Geobrugg Ibérica, S.A.U. - Tanques i barreres mòbils

Geobrugg

Cortines contra despreniments: protecció contra caigudes de roques fins a 5.000 kJ

Les barreres dinàmiques de Geobrugg, amb una capacitat certificada d'absorció d'energia de fins a 5000 kJ, han demostrat la seva utilitat com a sistemes confiables de protecció contra despreniments o caiguda de roques.

No obstant això, en situacions on l'àrea de captura és massa petita, les altures esperades de rebot dels despreniments de roca són massa altes, la quantitat de fragments de roca que cauen i que roden és indesitjable i les energies cinètiques potencials són massa elevades, l'ocupació de barreres contra despreniments de roca resulta impossible. En aquests casos pot ser molt efectiu l'ancoratge del talús com a mesura d'estabilització en combinació amb la malla de filferro d'acer d'alta resistència a la tracció Tecco sobretot per cobrir grans àrees que representen alts costos. Com a alternativa amb freqüència s'usen cobertes de protecció per a roca amb resultats variables:

- Les malles de cable d'acer col·locades sobre una xarxa de filferro representen costos més alts d'instal·lació.

- Les malles diagonals i hexagonals convencionals fabricades amb filferros d'acer generalment són massa febles.

Com a resultat d'un estudi independent es va trobar que aquestes malles convencionals són adequades per a grandàries de roca de fins a 0,3 x 0,3 x 0,3 m.