Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El PVC gana terreno en diversos sectores de la extrusión
CAYFI és un especialista en extrusió i fabricació de fileres

El PVC guanya terreny en diversos sectors de l'extrusió

Nerea Gorriti01/05/2005

És present a les fires internacionals més importants, és exportadora dels seus productes a països europeus i experta en PVC. Aquestes són algunes de les particularitats de l'empresa catalana CAYFI, situada en una planta de gairebé 3.000 metres quadrats a Sentmenat (Barcelona), fabricant de fileres per a l'extrusió de plàstics des de 1963 i especialitzada en l'extrusió. L'evolució de la companyia mostra com ha sabut adaptar-se a les necessitats d'un mercat molt dinàmic. De fet, si fins fa uns anys la seva especialitat era la construcció de fileres i calibradors, aquesta activitat ha quedat en l'actualitat en un segon pla, si més no pel que fa a volum es refereix. Avui, CAYFI s'ha convertit en una companyia especialitzada en l'extrusió. Compta amb una plantilla formada per més de trenta treballadors i és avui un important exportador de productes.

La fabricació de fileres d'extrusió ha passat a formar una part complementària de l'extrusió, la principal activitat de la companyia catalana que exporta a països europeus com França i Anglaterra. Segons Jesús Riera, responsable comercial de CAYFI, "el mercat espanyol queda cobert amb tres o quatre motllistes d'extrusió ia més el 90 per cent dels motlles que es fabriquen són senzills, mentre que nosaltres ens dediquem a la fabricació de motlles complexos".

Precisament, la complexitat dels motlles d'extrusió que CAYFI desenvolupa representa la principal causa per la qual l'empresa no ha de fer front a la competència asiàtica o de països de l'est. "No tenim aquest tipus de competència perquè els nostres projectes són individuals, a diferència del que passa en la injecció de plàstics. Els majors projectes en el segment de l'extrusió normalment són d'un o dos perfils, excepte alguns, com poden ser un gran conjunt de finestres, on sí podrien entrar. No obstant això, el client que necessita un motlle, ho vol fer aquí per poder fer retocs, ajustar el motlle ... ".

Els perfils plàstics que fabrica s'utilitzen en l'automoció i les àmplies gammes de fileres i calibradors són per a ús industrial, per a fabricació de maquinària, electrodomèstics, expositors i per a la construcció, un sector emergent en el qual durant els últims anys el plàstic ha anat substituint altres materials convencionals.

La seva experiència amb Europa el fa coneixedor de les exigències i normatives d'alguns països europeus en l'extrusió de perfils. Pel que fa a acabats o toleràncies són més estrictes que a Espanya, encara que depèn de l'aplicació de cada perfil.

Perfils de PVC
Perfils de PVC

El PVC cobra pes en molts sectors

Els avantatges del PVC enfront d'altres materials fan que cada vegada més, s'aposti per fabricar productes en aquest material. "Abans era impensable fabricar tota la gamma que nosaltres desenvolupem en plàstic", afirma el director comercial.

A poc a poc, l'extrusió guanya terreny i comença ja a substituir altres materials com la fusta i l'alumini en molts casos, "d'aquí la guerra de l'alumini contra el PVC. Resulta més econòmic en la majoria dels casos i no necessita manteniment. També cal tenir en compte que l'alumini en les zones costaneres, per exemple, es deteriora ràpidament ".

Un altre producte amb molt èxit en la imparable carrera del PVC per desbancar altres materials, són les finestres. Un avantatge que aporta enfront d'altres materials és l'aïllament, a més de la durabilitat del producte. "L'aïllament és millor que l'alumini, que és transmissor de temperatura i so. A Alemanya és una cosa que ja tenen assumit. Prop del 99 per cent dels edificis tenen PVC i aquí començarà a tenir protagonisme per l'estalvi energètic i econòmic. Ara sembla que comença a repuntar ".

El PVC també presenta altres avantatges enfront d'altres materials plàstics. Segons Riera, "El preu és fonamental. És més econòmic que altres matèries i la manipulació del material i tot el procés és relativament senzilla. A més és un material molt fàcil de reciclar i fins i tot les qualitats de la matèria reciclada supera, en molts casos, la d'altres materials verges ".

La companyia també treballa amb polipropilè i policarbonat per perfils, però el PVC és el material més emprat. Al mes, consumeix una mitjana de vuitanta tones de material reciclat i setanta tones de material verge.

Un producte únic al mercat

Fa tres anys, va començar a fabricar una línia pròpia de productes: la línia eqüestre de perfileria, tanques, per després ampliar-la. "Nosaltres fabriquem els perfils, ens encarreguem de la manipulació i de la instal·lació, però de la comercialització s'encarrega l'empresa FM".

La línia eqüestre de Cayfi, Post-Rail, és una alternativa als antics tanques d'equitació fabricats en fusta, un material que amb el temps es deteriora, es podreix i requereix un manteniment freqüent. No obstant això, l'empresa proposa una nova solució al desgast i el deteriorament del producte amb una tanca de PVC, ecològic, amb diferents formes i models. Amb aquests perfils es pot fer a mitja qualsevol tipus de tancat, picador, pistes de doma, jardí, etc. No requereix manteniment i és molt resistent. A més és ideal per a cases de camp, hípiques, jardins, hotels, clubs de golf, etc.

Així mateix, gràcies a l'alta qualitat del material utilitzat i el seu disseny de formes arrodonides, es poden crear barreres segures per a persones i animals, ja que no es trenca ni s'esquerda. Són de fàcil instal lació, són forts i resistents, i no requereixen pintura.

"És un producte que està funcionant bé però el mercat és molt ampli i amb l'agreujant que a la gent li costa canviar la tradicional estaca de fusta. No obstant això, un cop el veu instal lat o el prova s'oblida de la fusta. Quant al preu, un cèrcol de PVC pot resultar un 10 o un 15 per cent més car, però, és molt rendible, queda impecable i es manté sempre blanc ", afirma Riera. A més, dura entre trenta i quaranta anys enfront dels vuit o deu que pot perdurar un cèrcol de fusta rebent un tractament constant.

Els boxes interiors i exteriors galvanitzats dedicats al cavall els fabrica amb panells en polietilè i en PVC. És un material plàstic molt resistent, no deformable, altament higiènic i de fàcil neteja. És perdurable, amb portes abatibles o corredisses, cecs i es troben disponibles amb reixes interiors i exteriors.

Taller de motlles d'extrusió
Taller de motlles d'extrusió

Nova línia de jardineria

Des de fa un any, la companyia ha començat a fabricar tancats per a finques de PVC, amb diferents alçades, estàndards, dissenys de pals i en color blanc.

Baranes de PVC Vall-Moll i Vall-Sec, elegants, robustes i sense manteniment, dissenyades per passejos, parcs i jardins tant públics com privats. Es subministren en panells de 2 m de llarg com a màxim i una alçada de 1,10 metres. Hi ha dues formes de subjecció: encastat i amb sabatilles d'alumini lacat.

Un altre producte de la gamma jardí són els separadors de finques de PVC Vall-Palau en dues versions: tancada i ventilada. La longitud màxima de subministrament és de 2 metres. Els tancaments de PVC Vall-Green són un conjunt de perfils, que es subministren en trams de 2 metres, que permet delimitar de forma ràpida i pràctica un jardí.

També de la mateixa gamma, FM comercialitza tancats de jardí Post-rail, resistents al reg automàtic ia la corrosió.

Per protegir les piscines, les barreres de PVC prevenen que els menors de cinc anys tinguin accés directe a les piscines, a més d'aconseguir un modern i pràctic acabat. Resistents al clor, als raigs solars ia les altes temperatures. Com a complement a les piscines, Cayfi fabrica també les dutxes, construïdes en PVC i acer inoxidable amb la instal lació incorporada.

Un element decoratiu i disseny són les que proporcionen les pèrgoles de PVC a qualsevol jardí. Construïdes totalment en perfils de PVC i amb mesures estàndard de 3 metres, es troben disponibles en models simple, doble i adossat a paret.

La família de jardí la tanquen taules i bancs, jardineres, lluminàries i els sostres de PVC, Cuverter, una solució per a obertures de sostres i parets, alleugerits en cases, oficines, naus industrials, equipaments esportius, etc. Un producte higiènic, resistent, durador, amb una superfície llisa i brillant, flexible i lleugera. És de fàcil instal·lació.

Parc de màquines

CAYFI disposa d'avenços tecnològics i la maquinària especialitzada per fabricar una gran varietat d'útils d'extrusió, fileres i calibradors. En la seva línia de producció integra dues línies de monoeix, dues extrusores per a coextrusió on poden elaborar perfils de grans dimensions fins a 600 mm i perfils petits en coextrusió o diferents materials: PC, PP, PS, ABS etc.

Un estret control de qualitat garanteix la fabricació de cada producte elaborat en la seva planta d'extrusió. Disposa de sis línies d'extrusió, quatre línies amb extrusores còniques de doble cargol.

Empreses o entitats relacionades

Cayfi, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis