Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El CEP presenta una nueva edición de "El sector de los plásticos 2007"

El CEP presenta una nova edició de "El sector dels plàstics 2007"

24/10/2007

24 octubre 2007

El passat 16 d'octubre es va presentar la nova edició de l'estudi "El sector dels plàstics" a la seu del CEP , en presència de diversos periodistes i institucions interessats en el sector del plàstic.
El nou estudi ha canviat en format i en continguts, buscant més claredat en l'ús i consulta d'estadístiques. Aquesta profusió de gràfics en color facilita l'anàlisi ràpida i permet fer-se una idea de l'estat de la indústria espanyola.
Albert Moreno, expresident del CEP i responsable de l'estudi, va obrir la sessió comentant les novetats metodològiques i la dificultat d'aconseguir fonts fiables d'informació. A causa d'aquesta limitació de les fonts, cada vegada més afectades per les lleis de protecció de dades i les restriccions informatives de les empreses, s'ha exposat fonamentalment la informació rebuda de fonts oficials i la dels diferents agents del sector que voluntàriament han aportat dades .
Es fa una crida a les empreses perquè participin aportant dades sobre les seves xifres de producció ja que el CEP no fa ús de les informacions particulars sinó que les agrupa per materials o consums, mai per marques. El resultat d'aquestes aportacions és l'únic estudi que es publica sobre els plàstics a Espanya i que serveix com a referència del sector, tant per a les empreses com per a les administracions.
El missatge es concentra en que el mercat dels plàstics es troba en una situació de transició, en què només les empreses que inverteixin en tecnologia i projectin la seva producció a l'exterior podran sobreviure amb èxit a les pressions del mercat global. Aquestes prioritats es reflecteixen en l'enquesta publicada en l'estudi, i coincideixen amb les conclusions de l'associació francesa Plasturgie.
Carlos Jiménez, col·laborador a la redacció de l'estudi i director d'Innovació del CEP, presenta les xifres globals de producció dels diversos grups de plàstics. Es confirma una estabilització en les xifres de consum de plàstics a Espanya després de molts anys de creixement, actualment en 6.000.000 de tones. El pas dels anys ens indicarà si és una tendència transitòria, però el cert és que les xifres de consum per habitant ja són altes (136 kg) i en línia amb els països més avançats (malgrat l'elevat creixement de la població en els darrers anys).
Imagen
Al costat de les notícies de l'estabilització del consum, també s'insisteix que Espanya és el cinquè mercat d'Europa (en renyida competència amb el Regne Unit pel quart lloc) i que és un mercat saludable, amb una producció local molt fort i amb empreses punteres en els sectors més dinàmics.

El camí marcat per aquestes empreses és conegut, i hauria de servir d'exemple a altres empreses per poder buscar el seu lloc en el món global. Com a noves potències emergents a Europa es perfilen Turquia i Rússia, amb creixements molt elevats en els últims anys.

En el col·loqui resultant s'insisteix en la necessitat que les empreses s'especialitzin, ja sigui en producte o en procés, però que es facin realment expertes en allò que sigui la seva especialitat fonamental. En l'època actual s'està buscant els "first in class" i per això cal una voluntat clara d'inversió en formació, mitjans tecnològics i comercialització de producte. Es posen diversos exemples d'empreses grans i petites que donen exemple que aquesta línia d'actuació permet mantenir-se o créixer, malgrat la complexitat de la nova situació dels mercats. Una altra manera d'aconseguir una major dimensió com a empresa és l'associació en grups on els diversos socis es complementen i unifiquen serveis, fins i tot grups que no comparteixen capital entre ells.
D'altra banda, es posa de relleu l'escassa oferta formativa en plàstics per a la importància del sector a Espanya i la dificultat de les empreses per trobar tècnics qualificats, per la qual cosa insisteix una vegada més que els esforços de l'administració no han estat suficients. El risc d'aquesta situació és crear la impressió que el sector no és atractiu i que es perdi la capacitat d'atreure nous professionals.
S'acaba l'acte amb una crida a l'esperança que el sector sabrà posicionar-se en els nous escenaris mundials, reconeixent que la situació que afronta el sector exigeix un canvi en les estratègies i la recerca de solucions que moltes vegades estan fora de l'activitat diària de l'empresa.
El nou estudi "El sector dels plàstics Ed 2007" (208 pàgines en color) està ja a la venda, al preu de 100 euros + 4% IVA (50 euros + 4% IVA per a socis del CEP).
foto

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis