Geobrugg Ibérica, S.A.U. - Altres equips per la construcció i obres públiques

Spider S4/230

Barreres de protecció contra devessalls: fabricades amb xarxes de cables d'acer

Fotografia de Barreres de protecció contra devessalls
Estructures de protecció contra devessalls constituïts per xarxes de cables d'acer i per malla de filferro d'acer que s'ancoren a pals clavats en el terreny de manera perpendicular al talús, creen una superfície de protecció que pot arribar fins al contacte amb la neu.

La superfície protectora origina un efecte de retenció que evita que la coberta de neu flueixi i llisqui sobre la superfície del terreny natural. D'aquesta manera s'evita que els devessalls es desprenguin justament des del principi o que el moviment de la neu que té lloc quedi restringit a volums manejables.

Els pals es munten sobre plaques de suport que no necessiten ancoratge, reduint-se significativament els costos de perforació i instal·lació. En cada vol d'helicòpter es poden transportar fins a tres pals i tres xarxes principals fins al lloc d'instal·lació. En funció de l'espessor de neu, disposen de barreres des de 2 fins a 4,5 m d'altura (Dk 2.0 fins a Dk 4.5).

La superfície de suport està formada per la xarxes de cables en espiral fabricada amb filferro d'acer d'alta resistència a la tensió (1.770 N/mm2 com a mínim) en diàmetres de 4 mm. Les forces de compressió transmeses per la neu són absorbides per la xarxes de cables en espiral i transferides als ancoratges a través de pals giratoris i d'arrostres de cable. Es fabriquen diversos sistemes d'ancoratge adaptables a diferents tipus de sòls.

En contrast amb les defenses contra allaus tradicionals, són amb prou feines visibles tant a l'hivern com a l'estiu gràcies a la seva lleugera estructura de malla de filferro d'acer. Per aquesta raó són indicades especialment com a mesura protectora contra allaus en regions turístiques i zones d'esbarjo.

Avantatges decisius:

- Resistents a l'impacte de roques.

- Amb prou feines visibles.

- També indicades en talusos lliscants.

- De ràpid muntatge.