Cadagua - Equips per al tractament de fangs i llots

Digestió de fangs: i recuperació d'energies

Fotografia de Digestió de fangs
Una de les preocupacions de la societat moderna és la protecció del medi ambient. La reducció del consum energètic, la preservació de les fonts de matèria primera i la reducció de residus són parts principals d'ella.

Els residus produïts s'han d'estabilitzar i inertizar i, si és possible, s'han de convertir en objecte de desenvolupament de tecnologies netes de reutilització o de reciclatge.

Els mètodes d'estabilització utilitzats actualment varien en funció dels condicionants tècnics i econòmics, i es poden resumir en: la digestió aerobia o anaeròbia, el tractament amb calç, el compostatge, l'assecat i la incineració.

A causa de la importància de la recuperació d'energia, i la possibilitat d'obtenir productes que permetin usos beneficiosos del fang de l'aigua residual, la digestió anaeròbia segueix sent el procés més estès.

La matèria orgànica dels fangs es converteix biològicament, sota condicions anaeròbies (en absència d'oxigen), en metà i diòxid de carboni. Aquest biogàs produït es pot emprar per a la generació d'energia de manera que es redueixi significativament la necessitat de consumir energia externa a la planta.

Cadagua, conscient de la importància mediambiental d'aquest procés fomenta la labor investigadora del seu equip de R+D+i en projectes com el de "Gasificació de biosólidos d'EDAR per al seu aprofitament energètic''. Aquest projecte va ser distingit amb el Premi Europeu de Medi ambient - Secció Basca i li ha valgut a Cadagua el reconeixement del sector fora de les nostres fronteres.