STX Radial Ambient, S.L. - Torçadores

Malanchini & Patelli TAF

Instal·lacions per al tractament tecnològic del fil

Fotografia de Instal·lacions per al tractament tecnològic del fil
La màquina bondeadora model Taf de Malanchini & Patelli disposa d'un alimentador del filat fabricat en acer al carboni vernissat proveït de suports per a bobines, guies del filat amb proteccions de ceràmica i pinta distanciador per a acompanyament de l'elaboració en màquina (de ceràmica).

L'entrada del filat està composta per: control de la continuïtat del treball, grup d'estiratge amb dos cilindres engomats de tres en acer accionats per motorreductor, cilindre d'acer inoxidable de diàmetre 114 per a canvi d'adreça de fils, cilindre d'acer inoxidable amb comandament pneumàtic idoni per introduir el filat en la cuba de bonderización, pinta de puas amb rodó de primera prensadura, pinta de puas, grup de prensadura pneumàtic, pinta de guia. També consta d'un grup tancat mitjançant àmplies puertecillas d'inspecció amb campana d'aspiració de vapors passius d'elaboració. Té un panell pneumàtic de comandament frontal amb dispositiu salva mans per al comandament de posició de treball i bloqueig de prensadura amb comandament pneumàtic. La màquina ofereix una segona cubeta de bonding.

El forn d'aquesta màquina és de tres estadis autònoms. El forn d'assecat de fils està compost pel cos interior completament d'acer inoxidable Aisi 304 amb circulació forçada de l'aire, amb dispositiu de desplaçament en alarma, escalfament per mitjà de resistència elèctrica regulada per un termoregulador per a cada estadi de doble llindar. Està equipat amb un aspirador centrífug per expulsar els fums d'assecat. És un forn completament tancat poer panells aïllants (llana pettea esp. 510 mm) d'acer inoxidable Aisi 304.

A més té una campana inoxidable de distribució de l'aire i deflectors inoxidables. La fabricació de l'estructura portante d'acer al carboni amb revestiment mitjançant panells de tancament inoxidables.

El grup de sortida està compost per: un control de continuïtat del treball, un grup d'arrossegament del filat amb dos cilindres engomats de tres en acer inoxidable de diàmetre 114, una cuba escalfada per lubrificant, un cilindre de diàmetre 139 per a arrossegament lubrificant a velocitat variable (escalfat per resistència elèctrica), pinta regulable, cilindre estabilizante, cilindre mòbil de control de la velocitat variable per a l'enrotllat regular del filat, cilindre de sortida i pinta. L'equip de sortida està equipat per un motorreductor baix comandament inverter per a l'arrossegament del filat. Tota la sortida està tancada per una àmplia porta de seguretat.

L'enrotllat final es compon de porta-bobines amb transmissió per corretja amb enrotllat del filat en vertical, guia-fil de ceràmica, porta-bobines calibrats amb embragatge de discos de feltre. Enrotllat sota control d'inverter i amb control de la tensió per tota l'altura del carrette.