Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a GAM cierra el primer semestre de 2012 con una caída del 30% en su cifra de negocio

GAM tanca el primer semestre de 2012 amb una caiguda del 30% en la seva xifra de negoci

12/09/2012

12 de setembre de 2012

General de Lloguer de Maquinària (GAM) ha tancat el primer semestre de 2012 amb unes vendes consolidades de 74 milions d'euros, la qual cosa suposa una reducció de la xifra global de negoci d'un 30% sobre 2011.

El 37% de la seva facturació (27MM) procedeix ja de l'activitat internacional (creixement del 17% excloent Portugal). En Iberia, Portugal redueix les seves vendes un 20%, mentre que Espanya ho fa en un 41%, percentatge de caiguda inferior al que experimenta el sector, que té caigudes superiors al 45%.

El negoci de GAM a Espanya i Portugal s'ha vist afectat per la feble demanda interna, a la qual la companyia ha fet front amb una continuada política d'austeritat i adaptació de la seva grandària a les noves condicions del mercat, reduint de forma significativa les seves despeses recurrents en un 34%. Aquest esforç ha permès a GAM mantenir i millorar en 4 punts el seu marge EBITDA recurrent sobre l'exercici anterior.

Addicionalment, la companyia ha engegat una sèrie de negocis, íntimament relacionats amb la gestió integral de la maquinària, que complementen l'elenc de serveis que es venien oferint fins avui, com són la formació, la logística integral, manteniment preventiu i correctiu per a indústries i flotes d'equips propis o en lloguer, la compra-venda d'equips, etc. Aquests nous negocis comencen a donar els seus fruits i suposen un important valor afegit als clients.

GAM manté a més una intensa activitat comercial als països en els quals opera. Durant el primer semestre de 2012 s'han obert un total de 10 delegacions a Mèxic (Monterrey, Guadalajara i Querétaro-Sant Luis), Perú (Arequipa i Piura), Xile (Antofagasta i Concepción) Colòmbia (Medellín) i el Marroc (Casablanca i Kenitra). En els propers mesos s'iniciarà l'activitat en Republica Dominicana. L'impuls de les operacions internacionals, especialment en àrea de Llatinoamèrica és el principal focus estratègic de la companyia.

En termes d'EBITDA recurrent, abans de provisions de tràfic, GAM millora el seu marge malgrat l'empitjorament de l'entorn, gràcies a la seva política de reducció de costos a Espanya. D'aquesta forma el marge global és del 24%, enfront del 21% del mateix període de l'any anterior, sent un 38% el marge que presenta el negoci internacional.

El benefici net operatiu atribuïble al grup presenta un resultat negatiu de 24 MM , que procedeixen íntegrament de l'activitat a Espanya. Addicionalment i seguint la política de sanejament del seu balanç iniciada en passats exercicis, la companyia ha pres la decisió de deixar valorat a zero el seu fons de comerç a Espanya, la qual cosa suposa realitzar una última dotació de 24MM, amb l'objectiu de contribuir a millorar marges futurs.

Existeix una dotació addicional de 4MM per reversió de crèdits fiscals a Espanya i de 5MM per despeses extraordinàries associats als processos de reducció de costos per la disminució del negoci a Espanya i Portugal.

La generació de caixa de la companyia li ha permès seguir reduint el seu deute net, tancant el semestre amb un deute net de 355MM, als quals cal afegir 59MM de préstec participatiu convertible subscrit per les entitats financeres accionistes dins dels acords de refinançament signats al març d'aquest any.

Empreses o entitats relacionades

GAM España Servicios de Maquinaria, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis