Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El consumo de materiales plásticos creció casi un 2% en 2005
El principal mercat consumidor resultar el de l'envàs i embalatge

El consum de materials plàstics va créixer gairebé un 2% el 2005

Redacció PU15/10/2006
La informació oferta a continuació ha estat extreta de l'últim estudi "El sector dels plàstics: estadístiques, situació i perspectives" editat pel CEP sense interrupció des de 1979. De l'estudi es desprèn que el consum de materials plàstics durant l'any 2005 per part dels mercats consumidors ha ascendit a 4.019.050 tones, fet que suposa un increment del 1,9 per cent respecte a l'exercici precedent.
L'estudi s'ha basat en l'evolució de reciclats, plastificats, càrregues i reforços, així com el comerç exterior, on la demanda total de l'exercici analitzat ha assolit les 4.889.360 tones, que representa un petit creixement del 1,0 per cent.

Per sectors, el mercat consumidor més rellevant ha estat el sector d'envàs i embalatge pel que fa a la demanda de matèries plàstiques i amb una participació del 46,8 per cent respecte al total dels plàstics consumits per la indústria transformadora a Espanya durant 2005, ha estat la destinació de 1.881.200 tones, creixent un 5,8 per cent respecte a l'últim exercici.

El segon major consumidor ha estat el de la construcció, que ha suposat un 15,1 per cent respecte al total i ha incrementat el seu consum en un 1,7 per cent. Aquests dos mercats per si sols han significat el 61,9 per cent de la demanda total de matèries plàstiques a Espanya.

Després d'aquests mercats, destaca un segon grup de mercats amb la següent distribució: l'automoció amb 378.134 tones (un 4,9 per cent inferior a l'exercici anterior i ha significat el consum del 9,4 v del total de matèries plàstiques), el sector mobiliari ha suposat 237.790 tones de la demanda (un 5,9 per cent respecte al total de mercats, un 10 per cent més que en anterior exercici), el sector agrícola amb 236.802 tones, (un 0,6 per cent superior al de l'exercici anterior i ha representat un 5,9 per cent de la demanda total). Altres sectors consumidors de matèries plàstiques han estat el de l'electricitat, que ha caigut un 2,7 per cent i el de les pintures que ha crescut un 0,4 per cent.

Altres sectors que han disminuït la seva demanda el 2005 per sota del 2,5 per cent ha estat el dels electrodomèstics (una caiguda del 2,4 per cent), el de les joguines (un 10,7 per cent, el segon pitjor comportament després del mercat de calçat) i el mercat per peça industrial que es manté irregular amb un descens del 0,4 per cent. D'altra banda el sector del parament reflecteix un increment del 1,9 per cent, el mercat de calçat ha resultat un 21,6 per cent inferior a l'exercici anterior (la seva evolució ha estat, per segon any consecutiu, la més negativa dels mercats destinataris de materials plàstics), el mercat d'articles de papereria ha consumit 23.660 tones, sent un 6,7 per cent inferior a l'any precedent.

Finalment, el mercat d'aplicacions mèdiques també ha significat un 0,4 per cent de la demanda total, cosa que representa un creixement del 0,6 per cent enfront de l'exercici precedent. Es tracta d'un mercat que en els últims anys està experimentat un gran auge i, com a conseqüència, també està augmentant la utilització de peces de plàstic.

El mercat d'envàs i embalatge, un segment en creixement

El mercat d'envàs i embalatge ha estat el 2005 un important consumidor de matèries plàstiques amb una demanda de 1.881.200 tones, sent la destinació del 46,8 per cent del total de les matèries plàstiques transformades. Aquest comportament ha representat un creixement del 5,8 per cent respecte al'exercici anterior.

L'anàlisi del comportament dels diferents materials utilitzats, assenyala que el HDPE, el consum ha pujat a les 480.783 tones és el que ha presentat una major demanda en aquest mercat. La demanda d'aquest material ha suposat un percentatge de participació del 25,6 per cent respecte al consum total del mercat, tot i haver estat inferior en un 3,3 per cent respecte a les dades de l'exercici anterior.

El segon material, en funció del seu volum demandat ha estat el LDPE millorat amb els LLDPE, que amb una demanda de 439.900 tones, el seu consum aparent ha suposat el 23,4 per cent respecte al total i suposa un descens del 0,4 per cent respecte a l'any 2005.

D'altra banda, el polipropilè ha presentat una demanda de 300.300 tones, el que

significa un creixement del 0,1 per cent respecte al'exercici anterior. El seu percentatge de participació respecte al mercat en el seu conjunt ha assolit el 16,0 per cent.

El PETP continua experimentant un excel·lent comportament en aquest mercat. La seva demanda ha assolit les 488.300 tones, un 32,0 per cent més que l'any anterior i ha significat el 26,0 per cent respecte al total del mercat. La seva evolució és, amb diferència, la més positiva dels materials plàstics demandats per aquest mercat en els últims anys. Es tracta d'un material que ha vingut a substituir altres materials, especialment, com a envàs de begudes destinades al consum humà.

La demanda de PS i PS escumejat l'any 2005 es xifra en les 121.800 tones, un 2,8 per cent superior a la de l'exercici precedent i explica el 6,5 per cent de la demanda de materials plàstics per part d'aquest mercat. El consum real estimat en tones, d'acord amb les dades disponibles.

El mercat de la construcció repunta

La demanda de matèries plàstiques per part del mercat de la construcció s'ha incrementat un 1,7 per cent. El consum durant l'any 2005 ha estat de 604.907 tones, representant el destí del 15,1 per cent de les matèries plàstiques.

El mercat de l'automoció es ressent

El mercat d'automoció ha consumit l'any 2005, 378.134 tones, representant un descens respecte l'any anterior del 4,9 per cent, truncant-se la tendència positiva dels últims exercicis. El seu consum ha representat la destinació del 9,4 per cent dels materials transformats.

En canvi, la demanda de polipropilè, amb 156.740 tones, ha estat un 6,2 per cent superior al'any anterior i ha suposat el 41,5 per cent dels materials transformats per aquest mercat.

El segon material en funció del seu consum ha estat el grup dels poliuretans, que han descendit un 2,9 per cent, i han arribat a les 46.830 tones, el que suposa una participació sobre el total del mercat del 12,4 per cent.

El tercer material més consumit ha estat el grup de les poliamides que ha presentat un consum de 29.450 tones, significant el 7,8 per cent respecte al total del mercat. La demanda de HDPE s'ha reduït un 3,5 per cent, fins a les 25.034 tones i ha representat el 6,6 per cent del consum de materials plàstics per part d'aquest mercat. El consum de resines alquídiques ha baixat un 5,0 per cent, fins a les 17.000 tones. La demanda de PVC es xifra en 19.900 tones, dada que és un 8,9 per cent inferior a l'any 2004 i suposa el 5,3 per cent respecte al total del mercat.

La demanda d'ABS s'ha situat en les 16.000 tones, fet que suposa un 4,2 per cent sobre el total i un volum de consum inferior en un 6,4 per cent respecte a les dades de l'exercici anterior. Els poliesters insaturats, amb un consum de 20.000 tones l'any 2005, han representat la destinació del 5,3 per cent de les matèries plàstiques per part del mercat i la seva demanda s'ha contret un 2,4 per cent.

Entre els altres materials amb menor consum, cal assenyalar la demanda de resines fenòliques que ha estat de 12.200 tones, que suposa un retrocés del 5,4%, la de resines epoxi s'ha situat en 7.500 tones, les acetàlica que han assolit les 6630 tones, i finalment, cal assenyalar que malgrat l'increment que venia experimentat en els últims anys la demanda de policarbonat, l'any 2005 aquesta ha baixat el 5,3 per cent, situant-se en les 9.000 tones, inferior en un 5,3 per cent a la de l'exercici precedent.

foto

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    25/07/2024

  • Newsletter Plástico

    18/07/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis