Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nuevo tratamiento superficial reforzado con fibras de vidrio
Prova pionera a Espanya en la qual ha participat Díez Alonso i Cia. S.L. com a distribuïdor exclusiu per a Espanya de Secmair

Nou tractament superficial reforçat amb fibres de vidre

Juan Alberto Díez Pérez, director tècnic de Díez Alonso i Cia. S.L.02/07/2012

2 de juliol de 2012

El passat 26 de juny es va realitzar per primera vegada al nostre país, un tram d'assaig de la tècnica de reg asfàltic amb reforç de fibres de vidre. L'obra va ser realitzada en un tram de la carretera LV-4241 entre el municipi de Sant Llorenç de Morunys i l'encreuament d'accés a la zona industrial del municipi, amb una superfície a tractar de 13.000 m2, amb dos trams molt diferenciats, un amb tràfic pesat des de l'encreuament de la carretera de la Llosa del Cavall fins a la zona industrial, i una altra amb tràfic lleuger des de l'encreuament fins a l'entrada del casc urbà.

El tram de carretera a tractar es troba al Pirineu Ilerdenca, i correspon a la demarcació de Solsona, del departament de Conservació de Carreteres de la Generalitat de Catalunya. La conservació d'aquesta carretera correspon a l'empresa Sorigué Acsa.

Treballs sota la tècnica de reg asfàltic amb reforç de fibres de vidre, realitzats en un tram de la carretera LV-4241
Treballs sota la tècnica de reg asfàltic amb reforç de fibres de vidre, realitzats en un tram de la carretera LV-4241.

L'adreça tècnica i aportació de materials va ser realitzada per l'empresa Corvisa, que al seu torn va ser la impulsora de l'ús d'aquesta tècnica al nostre país, en col·laboració amb el distribuïdor de Secmair a Espanya, Díez Alonso i Cia. S.L.

El tram de carretera es troba molt fisurado, la qual cosa implica, donada la zona, una deterioració progressiva per filtració d'aigua a la base del ferm. Es pot comprovar que s'han realitzat tractaments localitzats de les fissures, sense resultat positiu.

El tram de carretera es troba molt fisurado, la qual cosa implica, donada la zona...
El tram de carretera es troba molt fisurado, la qual cosa implica, donada la zona, una deterioració progressiva per filtració d'aigua a la base del ferm.

Maquinària emprada

Per a l'execució del reg amb reforç de fibra es va utilitzar una regadora Fibersealer de la marca Secmair, portada de França per l'empresa Bitume Vaig armar Routier pertanyent al Grup Cheval.

La Fibersealer estén una capa de fibres tallades entre dos regs d'emulsió bituminosa, amb un estricte control mitjançant un sistema informatitzat, que ajusta les quantitats d'emulsió i fibres en funció de la velocitat i ample de reg. Els operadors regulen l'ample d'estès des de la plataforma posterior de l'equip, que és remolcat i alimentat d'emulsió per un camió cisterna de 13.000 litres. Les fibres, en rotllos, es troben en la màquina, i mitjançant un sistema de corrons i fulles són transportades i tallades, per al seu estès sobre el primer reg d'emulsió, posteriorment són cobertes pel segon reg.

Es va utilitzar una regadora Fibersealer de la marca Secmair, portada de França per l'empresa Bitume Vaig armar Routier
Es va utilitzar una regadora Fibersealer de la marca Secmair, portada de França per l'empresa Bitume Vaig armar Routier.

En aquest cas, els dosatges van ser les següents. Per a l'emulsió, dos regs de 0,80 kg/m2, la qual cosa fa un total d'1,6 kg/m2. I per a les fibres, de 80 gr/m2.

Després del reg reforçat amb fibres, es realitza l'estès d'una graveta de grandària 3-6 amb un dosatge de 9 l/m2. És molt important que els gravilladores estiguin dotats de corrons d'extracció, xapa distribuïdora i control informatitzat de dosatge, per evitar el defecte o excés de graveta en la carretera.

Després del reg reforçat amb fibres, es realitza l'estès d'una graveta de grandària 3-6 amb un dosatge de 9 l/m2
Després del reg reforçat amb fibres, es realitza l'estès d'una graveta de grandària 3-6 amb un dosatge de 9 l/m2.

Alternativa reeixida

L'experiència en diferents països i tipus de vies, ha provat que el sistema de tractament superficial reforçat amb fibres desenvolupat a Europa, és una excel·lent alternativa en els següents casos:

1. Si existeix agrietamiento lleuger i moderat, per retardar la reflexió d'esquerdes i en conseqüència la introducció d'aigua superficial que accelera el procés de deterioració del paviment.

2. Proporcionar una superfície de rodadura de major durabilitat en poder dosar major quantitat de producte asfàltic en l'aplicació.

3. Altres beneficis, els relacionats a qualsevol tractament superficial com: protegir del desgranamiento, restaurar i impermeabilitzar la superfície (segellant i reduint l'oxidació) i proporcionar resistència al lliscament, amb una aparença uniforme.

La Fibersealer estén una capa de fibres tallades entre dos regs d'emulsió bituminosa, amb un estricte control mitjançant un sistema informatitzat
Per a l'emulsió, es van realitzar dos regs de 0,80 kg/m2
Per a l'emulsió, es van realitzar dos regs de 0,80 kg/m2.

Les principals aplicacions del sistema consisteixen en:

a. Capa de rodadura (simple tractament superficial). Aplicable per als diferents tipus d'àrid d'acord a la normativa vigent.

b. Capa intermèdia retardadora d'agrietamientos reflexius previ a l'aplicació d'una capa superior asfàltica, com a alternativa a altres tipus de membranes i geo tèxtils.

c. Com a component de les seccions mixtes (Capi Seal) i en paviments que estiguin exposats a deflexiones altes.

Les expectatives del tractament amb reforç de fibres als països en els quals s'està utilitzant, són les següents:

• Optimitzar el cost efectiu d'aquest tipus d'aplicacions, en funció de les condicions existents en l'obra.

• Impermeabilitzar i retardar de forma efectiva l'agrietamiento reflexiu de severitat baixa a moderada, disminuint la susceptibilitat a la introducció d'aigua superficial que accelera el procés de deterioració del paviment.

• Proporcionar una capa de rodadura de major durabilitat en dosar major quantitat de producte asfàltic en l'aplicació.

• Protegir del desgranamiento, restaurar i impermeabilitzar la superfície (segellant i reduint l'oxidació) i proporcionar resistència al lliscament, amb una aparença uniforme.

• Incrementar substancialment la productivitat de l'aplicació per jornada, reduint les molèsties per a l'usuari. S'han obtingut avanços de 25,000 a 30,000 m2/dia.

El sistema proporciona una capa de rodadura de major durabilitat
El sistema proporciona una capa de rodadura de major durabilitat.
Volem mostrar el nostre agraïment a les empreses que han participat en aquest projecte (Sorigué Acsa, Corvisa, Bitume Vaig armar Routier), a la Generalitat de Catalunya per ser pionera en la implantació de noves tècniques.

També volem agrair a Teresa Rojo, responsable de Vendes per a Espanya i Iberoamèrica de Secmair, Mario Muñoz Marín, cap de Fàbrica de Corvisa, Patrice Cheval, director general del Grup Cheval, i Guillaume Larivière, responsable d'Obra de Bitume Vaig armar Routier, per la seva col·laboració.

Esperem que altres administracions s'animin a provar aquesta nova tecnologia, ja que representa un gran avanç en el manteniment de carreteres, allargant la vida de les mateixes a un cost reduït, indispensable en la situació econòmica actual.

Empreses o entitats relacionades

Diez Alonso y Cía, S.L. (Marini)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    05/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    03/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis