Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A. - Màquines d'injecció-bufat-estirat

Aoki

Produir ampolles de PET reciclat

Fotografia de Produir ampolles de PET reciclat
Des de fa uns anys Aoki ha estat desenvolupant i millorant equips d'injecció-bufat-biorientado, per poder treballar indistintament a partir de PET verge o d'escates de PET procedents d'ampolles i/o preformas de PET trituradas. La característiques estètiques i tècniques de les ampolles produïdes a partir del PET reciclat, són substancialment idèntiques a les de PET verge.

Fins a fa relativament poc, el PET reciclat s'obtenia a partir de les pròpies deixalles en fàbriques de producció d'ampolles, principalment en instal·lacions amb equips de dues etapes.

Actualment, el PET reciclat està disponible al mercat (PCR-PET: reciclat post consum), amb un subministrament assegurat i una qualitat uniforme, a un preu aproximadament del 50 per cent el del PET verge.

Tenint en compte que el cost del material representa més de la meitat del cost de producció de l'ampolla, l'ús de PET reciclat està econòmicament justificat.

Així, per exemple, per a una producció de 6.000.000 unitats/any d'ampolles neta-cristalls, tipus "pistola", amb un pes de 45 g. el consum de PET és de 270 Tn anuals. L'estalvi, usant PCR-PET és d'uns 180.000 euros anuals.