Imanes y Desarrollos Magnéticos, S.L. (idemag) - Imants permanents per a usos genèrics

Imants de terres rares: neodimi i Cobalt-Samari

Imants i desenvolupaments magnètics, S.L disposa d'Imants de terres rares. Existeixen dos tipus: el Neodimi i el Cobalt-Samari.

El primer està compost de Neodimi (Nd) - Ferro (Fe) - Bor (B), amb excel·lents valors magnètics en relació amb la seva massa. Apropiat per a muntatges que requereixen miniaturització. Segons el procés de fabricació poden ser sinterizados o bonded.

El segon està compost per Cobalt (Co) - Samari (Sm). Posseeix importants valors magnètics encara que sensiblement inferiors al Neodimi Sinterizado quant a la qualitat. Sota demanda es poden subministrar diferents dimensions.

Algunes dels seus principals característiques són: alta inducció i força coercitiva, (Cobalt-Samari) matèries primeres subjectes a fluctuacions de valor en ser considerades estratègiques, dificultat de mecanitzat per la seva fragilitat, baixa resistència a l'oxidació, (Neodimi) escassa resistència a temperatures elevades, (Cobalt-Samari) molt estable a alta temperatura (250 °C) i (Neodimi) bon preu en relació amb les seves prestacions.

A causa dels seus alts valors magnètics, poden ser de molt reduïdes dimensions, el quin els dóna utilitat en aplicacions impossibles per a altres materials magnètics.