Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una flota de Case afronta un complejo proyecto de perforación de un túnel en Italia
Excavadores, carregadores i miniexcavadoras Casi conformen un bon equip per desenvolupar els treballs

Una flota de Casi afronta un complex projecte de perforació d'un túnel a Itàlia

Redacció Interempresas31/05/2012

31 de maig de 2012

El constructor Carlemany Gaetano, de Lagonegro, en el sud d'Itàlia, ha rebut del contractista SIS la contracta de la construcció del nou túnel de Renazza en l'autopista A3 que uneix Salern amb Reggio Calàbria. El túnel anterior, que s'havia enfonsat, travessava terrenys fràgils formats principalment per sorra i argila, la qual cosa obliga a aplicar tècniques delicades. Per efectuar aquests treballs s'ha comptat amb la maquinària Casi.

L'empresa constructora hispanoitaliana SIS va confiar a Carlemany l'excavació i l'eliminació del material excavat de les obres del túnel. Les dues perforacions del túnel discorren paral·leles a la galeria del túnel anterior i presenten per al constructor varis problemes derivats de la difícil naturalesa del terreny. Obre la marxa una excavadora de cadenes Casi CX350B proveïda d'un martell hidràulic, que avança a un ritme de 4 m al dia.

Treballs de construcció del nou túnel de Renazza (Itàlia)
Treballs de construcció del nou túnel de Renazza (Itàlia).

“Fa vint anys el túnel es va enfonsar poc després de ser obert”, afirma el director Nicola Carlemany. “Per això, la nova construcció exigeix llargues etapes de reforç dels murs del túnel abans de continuar.”

A mesura que avança la CX350B, es col·loquen seccions prefabricades de formigó armat que formen un arc dins dels murs del túnel i que aporten resistència estructural. Per carregar material en els camions s'utilitzen dues excavadores Casi CX230B, i la zona de l'obra es manté neta amb ajuda d'una carregadora compacta de cadenes 435CT. També s'utilitza una miniexcavadora CX50 de radi de gir curt proveïda d'un martell hidràulic per preparar la zona en la qual es col·locaran les bigues de suport que condueixen als túnels.

Restauració d'una pedrera

Carlemany va començar en el sector de les pedreres i la seva entrada en les obres i infraestructures públiques és més recent. L'empresa ha experimentat la duresa i la fiabilitat de les màquines Casi en les seves pedreres, la qual cosa li ha portat a comprar més màquines al concessionari que li presta servei, Lucana Tractors, de Vaglio Lucano. En les pedreres, l'empresa té una CX230B que ha acumulat 5.164 hores de treball en només 18 mesos, juntament amb una carregadora de pneumàtics Casi 821I que ofereix productivitat elevada i consum de combustible reduït.

La maquinària Casi permet afrontar amb garanties les dures exigències d'aquest treball
La maquinària Casi permet afrontar amb garanties les dures exigències d'aquest treball.

Els 700.000 m3 de material excavat durant la perforació del túnel es transporten a la pedrera Xanca de l'empresa, situada prop de l'obra. Aquí s'utilitza la 821I per restaurar la pedrera i retornar la seva forma primitiva a la muntanya, que amb el temps quedarà coberta dels castanyers propis de la regió.

“La idea va sorgir després de comprovar la quantitat de material que produiria l'excavació del túnel”, afirma Carlemany. “Ho comentem amb les autoritats regionals i la idea els va agradar. El costat de la pedrera recuperarà la seva forma original gràcies a les grans quantitats de terra, que recrearan la muntanya de forma natural”.

Empreses o entitats relacionades

Case Construction Equipment (CNH Industrial Maquinaria Spain)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    10/10/2024

  • Newsletter Obras públicas

    08/10/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis