Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Avance hacia nuevas dimensiones
Ampli programa de producció

Avanç cap a noves dimensions

Bernhard Rost,
departament de màrqueting / publicitat de Adolf Illiger Maschinenbau.
01/11/2005
Un processador danès ha convertit els avantatges que ofereix el termomoldeo en un ampli i versàtil programa de producció. L'ampliació del seu parc de màquines gràcies a una nova màquina de termomoldeo de Illiger, representada per Helmut Roegele, obre la possibilitat de noves dimensions en les peces modelades.
Imagen
Gibo-Plast , Skjern (Dinamarca), fabrica complicades peces modelades de diversos colors i estructures mitjançant moderns mètodes de fabricació. Idees individuals i curts camins entre la construcció i la fabricació permeten breus temps de realització. Utilitzen diverses tecnologies d'operacions i processos assistides per buit o aire comprimit, així com el procediment twin-sheet. Per al termomoldeo disposen de 16 màquines UA (fabricant: Adolf Illiger Maschinenbau, Heilbronn) de diverses mides i versions. Amb l'adquisició de la nova màquina UA 300g sorgeixen noves dimensions en quant a superfície d'emmotllament i profunditat d'embotició.

L'ampli equipament de les màquines permet utilitzar sempre la màquina òptima i més econòmica per a la fabricació. Durant el desenvolupament i l'optimització de productes i processos permet triar la tècnica més eficaç.

Gran diversitat de productes

Gibo-Plast ha convertit els avantatges del termomodelat en un ampli programa de producció amb el saber fer corresponent. Així, l'empresa fabrica cabines per a conductor de màquines agrícoles (foto de portada), peces de carcasses, diversos tipus de cobertes i elements portadors en quantitats considerables. S'aprofiten per complet les possibilitats del termomoldeo en els diversos productes: estries de reforç, assegurances contra la torsió, plans inclinats i orificis per a la sortida de líquids, estructures de superfície, logotips i rètols modelats, semiproducte tenyit, etc.

Gràcies a l'exacta execució de les peces de treball també es poden fabricar peces que s'ajustin perfectament entre si, que després es munten per formar una unitat completa. En cas de peces negatives o peces amb estructures i entalladuras, l'emmotllament per aire comprimit és el procediment adequat. Per poder produir de manera econòmica, gairebé totes les màquines estan equipades amb càrregues automàtiques de plaques. Sis de les màquines utilitzades estan disponibles, a més, per a processar material en bobina.

Les peces voluminoses es fabriquen per moldeig per buit. A la màquina UA 300g es poden elaborar peces de fins a 2000 x 3000 mm, i possibles profunditats d'embotició de fins a 1000 mm. Per fabricar peces modelades de gran precisió amb múltiples formes i funcions s'utilitzen diversos procediments posteriors, com mecanització CNC o encunyat, enganxat i soldadura de les peces de plàstic.

Ajust optimitzat de les màquines

Perquè la qualitat de producció romangui igual d'alta, és important equipar la nova màquina de termomoldeo amb un ajust bàsic assistit per ordinador. Per exemple, després d'introduir les dades bàsiques de la tècnica de processos a través del sistema de comandament de la màquina, es poden calcular les dades d'ajust adaptats a la pràctica, per a totes les funcions de la màquina. Aquestes dades poden optimitzar estant la fabricació en marxa i poden emmagatzemar en el sistema de comandament. Si un producte es fabrica repetides vegades no cal fer cada vegada la feina d'ajust, sinó que les dades estan immediatament disponibles, tot el procés de termomoldeo és reproduïble, quedant exclòs tot fallada d'ajust. Les funcions bufat previ, aspiració prèvia, buit previ, buit de model, desemmotllament i els temps de calefacció es programen segons el procediment teach-in. Si l'operador interfereix en aquestes funcions a través de les tecles soft-key, el sistema de comandament de la màquina adoptarà el temps com a valor teòric per al següent cicle i emmagatzemar aquestes dades en el programa de seqüència. Per cada aplicació s'ha l'ajust òptim.

El sistema de comandament recentment desenvolupat de les màquines, per PC industrial (Siemens Panel PC / WIN 2000), permet intervenir en el procés de termomoldeo de manera encara més senzilla, estant aquestes intervencions adaptades específicament al termomoldeador. La guia en pantalla per l'operador, amb les seves pàgines de menú, permet un accés permanent a totes les dades relacionades amb el procés i permet, en cas de fallades, localitzar immediatament l'origen d'aquests errors en la instal lació i en el procés.

Per exemple, per generar les forces de tancament per l'emmotllament twin-sheet a la taula d'emmotllament i en la taula superior, per a aquesta màquina es van utilitzar accionaments hidràulics. L'aspiració prèvia, el bufat previ, el buit i el desemmotllament es poden ajustar amb precisió sense graons i de manera reproduïble. Així es poden pretensar i modelar amb més precisió les zones amb grans estirats. Això al seu torn té com a conseqüència l'ús de semiproductes més prims i contribueix a una major rendibilitat.

Per processar plaques de diferents gruixos no cal fer ajustos addicionals, ja que fins a 10 mm té lloc una compensació automàtica. Això també passa en la UA 300g amb càrrega automàtica de plaques.

Si el semiproducte està massa calenta, per evitar la corda de la placa s'aplica aire comprimit, que és comandat pel control de corda del plàstic. Per a les principals seqüències de moviments hi ha sistemes mesuradors de recorreguts per a la regulació de la posició.

La condició per a un resultat d'emmotllament de gran qualitat és un escalfament acurat i uniforme del semiproducte. Els òptims paràmetres de fabricació s'obtenen gràcies a les calefaccions de temperatura regulada. Aquestes es basen en la filosofia del fabricant de les màquines: regular en comptes de posar. Les calefaccions estan equipades amb resistències de ceràmica d'alta temperatura. La superfície de radiació està completament tancada per així obtenir un rendiment eficaç; això garanteix un escalfament general a tota la superfície del semiproducte per a qualsevol mida de marc tensor, inclosa la zona de la vora.

Imagen
Imagen

Escalfament optimitzat

La fàcil manipulació i l'eficàcia de les màquines UA més petites es van convertir en requisits per a les màquines de gran format. Per això es va equipar la UA 300g amb un dispositiu de càrrega automàtica de plaques. Com que el temps de cicle el determina, entre altres coses, el temps de calefacció i de refrigeració, la solució consisteix a aprofitar òptimament les tècniques de calefacció existents. Per això Gibo-Plast es va decidir per equipar l'estació de càrrega amb calefacció superior i inferior, per així poder utilitzar la tècnica de processos de calefacció prèvia o final. La tècnica de calefacció aplicada està en funció de la màquina d'emmotllament. El procés d'escalfament pot transcórrer paral · lelament al procés d'emmotllament i refrigeració, la qual cosa implica temps de cicle curts i, per tant, considerables augments en la productivitat.

La màquina es carrega directament amb semiproductes des del palet. Aquest s'introdueix a la màquina mitjançant un carretó apiladora. Per trobar sempre la posició correcta, s'ha d'alinear la pila de plaques a un límit mecànic (paret d'apilament) en el dispositiu de càrrega. Aquest té uns límits longitudinals i transversals respecte a la direcció de circulació, i les seves posicions es posen en marxa automàticament i poden emmagatzemar en memòria.

L'elevat plaques accionat per servomotor permet efectuar moviments de translació optimitzats. Per exemple, en elevar la placa són possibles un moviment lent en separar les plaques i un moviment ràpid de translació fins a arribar al pla de separació. Una tovera d'aire de separació bufa addicionalment aire per sota de la placa. Un sensor mesura el gruix prefixat de la placa durant el transport i reconeix quan s'eleven dues plaques. Les plaques es dipositen en una taula centradora mòbil, per al seu correcte allotjament, i l'elevat plaques les torna a allotjar, durant la qual cosa no es prolonga l'interval de treball ni es rasca la delicada superfície de les plaques. Es pot compensar un corriment de ± 50 mm.

En aquesta màquina, la placa aspiradora és reemplaçada per la unitat aspiradora recentment desenvolupada. És regulable i pot adaptar-se als diversos formats. A més, aquesta unitat té una elevació angular que es mou per separat, que fa que el procés de separació encara sigui més segur.

Canvi ràpid del motlle

A la màquina també es va integrar el canvi ràpid de motlle, de fàcil maneig, amb el programa automàtic de reequipament. Per primera vegada és possible amb aquestes dimensions introduir a la màquina el paquet d'emmotllament complet (motlle de model, marc tensor superior i inferior, incl. Pistó superior). Uns plans de rodets davant de l'obertura de la màquina faciliten la introducció del paquet d'emmotllament amb el mètode simple, tal com passa en les màquines petites. El motlle de moldeig se centra per si mateix i es tensa a la taula de moldeig mitjançant buit. Un cop tancades les portes frontals, les funcions se succeeixen automàticament a través del programa de reequipament. La memorització de les dades per facilitar el posterior arrencada té un efecte positiu sobre els temps de preparació. Això és especialment beneficiós per a quantitats petites que requereixin freqüents canvis de format.

La descàrrega de les peces modelades sobre una taula de descàrrega que es mou verticalment té lloc en funció del procés d'emmotllament i transport. Per evitar que bolquin les peces modelades, la transferència de les mateixes es realitza primer en l'angle d'incidència respecte al transport de plaques, així s'eviten els danys en abandonar el transport de plaques, com ara, el trencament de la peça embotida. Després de dipositar, la taula torna a la seva posició horitzontal i després a l'altura de la presa de peces. Per a una recepció ergonòmica de les peces modelades, la taula torna a posar-se en posició inclinada, de manera que la peça embotida pugui retirar-se en el sentit de la circulació.

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.
Siemens, S.A. - Smart Infrastructure

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    04/07/2024

  • Newsletter Plástico

    27/06/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis