Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Röhm potencia Plexiglas en diversos mercados
Monòmers diversos i plexiglàs són els productes més coneguts de l'empresa

Röhm potència plexiglas en diversos mercats

01/11/2001
Plexiglàs és una paraula molt coneguda fins i tot en el llenguatge col·loquial. No tots els que la utilitzen saben, però, que aquest nom correspon a les masses d'emmotllament i les plaques de l'empresa Röhm, divisió operativa de Degussa AG i que és un material present en moltes aplicacions que veiem a diari en l'automòbil, la il luminació, etc.
Lents sintètiques d'alta refracció d'acord amb anhídrid d'àcid metacrílic
Lents sintètiques d'alta refracció d'acord amb anhídrid d'àcid metacrílic.
Degussa AG (Düsseldorf) és una de les empreses líders en el sector de la química especial. Una de les seves sis àrees de negoci se centra en la producció de polímers especials i aquesta àrea, al seu torn, es divideix en quatre: polímers d'altes prestacions, acrilats especials, metacrilats i plexiglàs. Aquestes tres últimes s'emmarquen dins de les operacions de Röhm, que compta a la ciutat alemanya de Worms amb el seu principal planta de producció, immersa a més en un procés d'expansió.

Els seus productes

Sens dubte, el seu producte més popular són les masses d'emmotllament plexiglas, però també és ben conegut el seu metilmetacrilato, el material base de tots els productes fabricats i transformats en Röhm, així com en altres productes finals en el camp dels vernissos i les pintures.

Les masses d'emmotllament plexiglas s'empren principalment en el sector de peces per a automòbils i en la fabricació de cobertes per lluminàries. Adaptades especialment a les necessitats respectives, aquestes masses d'emmotllament s'empren cada vegada més en la indústria òptica i per a discos tipus DVD, però també en altres com els transports, la construcció, el sector de lluminàries, ofimàtica, parament, medicina, electrònica i tècniques de comunicació. En les aplicacions que requereixen una puresa especial, les masses plexiglas es fabriquen en una instal lació de producció separada, que compleix amb els requisits referents a sales blanques de la classe 100. És, per exemple, on es produeix el material per DVD.

Com és sabut, plexiglàs és també la marca comercial de les planxes de vidre acrílic.

Röhm ho produeix tot a la seva planta de Worms, on en gairebé 500.000 m2 treballen gairebé 1.000 empleats i on destaca per la seva alçada (53 m) la nova instal·lació d'acetonacianhidrina (ACH), un producte base per a la química de metacrilats. Precisament, per a la fabricació de metilmetacrilato (MMA) es transforma HC (àcid cianhídric) amb ACH. A continuació es porta a terme la transformació en metilmetacrilato, emprant per a això àcid sulfúric i metanol.

El metilmetacrilato és el producte bàsic per el plexiglàs i un gran nombre d'altres productes.

Un altre dels productes importants en aquesta empresa són els monòmers especials, destinats sovint a aglutinants polímers i finalment per resines per a pintures, revestiments o per millorar les propietats físiques dels polímers.

Colors clars i llarga durada són els requisits de Porsche en aquestes aplicacions
Colors clars i llarga durada són els requisits de Porsche en aquestes aplicacions.

Aplicacions

Les masses d'emmotllament plexiglas es caracteritzen per una alta transmissió, així com per una molt bona resistència a la intempèrie i als raigs ultraviolats. Són adequades per cobrir lluminàries d'altes prestacions amb uns requisits de llum-ombra definits amb precisió. Es poden utilitzar en injectores convencionals i augmenten per tant molt les possibilitats per als dissenyadors en comparació amb el vidre.

Molt interessants són les masses d'emmotllament difusores, que permeten crear efectes de disseny, com acabats vellutats i una distribució difusa de la llum amb una alta transmissió.

Un altre camp d'aplicació és de les ulleres, on el material sintètic li està guanyant la partida al vidre mineral. Les lents han de ser cada vegada més primes i lleugeres i les tècniques de fabricació cada vegada més eficaços. Röhm col·labora en aquest camp amb PPG, el major fabricant mundial de resines de colada per a lents d'ulleres. Fins i tot per lents Fotocromo s'estan emprant cada vegada més els monòmers especials a base de metacrilat. Al mercat de les lents de contacte s'observa una demanda creixent de hidroxietilmetacrilato (HEMA) en detriment de les lents dures de MMA. Després de l'adquisició el passat estiu de l'empresa Benz (EUA), líder en el mercat de HEMA d'alta puresa, la divisió operativa de Degussa es va convertir en líder del mercat per a matèries primeres de metacrilat per a lents de contacte.

D'altra banda, plexiglàs també està conquistant el mercat de les pantalles dels telèfons mòbils. La seva alta transparència, màxima transmissió i doble refracció molt baixa són els seus avantatges enfront del policarbonat. La gran diversitat de decoració desitjat pels fabricants s'aconsegueix gràcies a la tècnica de decoració dins del motlle (IMD) amb una nova generació de masses plexiglàs.

Al sector de l'automòbil, milions de cotxes llueixen des de fa temps pilots del darrere i intermitents fabricats amb plexiglàs. A més de la seva resistència a la intempèrie es caracteritza per les seves bones propietats de pas de llum i variabilitat en el tintat. Però també en les peces de carrosseria troba el plexiglàs aplicacions. A més dels embellidors dels muntants en el BMW Mini (A, C i D), l'aleró del Smart es fabriquen en plexiglàs negre. La carcassa del mirall exterior del nou Opel Astra es troba en la fase de projecte. El reduït pes, l'alta resistència al ratllat, l'excel·lent resistència a la intempèrie i l'estabilitat del color, així com la seva fàcil modelat, són els factors determinants per l'ús cada vegada més freqüent de les masses d'emmotllament plexiglas en la fabricació d'automòbils.

I un altre camp més, menys habitual a Espanya, però de moda ara, per exemple, a Alemanya, són els perfils per a finestres coextrusió, amb tractament superficial de plexiglàs. Permet obtenir finestres de tot tipus de seccions i colors sent al mateix temps resistents a la intempèrie i als raigs UV, amb alta brillantor i color estable.

I, per posar un punt final als múltiples aplicacions possibles, també a les nostres cuines troba el plexiglàs un lloc d'expansió. Atès que els mobles a la cuina ja no són només equipament domèstic sinó que, cada vegada més, es trien mobles funcionals i decoratius, els cossos de plàstic ofereixen solucions creatives i modernes. Un material coextrusionat de poliestirè resistent a l'impacte i una capa final de plexiglàs és ideal per aquest tipus d'aplicacions. En un projecte conjunt amb Basf s'ha desenvolupat un material compost amb una superfície perfectament llisa i fàcil de netejar, molt resistent a les condicions mecàniques i químiques a les que queda exposat.

Plexiglas DQ 501 és idoni per a la fabricació de DVDs
Plexiglas DQ 501 és idoni per a la fabricació de DVDs.

Empreses o entitats relacionades

Röhm Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis