Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una Plast 2006 en tono gris
Registrar un lleu descens en el nombre de visitants, però va mantenir una oferta completa

Una Plast 2006 en to gris

Ibon Linacisoro01/02/2006
La catorzena edició de Plast, que va tenir lloc per primera vegada al nou recinte firal de Fiera Milano a Rho, va concloure el passat dissabte 18 de febrer. La fira, tot i experimentar alguns problemes relatius a les infraestructures externes al recinte encara per concloure, va ser ben valorada per expositors i visitants, encara que va ser un clar reflex d'un sector que no es troba en els seus millors moments. Malgrat tot, el balanç no és dolent, tot i que no es pot dir que fos una gran fira per als expositors. La propera edició de Plast se celebrarà del 10 al 14 de març de 2009 a Milà.
La veritat és que el nou recinte firal de Rho, als afores de la ciutat de Milà, és impressionant. No obstant això, la seva funcionalitat, almenys en aquesta edició de la Plast, que es va celebrar al costat de la fira Ipack-Ima d'envasos i embalatges i una altra fira per al sector tèxtil, va deixar bastant que desitjar, la qual cosa va dificultar el trànsit entre pavellons i complicar les entrades. Les sinergies amb la fira d'envasos i embalatges es van veure minvades per la necessitat de registrar per separat i l'obligació de portar passades diferents. No obstant això, cal aplaudir la magnífica connexió del recinte firal amb la ciutat de Milà i fins i tot amb l'aeroport, detalls importants per a expositors i visitants.

Durant la conferència d'obertura de Plast'06 el passat 14 de febrer, es van anunciar les dates per Plast'09, que tindrà lloc del dimarts 10 al dissabte 14 de març de 2009.Los organitzadors de la cita internacional, que se celebra cada tres anys, van anunciar que es mostren satisfets de l'experiment provat per primera vegada aquest any. Van confirmar, a més, que d'aquí a tres anys, Plast es tornarà a celebrar de forma conjunta amb Ipack-Ima, l'exposició triennal per a la indústria del packaging.

Els expositors van ser 1551, dels quals 948 italians i 603 estrangers; 1148 eren expositors directes i 403 empreses representades. La xifra de visitants va ascendir a 65.853, enfront dels 67.907 registrats el 2003.

Es va evidenciar una reducció del nombre de visitants registrats a causa també a un sistema de control poc eficaç. Les múltiples possibilitats d'entrada al recinte firal, van determinar l'entrada d'operadors a través d'accessos diferents als de la recepció. Es va observar també una disminució del nombre d'expositors, justificada principalment, segons els organitzadors, per la coincidència amb Ipack-Ima que va determinar la participació en una sola de les dues mostres de la major part d'aquelles empreses que en el passat exposaven en ambdues cites.

Els països representats van ser 50 enfront dels 52 de l'anterior edició. Pel que fa als visitants asiàtics no s'ha d'oblidar el factor negatiu provocat per la superposició de les dates de Plast 06 i Plastindia, organitzada a Nova Delhi.

Els deu primers països per procedència van ser: Europa (58,3 per cent), Àfrica (6 pro cent), Orient (12,3 per cent), altres països d'Àsia (4,3 per cent), Amèrica del Nord ( 2,1 per cent), Amèrica Llatina (6,7 per cent) i Oceania (0,4 per cent).

Pel que fa al percentatge de visites segons els dies de la setmana, el dia de més afluència va ser el dijous 16 (23,2 per cent), divendres 17 (22,3 per cent), dissabte 18 (22,3 per cent), dimecres (20,1 per cent) i dimarts 14 (11,7 per cent).

Imagen
Imagen
Imagen
Dels 65.545 metres quadrats de l'edició de 2006 (enfront dels 71.336 metres quadrats de 2003) un 17 per cent el va ocupar la indústria de la matèria primera i productes acabats, mentre que un 3 per cent va correspondre a serveis. Van estar empreses com AD Compound, amb més de 30 anys d'experiència en la fabricació de matèries plàstiques, especialitzada en la producció de compostos de PP.

Sigui com sigui, i malgrat els problemes de trànsit intern a la fira, es pot dir que la fira va estar "animada". Lògicament, mai plou a gust de tots i n'hi va haver molt satisfets, com n'hi va haver prou insatisfets pel nombre de visites rebudes. Però l'oferta per al visitant era l'esperada. Els constructors italians de maquinària van acudir amb estands de grans dimensions i molt cridaners. Estaven tots, com és lògic, des Negri Bossi a l'estand de SACMI (juntament amb BM Biraghi i Oima), fins Sandretto, passant per Italtech i moltes firmes de sobres conegudes que no podem fer una llista en aquest reportatge. I per descomptat, no van faltar a la cita la resta dels fabricants com Arburg, Demag, Netstal, Battenfeld, Krauss Maffei, Engel, Kautex, Haitian... i en definitiva els principals actors d'aquest sector dels plàstics (es pot conèixer la llista completa de participants en www.plat06.org), entre els quals no va faltar Pallmann, ni tampoc empreses espanyoles com Cayfi, Grup Pena (Intosa, Tallers Pena i Pena Bimetallic Technology), Cumsa, Coemter i Comexi, entre altres.

En el camp del bufat Magic (representada a Espanya per Luiso) va acudir amb tres màquines. El model elèctric EP-L5-8/Nd és la continuació de la primera sèrie de màquina elèctriques llançades per Magic el 1997 per primera vegada. Les màquines elèctriques d'extrusió-bufat per a envasos estalvien energia i incorporen tancaments nous patentats que asseguren un paral·lelisme perfecte entre plats i que requereixen menys tonatge. La precisió, la menor contaminació del medi ambient i acústica i el baix manteniment que requereixen són també característiques destacables.

Magic va presentar també dos models de la seva nova sèrie Silver, màquines d'accionament híbrid que asseguren un bona tecnologia a un bon preu.

Imagen

Alguns productes a Milà

Sense ànim de plasmar aquí la totalitat del que s'ha exposat a Milà, donem una mostra d'alguns dels productes que es van poder veure.

Per exemple, l'última generació de màquines de Injecció Italtech (a Espanya, Centrotécnica), sèrie Impetus, que suposen un avanç tecnològic per als productors de packaging i components de precisió amb altes produccions. Aquesta nova sèrie de màquines, que ve a completar l'ampli ventall d'injectores d'alta qualitat produïdes pel principal fabricant italià, Italtech, són el primer pas d'una renovació total de la imatge de la marca.

El cada vegada més important sector de la injecció de productes amb sembles fines i altes produccions a cicles curts i disposa ara de la sèrie Impetus de Italtech; unitats productives d'altíssimes prestacions, les principals característiques són: Total superposició de moviments, moviments harmònics, silenciosos i d'elevada precisió de la genollera, alta dinàmica de la injecció amb velocitat de 1000 mm / s, sistema hidràulic optimitzat per garantir la màxima estabilitat dels paràmetres, repetibilitat i elevades prestacions amb reduït consum energètic, plastificadores amb perfil barrera dissenyats específicament per a alta qualitat i gran rendiment de plastificació, construcció monolítica robusta de l'estructura i modularitat de les combinacions grup injecció - grup tancament, components d'elevat contingut tecnològic, elevada rigidesa dels plats, secció de columnes sobredimensionada i ruladas, servomotor elèctric en línia amb el plastificador .

Imagen
D'altra banda, Engel Àustria, representada a Espanya per Helmut Roegele, va presentar les últimes novetats afegides a la seva gamma d'injectores petites i mitjanes. Ha esmentat quatre injectores, des 450-1800 kN, tres de les quals sense columnes (dos amb accionaments hidràulics i una totalment elèctrica) i la quarta, una hidràulica amb tancament de genollera de la sèrie Engel Speed de màquines ràpides.

La sèrie Engel Victory està en la seva quarta fase evolutiva. La més petita de la sèrie, de 500 kN, representa bé les millores de la sèrie, amb una relació molt bona preu / prestacions. Destaca per la modularitat de les unitats individuals de la seva estructura, el nou disseny de la unitat d'injecció, plats més rígids i més grans, manteniment i maneig més senzills i una estètica exterior completament nova. La nova generació està equipada amb el control EC 200. La nova sèrie està disponible en forces de tancament de 250-1.200 kN.

La Engel Speed per la seva banda combina alta velocitat i altes prestacions. Forma part de l'estratègia d'Engel per proporcionar al mercat màquines d'alta qualitat i molt competitives per a aplicacions de cicles ràpids, per a tot l'espectre d'aplicacions de parets primes en packaging, equipaments mèdics i electrònica. Té un tancament de genollera doble de cinc punts i els moviments del plat mòbil es guien mitjançant un carro d'alta precisió.

Engel E-Motion 200/55 es va presentar com una màquina per a la microinjecció. La més petita d'aquesta gamma, amb 550 kN de força de tancament, equipada amb unitat d'injecció estàndard i cargol de plastificació de 25 mm, va fabricar durant la fira una peça en LCP per el mecanisme de càrrega de reproductors de DVD.

Imagen
Per la seva banda, la tecnologia Engel Combimelt de producció i assemblatge combinats es va presentar sobe una Victory 200H/80W/80 Combi.

Kautex Maschinenbau (representada a Espanya per Battenfeld Ibèrica), és un dels líders en la construcció de màquines per l'emmotllament per extrusió bufat, subministra a una àmplia gamma d'empreses que utilitzen aquesta tecnologia, tant per producció amb capçal acumulador, seccions de motlle mòbils o amb alimentador de parisón per fabricar envasos amb volums d'uns pocs ml fins a 30 litres, grans envasos amb capacitats de fins a 10.000 litres, dipòsits de sis o set capes per a combustibles o amb formes tubulars per a automòbils, electrodomèstics o altres aplicacions tècniques.

En aquesta edició de la Plast es va mostrar una màquina per a emmotllament per extrusió bufat model KCC30 per a envasos de fins a 30 litres i aplicacions tècniques. La màquina està equipada amb un sistema de control de bufat model Blow Command 4 litre, una extrusora de 70 mm amb 25D de longitud i un capçal acumulador de 2,5 litres. És una màquina que pot ser equipada amb un dispositiu de tall i un sistema per calibratge des de dalt.

CGR SYSTEM presentar a més de les centraletes HGR treballant amb màquines d'injecció, també l'exclusiu sistema patentat "Low Density", creat per injectar gas nitrogen en els cilindres de plastificació d'injectores i extrusores, aplicació que permet obtenir productes lleugers sense perdre massa característiques físiques.

Les centraletes HGR Control Gas de l'empresa CGR, tenen el seu punt fort en les respostes immediates de les vàlvules (patent CGR) i per tant les corbes de pressió en temps real. Les rampes de pujada i de baixada, permeten al gas entrar al material plàstic seguint perfectament el flux sense que per això es creïn problemes de cops d'aire que poguessin fer al producte estèticament imperfecte. La peculiaritat d'aquestes centraletes i l'ús de pressions mai superiors a 50-60 bar en motlles en els quals no s'utilitza desguàs, així com de mostres plasmades. L'última novetat que es presentarà per a aquestes centraletes és el sistema de control que permet establir el consum efectiu de nitrogen durant la fase d'injecció en els motlles.

JTP va presentar la nova generació d'injectores APM Supermaster Híbrides, que combinen dues tecnologies en una mateixa màquina, com són el provat rendiment d'un tancament hidràulic d'àmplies cotes de treball i excel lent distribució de la força de tancament, amb un conjunt d'injecció servo motoritzat, tot elèctric, d'altíssima precisió. Amb això s'aconsegueix una unitat d'altes prestacions, baix consum energètic i capaç de realitzar cicles ràpids. A això cal sumar la unitat de control Keplast 400 del fabricant austríac Keba (www.keba.com) molt estès en el mercat europeu, ja que també l'utilitza un reconegut fabricant d'injectores també d'Àustria.

L'especialització d'APM, paral·lelament a la sèrie Supermaster per a aplicacions convencionals, es complementa amb la sèrie "HS Ultra High Speed", per a aplicacions de packaging, amb un servo controlador en anell tancat, amb velocitat d'injecció fins a 600 mm / s; i equipada amb acumulador. Sistema d'alta resposta, disseny de precàrrega de la pressió d'injecció per reduir el temps en el canvi d'etapes de la pressió hidràulica, contrapressió de tancament i injecció controlades separadament per targetes de moviment per un precís control, control d'injecció ràpid i precís mitjançant l'ús de vàlvules MOOG.

Imagen

La sèrie APM Supermaster de JTP, està certificada amb la ISO 9001 i ISO 14001.

Just in Time Plastic, SL (www.justintimeplastics.com) comercialitza aquestes injectores a Espanya, així com les sèries "HS" d'altíssima producció (packaging), la versió "HC", equivalent en característiques, però amb tancament hidràulic a pistó, la línia "Giant" de fins a 1.000 t de tancament a genollera i àmplies cotes de treball, la sèrie "TP" amb tancament del tipus "2 plats" fins a 3.000 t de tancament i la nova gamma de màquines "EJ" totalment elèctriques, per les aplicacions més tècniques, micro injecció, sala blanca o producció de CD-DVD.

ISVE, de la mà de Centrotécnica (www.centrotecnica.es) distribuïdor exclusiu dels seus productes a Espanya, va mostrar en la Plast 1 jun actualitzada versió dels trituradors Combi Tritotutto, dissenyats per triturar i recuperar residus de plàstic, combinant els avantatges d'un triturador de quatre eixos, i un molí en línia, capaç d'obtenir un granulat final de 4 - 8 mm. L'aplicació és simple: n'hi haurà prou amb introduir el material per la boca del triturador, per obtenir el grànul final. L'equip tritura cossos de gran volum i de notable resistència al tall, amb un important estalvi en termes de cost d'inversió i de treball. Per exemple, un equip amb boca de trituració de 500 x 660 mm, capaç de triturar bidons, grans peces injectades, colades i blocs de material fos, té una potència instal de 27.5 HP. El material a triturar no requereix d'un tall previ ni assistència per part d'un operari.

Hi ha 6 models diferents de 27.5 a 60 HP amb càmeres de tall de fins a 1000 x 800 mm. Inclou les següents característiques: Control electrònic del cicle de treball, amb 10 programes configurables per l'usuari; apagat seqüencial, per facilitar les operacions de neteja; mínima necessitat de mà d'obra per a l'ús o el manteniment de l'equip; bancada i molí insonoritzats; possibilitat d'usar només el triturador per reducció de volum de fusta, cartró, palets i altres materials no fèrrics.

En el camp de l'extrusió de tubs, plaques i perfils Krauss Maffei (representada per Centrotécnica en la seva divisió d'extrusió) va mostrar les noves extrusores monohusillo 36B, en què s'ha millorat la capacitat de producció, incrementant alhora la qualitat de la massa, a baixes temperatures. Això ha estat possible allargant la unitat de processament de 30 a 36D.

Krauss Maffei (representada a Espanya per l'empresa Coscollola en la seva divisió d'injecció) va presentar les màquines de la sèrie CX per a aplicacions de forces de tancament petites. Destaca per la seva eficiència, precisió i flexibilitat i és una evolució de la sèrie C. Amb dos plats, la màquina ha aconseguit reduir la longitud de la unitat de tancament en un 30 per cent. El tancament destaca pel paral·lelisme dels seus plats. Quatre cilindres asseguren el moviment simètric del tancament. La sèrie disposa de la unitat d'injecció i l'eix adequats per a cada aplicació. Amb el control MC5 de nou desenvolupament la sèrie CX és fàcil d'operar i no requereix gairebé manteniment.

En la gamma de forces de tancament altes presentar la sèrie MX el tancament ràpid de dos plats i plastificació eficaç proporcionen una alta productivitat en forces de tancament entre 8.000 kN i 54.000 kN.

També es va poder veure la seva sèrie EX de màquines totalment elèctriques. ES va mostrar una KM 80-380 EX, pensada per baixar el cost per peça. El seu punt més interessant és el tancament, de tres plats amb un sistema especial de lleva en forma de Z. La cinemàtica i dinàmica del sistema asseguren un cicle molt ràpid i una gran precisió. Aquest sistema en Z està patentat i es caracteritza perquè el nombre d'elements en moviment es limita de forma conscient a vuit punts d'articulació. Això significa que té la meitat d'elements en moviment que un sistema convencional de genollera.

Les plastificació i la injecció s'accionen mitjançant motors elèctrics d'alt parell.

Battenfeld es va presentar a Milà amb dos models HM de màquines per injecció (a Espanya, Battenfeld Ibèrica) ja presentats per primera vegada a la fira Fakuma. Una d'elles és nova, el model HM de 400 t de força de tancament i una HM 270/1330H/525V.

Aquestes màquines, disponibles en models des 300-500 t, destaquen per la precisió, accessibilitat i configuració compacta. De fet, segons el fabricant, és la màquina horitzontal més curta del mercat. Malgrat això ofereix un gran espai per al motlle. Cal destacar també el paral·lelisme entre plats, assolit mitjançant una guia lineal sobredimensionada per al plat mòbil. Aquesta màquina hidràulica de dos plats aporta velocitats d'obertura i tancament gràcies a uns cilindres amb diferencial. Una unitat d'injecció potent amb relació constant L / D de 22 arriba alts rendiments de plastificació amb una bona homegenización. Es poden aconseguir altes pressions d'injecció de 3.000 bar i velocitats d'injecció de 300 mm / s.

En el sector de l'extrusió (Battenfeld Extrusionstechnik està representada per Comercial Douma) va presentar una nova extrusora d'altes prestacions. El model BEX 1-75-34 DV, 255 kW amb 800 rpm disposa d'una calandra especial per treballar en línia amb una línia de termoconformat, fabricant en capacitats de 800 kg / ha PP i de 1.200 de PS. També pot treballar amb A-PET i PLA.

Pel que fa a Cincinnati Extrusió, va acudir a la fira amb extrusores monohusillo i extrusores de dos eixos paral·leles i còniques.

Empreses o entitats relacionades

Arburg, S.A.
Cayfi, S.L.
Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Negri Bossi, S.A.U.
Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis