció PU28/04/2008

28 abril 2008

Aquest article mostra en detall com s'estructura una línia de reciclatge d'envasos de PET com les que ofereix Ecomáquinas. Aquesta empresa ofereix també línies per a altres plàstics, com PEHD i PP, entre altres, així com instal·lacions per a la recuperació de cable elèctric i altres productes, segons demanda.
Ecomáquinas ofereix una disposició de línia que es basa en elements modulars interconnectats entre si. Això aporta nombrosos avantatges: minimització d'avaries elèctriques, facilitat d'ampliació de la producció, simplificació dels treballs de manteniment, flexibilitat en la disposició dels terminals d'operador, teleserveis, manteniment i diagnòstic a distància i telecontrol.

La qualitat del material reciclat és excel·lent. Això s'aconsegueix degradant al mínim el material durant tot el procés, al mateix temps que s'eliminen gairebé per complet totes les impureses habituals, com paper i films d'etiquetes, coles, olis i matèria orgànica, terres i fangs, metalls fèrrics i no fèrrics , poliolefines i PVC.

El procés de reciclatge es divideix funcionalment en les següents etapes: trituradors, separacions de mecàniques, rentat químic a temperatura i tractament de residus.

La línia de reciclatge, pas a pas

Veiem a continuació quins són els mòduls que conformen aquesta instal lació completa per al reciclatge d'envasos de PET.

• Alimentació automàtica: Mòdul integrat per bloc desbalador, conjunt de cintes transportadores, separador d'impropis (metalls, pedres, etc.). Redueix el treball manual d'alimentar la línia al mateix temps que millora i independitza la producció del factor humà.

• Primera trituració: Els sistemes tradicionals de trituració es basen en molins que realitzen l'arrossegament amb corretges. Ecomáquinas ha desenvolupat uns molins específics per al triturat d'envasos plàstics. Posseeixen transmissió directa, sense corretges ni volants d'inèrcia, a més d'arrencada electrònic. Tot això permet obtenir un rendiment superior, alhora que un disseny molt compacte.

• Pre-rentat en sec: Sistema centrífug d'alta durada que permet l'eliminació selectiva d'elements abrasius en plàstics molt contaminats, amb la consegüent millora en la durada de les fulles de trituració.

• Separació de banals: La majoria de fabricants d'instal·lacions per al reciclatge de PET necessita pre-rentat els envasos per eliminar les etiquetes. Això comporta grans inversions en depuradores per tractar les aigües de rentat. El problema s'aguditza encara més amb la presència creixent d'etiquetes amb tintes de titani i altres elements de difícil tractament. És per això que Ecomáquinas proposa una separació total de les etiquetes en sec.

• Segona trituració: Molí de característiques similars al de primera operació, però optimitzat per balancejar la càrrega entre els dos i d'aquesta manera augmentar la producció. S'incorporen a més diverses tremuges pulmó per tal de minimitzar els temps d'aturada per tasques de manteniment.

Vista general i detalls del molí triturador
Vista general i detalls del molí triturador.
Principals dades de la línia de reciclatge

Producció objectiva de sortida: 1000 kg / h

Alimentació: 400 V III 50Hz

Potència total instal·lada: 450kW

Les principals característiques del material reciclat són següents:

Tipus de plàstic: Polietilè tereftalat (PET).

Origen: Envasos procedents de post-consum o post-industrial.

Mida de les escates: 8 - 12 mm.

Humitat residual típica: inferior a 0,7%

Contingut de contaminants: inferior a 50 ppm

Viscositat intrínseca: superior a 0,7 (IV Davenport)

Separació fina de banals: L'objectiu d'aquesta fase és eliminar les restes d'etiquetes que posessin quedar en el material, així com la pols produït en la segona trituració.

• Pre-rentat o rentat en fred: En aquest mòdul s'eliminen les restes solubles de brutícia presents en el material. Això prolonga el cicle de l'aigua del rentat químic i redueix el consum de detergent. També s'eliminen en aquest mòdul les restes de metalls en els materials altament contaminats.

• Rentat químic a temperatura: Ecomáquinas combina la utilització de rentats molt enèrgics a alta temperatura, en el que eliminen les cues no solubles i impregnacions severes d'oli, amb la mínima degradació del material. Això demostra en l'alta viscositat intrínseca del material reciclat superior al 0,7 IV. Un altre paràmetre significatiu és la baixa oxidació o concentració de cadenes lliure carboxílics, típicament menor de 40 º mol / gr.

Reactor en la fase d'acoblament final
Reactor en la fase d'acoblament final.
La qualitat del material reciclat és excel lent, s'aconsegueix degradant al mínim el material durant tot el procés
Tamisadora i cisterna de junt condensat
Tamisadora i cisterna de junt condensat.
• Aclarit: Aclarit suau del material ja rentat del que s'eliminen les restes de detergent. En aquest mòdul més es separen mitjançant junt condensat la major part de la poliolefines i altres plàstics lleugers.

• Afinat: Tractament en el qual s'elimina l'excés d'humitat, pols i petits residus que poguessin quedar en el PET ja rentat.

• Separació de PVC: El PVC és el contaminant que més afecta la qualitat del PET, ja que unes poques parts per milió de PVC són suficients per convertir el PET reciclat en un material groguenc i trencadís. Aquesta línia incorpora un sistema de selecció de PVC propi, que millora les ràtios de separació tradicionals, amb un consum energètic mínim i un manteniment pràcticament nul.

• Tractament de l'aigua i residus: un factor importantíssim en tot procés de reciclatge és el consum d'aigua i la gestió dels residus generats. En aquest sentit en aquesta línia de reciclatge s'adopten les següents mesures.

• Captació i retenció de pols. En totes les etapes del procés susceptibles de generar pols, bàsicament en les trituracions i les manipulacions en sec, es disposa d'un sistema de recuperació compost d'aspiració, cicló i màniga filtrant.

• Aigua de pre-rentat i esbandit. Es disposa un sistema de retenció de partícules compost de tamisos vibrants, hidrociclons i dipòsits de solatge.

• Aigua de rentatge amb sosa i sals metàl·liques. Reducció mitjançant evaporació al buit de 15 a 20 vegades en volum.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis