Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El CEP celebra la jornada informativa: Visión artificial

El CEP celebra la jornada informativa: Visió artificial

07/01/2008

7 gener 2008

El 22 de novembre es va celebrar al CEP una sessió sobre visió artificial aplicada a la indústria, amb interessants exemples d'aplicació pràctica. La sessió la va portar a terme Ribinerf, empresa especialista en aquesta tecnologia. El conferenciant va ser Xavier Ribalta, director general d'Ribinerf.
De forma pràctica, es van anar presentant successius vídeos de diverses aplicacions industrials de la visió. Cada vegada més, i com ja es va veure en l'última K2007, els sistemes de visió guanyen capacitat de resolució i processat, per la qual cosa s'estan convertint en una part imprescindible en els processos industrials.
Tant per a manipulació de peces com per a control, permeten automatitzar diferents operacions que anteriorment requerien de la presència de persones. Per exemple, una aplicació és la recollida de peces d'una caixa, peces embalades a granel i sense cap tipus d'ordre. El robot carrega la imatge tridimensional de l'objecte i és capaç de detectar en un munt de peces.
Una altra aplicació sorprenent consisteix en l'encolat de soles de sabata.
La visió permet l'encolat de diferents models de sabata en una zona determinada, sigui quina sigui la posició de la sabata. El sistema és fins i tot capaç de detectar si hi ha diferències dimensionals entre els diiversos calçats d'un mateix model.
Pel que fa a la detecció de petits defectes o de mini rebaves, la resposta és el control de zones de reduït tamany (pe 10 mm de diàmetre) per la càmera i el desplaçament robotitzat de la mateixa per una trajectòria determinada (normalment la línia de partició ).
Alguns processos s'estan creant amb la participació imprescindible de visió, com va poder veure a la K 2007 a l'estand de Battenfeld. Es presentava una aplicació de microinjecció en què s'inserien dos molt petits eixos metàl·lics en el motlle (de 4 cavitats) previ a la injecció. La recollida dels eixos es fa amb un robot equipat amb visió, capaç de situar-los en un bressol de càrrega. Així mateix, per controlar la posició dels eixos en peces de tan reduïda dimensió, es fa necessari el control per visió, que retirarà automàticament les peces defectuoses.
La visió va convertint cada vegada més en un mitjà necessari en els processos d'estrictes controls de qualitat, amb la intenció de reduir costos de mà d'obra i garantir la seguretat dels resultats.
foto

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis