Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El CEP analiza en unas jornadas el futuro de los plásticos en la automoción
X Jornades de Plàstics en Automoció

El CEP analitza en unes jornades el futur dels plàstics en l'automoció

Javier García27/11/2007
Fins 284 professionals, pertanyents a 143 empreses, van assistir a les X Jornades de Plàstics en Automoció, organitzades pel Centre Espanyol de Plàstics (CEP) els passats 13 i 14 de juny a Barcelona. En elles es van tractar temes com la substitució de metall per plàstic, les noves aplicacions, els poliuretans termoplàstics, els nous additius i càrregues, les noves tecnologies i el reciclatge, entre altres.
El president del CEP, Lluís Pérez, i el president del comitè organitzador (suplent), Jordi Juncosa, van ser els encarregats d'inaugurar, el passat 13 de juny a Barcelona, les X Jornades de Plàstics en Automoció. Després de la seva intervenció, Vicente Aguilera, comentarista de les retransmissions de Formula 1 al canal autonòmic català TV3, va pronunciar una conferència en la qual va parlar sobre la situació del mercat de l'automoció a Espanya i al món. Aguilera va posar en relleu l'estancament en les xifres en nombre d'unitats de producció d'automòbils al nostre país (2.800.000 vehicles) i el desplaçament de l'eix mundial de l'automoció cap Extrem Orient (Japó, Xina i altres països asiàtics emergents).

A la intervenció d'Aguilera li van succeir altres 29 conferències tècniques, pronunciades per especialistes del sector d'importants empreses de la indústria del plàstic a Espanya com Albis, Basell, Basf, GE Plastics, Rhodia, Sabic, Dupont, Menzolit, Renault, Ticona, Bayer , Clariant i Grup Repsol, entre d'altres companyies. En elles, es van tractar temes tan diversos com els materials modificats, la substitució de metall per plàstic, les noves aplicacions, els poliuretans termoplàstics, els nous additius i càrregues, les noves tecnologies, el reciclatge, els sistemes de control i gestió de projectes i de la qualitat.

Imagen
Vicente Aguilera durant la seva intervenció
Vicente Aguilera durant la seva intervenció.

Substitució de metall per plàstic

Una de les majors possibilitats d'innovació en un vehicle segueix sent la substitució de peces metàl·liques per peces de plàstic: actualment, els automòbils incorporen uns 150 quilograms de plàstic de mitjana. Els nous plàstics permeten anar substituint cada vegada més aplicacions. En la seva intervenció, Bert Havenith, de DSM, va comentar les possibilitats de substitució del metall per la PA6, la PA46 i el PET. Es presenten noves poliamides de major fluïdesa que afavoreixen la reducció de cicles i la millora d'aspecte en tipus amb fibra. Craig Norrey, de Dupont, va analitzar els principals factors de disseny a l'hora de substituir una peça metàl·lica per una altra de plàstic. Segons ha explicat, es repassen les diverses propietats mecàniques, les regles de disseny, la fatiga del material i la importància de considerar totes les possibles situacions en les que estarà sotmès el component.

Materials reciclats en automoció

César Alonso, de Plàstics Alser SL, va plantejar una reflexió sobre l'ús dels materials reciclats en automoció. Segons Alonso, aquests materials no són tinguts en compte en moltes aplicacions tècniques. "Si s'aprofiten establint els pertinents controls de qualitat i traçabilitat, són plàstics perfectament aprofitables", va assegurar.

Alonso va fer una crida a que entre tots s'impulsi l'ús i difusió d'aquests materials.

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis