Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas y Aimme optimizan la tecnología de metalización del plástico

Aimplas i Aimme optimitzen la tecnologia de metalización del plàstic

18/01/2013

18 de gener de 2013

El Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas i Aimme (Institut Tecnològic Metalmecánico) acaben de completar amb èxit el projecte Galvaplast, que ha consistit en la utilització de la nanotecnologia en els processos de metalización per electrodeposición galvànica de materials plàstics per millorar a nivell superficial les propietats conductores d'aquests, mitjançant la seva formulació amb càrrega de nanotubos de carboni.
Les peces realitzades amb aquestes noves formulacions permetran la reducció de passos i etapes de metal·litzat, afavorint l'estalvi de costos i la minimització dels residus generats. Addicionalment, s'ha observat una millora en les propietats conductives del sistema basi plàstica/recobriment metàl·lic.
El projecte, finalitzat al desembre, s'ha desenvolupat durant dos anys. En la primera anualitat es van dur a terme els estudis de recerca i selecció preliminar de les matrius termoplàstiques més adequades així com la formulació de càrregues i additius per millorar les propietats després de la deposició galvànica. S'han formulat compounds aditivados en base polipropilè (PP) i en base policarbonat (PC)+ABS dels quals es va realitzar la seva caracterització mecànica.
Amb aquesta tasca es va avaluar inicialment la influència que l'addició dels nanotubos de carboni podia tenir en el comportament mecànic dels materials seleccionats. En aquest segon any s'ha continuat amb la reformulació i optimització dels compostos termoplàstics a partir dels resultats de les proves preliminars realitzades per Aimme amb els banys de deposició galvànica. D'aquest encreuament de resultats entre tots dos centres s'han identificat aquelles formulacions termoplàstiques que afavoreixen les propietats conductives i d'apantallament EMI, principal objectiu del projecte.
A través d'aquest projecte s'ha pretès aprofitar les sinergies i coneixement d'Aimplas en el camp dels compostos termoplàstics i d'Aimme en els mètodes de metalización, per assegurar la consecució dels resultats previstos.

Aquest projecte ha estat cofinançat pels Fons Feder, dins del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana 2007-2013, gràcies al Programa de projectes en Col·laboració en R+D+i promogut per l'Institut de la Petita i Mitja Indústria de la Generalitat Valenciana (Impiva).

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis